Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Ewa 05:52, 25 cze 2011

Kocham róże i ziemniaczki Pozdrawiam
Martek 12:34, 25 cze 2011

Pozdrawiam Cię Zbyszku i Żonkę też pozdrawiam
Gardenarium 00:18, 28 cze 2011

monteverde napisał(a)
ja ja bardzo lubię) Zbyszku jak jesz same ziemniaczki to nie utyjesz , najgorsze jak je polejesz sosem)Weź młode ziemniaczki, umyj nie obieraj, ja dzielę je na pół lub 4, wrzuć na blachę podlej olejem najlepiej ryżowym nie za dużo, weź główkę czosnku, podziel na ząbki, nie obieraj z łupinek, wrzuć do ziemniaczków, kilka gałązek tymianku świeżego, a jak nie masz to suszony tylko mniej posyp ziemniaczki, posyp solą, wymieszaj rękoma i do piekarnika na ok.40 min temp.180st. do tego zsiadłe mleczko lub jakaś sałatka , no możesz z ziemniaczkami upiec pierś z kurczaczka, pokusiłam?)

Ja też tak piekę tylko olej z oliwek Zbysiu chyba jutro popiekę ziemniaczki na moją zgubę.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 22:26, 01 lip 2011

Trzeba coś wstawić bo lecę w dół tabeli !!! Po ostatnich deszczach dalie karłowe zostały zaatakowane przez ślimaki. Po 5 szt siedziało na każdym krzaku. Bardzo dobrym narzędziem do ich unicestwiania jest .... nóż do darni. Poszedł w ruch nóż i niebieskie pastylki . Na wczoraj rano myślę sytuację opanowałem. Po kilka liści jednak zdążyły zeżreć.

A teraz wariacje fotograficzne na temat mojej New Dawn :

hanka_andrus 22:35, 01 lip 2011

Pięknie ci kwitnie!
Dalie moje, duże już kwitną,ale zdjęcia dopiero w poniedziałek,karłowe natomiast w fazie guziczków były,ale po deszczu i 4 dniach,kto wie? Tylko ,że się ochłodziło wyraźnie.Ciekawe jakie kolory będą.
zbigniew_gazda 22:44, 01 lip 2011

hanka_andrus napisał(a)
Pięknie ci kwitnie!
Dalie moje, duże już kwitną,ale zdjęcia dopiero w poniedziałek,karłowe natomiast w fazie guziczków były,ale po deszczu i 4 dniach,kto wie? Tylko ,że się ochłodziło wyraźnie.Ciekawe jakie kolory będą.

U moich nie widać nawet guziczków. Czyli jeszcze daleko do kwitnienia. Też jestem ciekawy jakie kolory. Pokaż Haniu jak zakwitną Twoje.
Niage 23:38, 01 lip 2011

Uwielbiam New Dawn Twoja jest piękna i cudownie ją sfotografowałeś Zbyszku
alinak 23:47, 01 lip 2011

Zbyszku zupełnie podobna do mojej NN. wstawisz jakieś fotki całego krzewu. moja miała być krzewiasta ,ale są dłuuuuuugie pędy
monteverde 00:10, 02 lip 2011

New Dawn ma długie pędy, Zbyszek ale radość sprawiłeś mnie ta różą)) bardzo ją lubię)

Danusiu oliwa z oliwek nie znosi za wysokiej temperatury spróbuj w oleju ryżowym)
zbigniew_gazda 07:17, 02 lip 2011

alinak napisał(a)
Zbyszku zupełnie podobna do mojej NN. wstawisz jakieś fotki całego krzewu. moja miała być krzewiasta ,ale są dłuuuuuugie pędy

Alinko wstawię zdjęcie ale trochę później bo bateria padła w aparacie. Tę różę kupiłem w Sopex i miała być czerwona pnąca. Nie ma jeszcze zwyczaju w punktach sprzedaży aby znać nazwę rośliny. A co z tego wyrosło to widzisz. Ma długie pędy i pięknie odbija na wiosnę. A zapach cudowny. I co ważne - w jesieni zakwita jeszcze raz i kwiaty ma do przymrozków.