Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

EwaG 14:17, 03 lip 2011

Ja też mam sceptyczne podejście do kupowania roślin przez internet. Lubię wybrać sobie tę jedyną roślinę. Ale tę zasadę złamałam zamawiając własnie róże w sprzedaży wysyłkowej. Były to krzaczki z odkrytym korzeniem. Stwierdziłam, że raz mogę kupić w ciemno (oczywiście kupowałam w październiku, i moczyłam kilka godzin korzenie przed posadzniem). Nie byłam rozczarowana. Sprawdziłam, że w tej szkółce mają New dawn. Myślę, że mogę wpisać nazwę tej szkółki, bo była już w innym miejscu podawana (www.rosarium.pl)
zbigniew_gazda 15:35, 03 lip 2011

monteverde napisał(a)
tam też zmieniają plakietki, sama się nie raz z tym spotkałam)

No to mi się udało. Kupiłem czerwoną pnącą a wyrosła New Dawn. Są cuda na tym świecie.
michalkorcewicz 16:04, 03 lip 2011

potwierdzone
Gardenarium 19:17, 03 lip 2011

Róże najlepiej kupowac kiedy kwitną. Wtedy można sprawdzić jak pachną, jeśli zależy nam na pachnących. To samo z jaśminowcami.

Instagram Ogrodowiska
olga_szopa 11:42, 04 lip 2011

Panie Zbyszku ta hortensja chyba nie ma bardzo dużych kwiatostanów? Wygląda podobnie jak moja. Kupiłam ją jako grandiflora ,ale jest raczej mini,chociaż w tym roku zakwitnie obficie
A juki rekordzistki 200% normy wyrobiły ,chociaż ja z niecierpliwością czekam na kwitnienie ketmii,ta to jest dopiero dorodna
tyna 13:15, 04 lip 2011

Zbyszku, jak Twoja ketmia?
u mojej niedługo wystrzelą pierwsze kwiaty, już teraz widzę, że białe, jak na etykiecie......
alinak 14:13, 04 lip 2011

Ewa_ogrodniczka napisał(a)
Ja też mam sceptyczne podejście do kupowania roślin przez internet. Lubię wybrać sobie tę jedyną roślinę. Ale tę zasadę złamałam zamawiając własnie róże w sprzedaży wysyłkowej. Były to krzaczki z odkrytym korzeniem. Stwierdziłam, że raz mogę kupić w ciemno (oczywiście kupowałam w październiku, i moczyłam kilka godzin korzenie przed posadzniem). Nie byłam rozczarowana. Sprawdziłam, że w tej szkółce mają New dawn. Myślę, że mogę wpisać nazwę tej szkółki, bo była już w innym miejscu podawana (www.rosarium.pl)

Ewciu ja też kupuję w tej szkółce i jeszcze rosaćwik.SPRAWDZONE ,są ok,
zbigniew_gazda 14:29, 04 lip 2011

Dzięki za namiary w sprawie róż. Przy okazji i ja skorzystam. Halo halo Olciu - zwracamy się tutaj na ty nawet jak ktoś ma ponad 100 lat.
Już pokazuję obydwie ketmie (stan z przed 5 minut ) .

Poniżej ketmia "mamuśka" i muszę jej zaraz podstrzyc lewy boczek

Pąki kwiatowe są ale do kwitnienia jeszcze trochę.

A tu jej córeczka ale nie po jednym ojcu bo biała jest. Pąki ma trochę mniejsze.

kaisog1 16:04, 04 lip 2011

Zbyszku ta mamuśka to ketmia?! O rany julcia ale wielka! Okrywasz ją czymś na zimę? Przemarzała Ci?
zbigniew_gazda 16:30, 04 lip 2011

kaisog1 napisał(a)
Zbyszku ta mamuśka to ketmia?! O rany julcia ale wielka! Okrywasz ją czymś na zimę? Przemarzała Ci?

Gosiu to ketmia. Ma chyba z 15 lat i trzyma się dobrze . Wbrew obiegowym opiniom - nie przemarza i niczym jej nie okrywam. Jak zakwitnie porobię zdjęcia. Masz świetny awatar !!!!