Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

popcorn 15:34, 09 maj 2013

Zbyszku cudna wiosna u Ciebie i nowe zakupy!
widzę że mam pokrewną duszę- ciągle coś kupuję i upycham Ty masz chociaz wieksza dzialke

pozdrawiam!!
Pszczelarnia 16:04, 09 maj 2013

Tawuły, kanciki, żurawki tu i ówdzie. O lalala! Do kancikowania to trzeba mieć zmysł techniczny i oko. Ja z długą deską po ogrodzie biegam a jak mam krzywizny do zrobienia - to wychodzą fale Dunaju.
zbigniew_gazda 16:09, 09 maj 2013

Aniu, Aniu, Irenko, Urszulo, Julito. Dziękuję za odwiedziny i miłe wpisy. Wiosna na całego a właściwie lato jest. Teraz 26 stopni w cieniu. Zgroza.

Ewo tawuły śliczne są i już dawno myślałem gdzie ich dać. Znowu ominęłaś naszą chałupę. Jak Ci kiedyś pisałem?

Karolinko do tego imienia czuję wielki sentyment bo tak na imię ma nasza wnusia.

mira 16:16, 09 maj 2013

witaj!
fakt kantowanie to masz obcykane - ja się dopiero przymierzam ale widzę że na staż można by się u Ciebie ubiegać

widziałam hortensje ogrodowe że przetrzymujesz w piwnicy - to mnie zaciekawiło bo nie ma co liczyć że przezimują okryte - przynajmniej u mnie - jak często w zimie podlewasz i czy musi być dużo światła - chyba na to się skuszę z hortensjami

pozdrawiam
zbigniew_gazda 16:31, 09 maj 2013

W zimie dumałem nad zakończeniem rabatki i wymodziłem taki projekt- może pamiętacie.

A tak wygląda w realu. Wczoraj była "wiecha" (może ktoś młodszy nie wie co to jest? Dawniej jak majster zakończył jakiś etap roboty na budowie domu to mocował np. do muru gałązkę przybraną kolorowymi wstążkami i trzeba było stawiać flaszkę albo i więcej. )

mira 16:36, 09 maj 2013

ani wstążeczek ani flaszki nie widać - a zamiast trzmieliny trawka - ta trawka ciekawa - tak za miesiąc jak to się rozrośnie to będzie efekt widać to może wtedy dojrzę te wstążeczki
zbigniew_gazda 16:42, 09 maj 2013

zbigniew_gazda 16:58, 09 maj 2013

I w szerszym ujęciu.

zbigniew_gazda 17:03, 09 maj 2013

Mirko dzięki. A w sprawie hortensji już odpowiadam. Temperatura w piwnicy to ok. 12 stopni. Jest małe okienko czyli światła nie jest za wiele a podlewam nie za mocno tak od czasu do czasu no powiedzmy co 2 tygodnie. Około grudnia widać że wypuszczają nowe pączki. Mam 2 w donicach i obydwie mają dużo malutkich kwiatostanów. Gdyby były na zewnątrz to nie wiadomo czy by kwitły czy nie. Pozdrawiam.
maria_kalino... 17:12, 09 maj 2013

Zbyszku, przepraszam, że się wtrącę, ale moim zdaniem za blisko siebie posadziłeś te tawuły. One są bardzo ekspansywne i zasłonią Ci żurawki. Chyba, że wymyśliłeś dla nich jakiś specjalny pokrój. Moja 3 - letnia już wygląda tak. Może Twoja to inna odmiana, ale po liściach sądzę, że taka sama.