Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

monteverde 19:44, 24 cze 2011

ja ja bardzo lubię) Zbyszku jak jesz same ziemniaczki to nie utyjesz , najgorsze jak je polejesz sosem)Weź młode ziemniaczki, umyj nie obieraj, ja dzielę je na pół lub 4, wrzuć na blachę podlej olejem najlepiej ryżowym nie za dużo, weź główkę czosnku, podziel na ząbki, nie obieraj z łupinek, wrzuć do ziemniaczków, kilka gałązek tymianku świeżego, a jak nie masz to suszony tylko mniej posyp ziemniaczki, posyp solą, wymieszaj rękoma i do piekarnika na ok.40 min temp.180st. do tego zsiadłe mleczko lub jakaś sałatka , no możesz z ziemniaczkami upiec pierś z kurczaczka, pokusiłam?)
tyna 19:50, 24 cze 2011

jotka napisał(a)

ale Wy się sprytnie organizujecie

A co!
Zapraszamy

do Organizacji?
jeśli chodzi o róże - wchodzę w to, he, he....
monteverde 19:58, 24 cze 2011

to fajnie, a do ziemniaczków?)
monteverde 19:59, 24 cze 2011

idę pozamykać folie, bo zrobiło się chłodno)
Sebek 20:26, 24 cze 2011

hanka_andrus napisał(a)
Możemy,jeszcze ktoś jest jej wielbicielem.
Łatwo ukorzenia się.To na wypadek przemarznięcia,można przygotować zastępstwo.

Genia jeszcze
zbigniew_gazda 20:58, 24 cze 2011

grama napisał(a)
Efekty powiadasz? Ja mam efekty po obrabianiu 3.500 m2... Same przychodzą. A do ziemniaczków z koprem ogrodowym [pyrów powinnam napisać, bom z Poznania], popijam kwaśne mleko od sąsiadów, takie od prawdziwych krów, pewnie najmarniej 6%..., a co tam! Już mało kto zna ten smak... I jeszcze jajeczka od szczęśliwych kur - poezja. Przepraszam za kulinaria, ale tak smacznie piszecie...

Znam Grażynko pyry - mam kuzynów w Rzepinie i Słubicach i wiele razy tam byłem. Co do jajek to sąsiadka nam dostarcza też "swojej roboty" - dziś zameldowała o urodzinach 3 nowych kurek (a może kogutów ?)
zbigniew_gazda 21:04, 24 cze 2011

jotka napisał(a)

ale Wy się sprytnie organizujecie

A co!
Zapraszamy

Pewnie że zakładamy klub i zapraszamy. Tylko jest przynajmniej u mnie jeden mankament z nią że przemarza. Wypada zabezpieczać co roku do samej góry. Ale mimo to na wiosnę świetnie odbija i kwitnie niezawodnie.
zbigniew_gazda 21:10, 24 cze 2011

monteverde napisał(a)
ja ja bardzo lubię) Zbyszku jak jesz same ziemniaczki to nie utyjesz , najgorsze jak je polejesz sosem)Weź młode ziemniaczki, umyj nie obieraj, ja dzielę je na pół lub 4, wrzuć na blachę podlej olejem najlepiej ryżowym nie za dużo, weź główkę czosnku, podziel na ząbki, nie obieraj z łupinek, wrzuć do ziemniaczków, kilka gałązek tymianku świeżego, a jak nie masz to suszony tylko mniej posyp ziemniaczki, posyp solą, wymieszaj rękoma i do piekarnika na ok.40 min temp.180st. do tego zsiadłe mleczko lub jakaś sałatka , no możesz z ziemniaczkami upiec pierś z kurczaczka, pokusiłam?)

Taki Aniu przepis to musowo spróbować dzięki. Ale tak naprawdę to pewnie ruch ma największe znaczenie .
Niage 21:54, 24 cze 2011

Sebek napisał(a)

Możemy,jeszcze ktoś jest jej wielbicielem.
Łatwo ukorzenia się.To na wypadek przemarznięcia,można przygotować zastępstwo.

Genia jeszcze

Tak, tak wchodzę też, dzięki Sebek, że jesteś na posterunku i pamiętasz o mnie Zgadza się, mam ją, jest piękna i ładnie urosła od ubiegłego roku ))
monteverde 01:41, 25 cze 2011

no właśnie żona pod rękę , piesek przy nodze i już , albo rower)