Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 18:54, 09 maj 2013

Marysiu tawuły będą cięte i nie będą dopuszczane do kwitnienia.
maria_kalino... 10:30, 10 maj 2013

No, to będzie fajnie. Byłam na wątku Ryszarda, rzeczywiście fajnie to wygląda.. Czekamy na deszcz, bo sucho. Oby tylko nie było gwałtownych burzy. Pozdrawiam, Krysię równiez.
dajana 14:36, 10 maj 2013

Dziekuje Zbyszku za odwiedziny było mi naprawdę bardzo miło .Widzę nowe nasadzenia na rabacie .Na temat roslin to wiele nie podyskutuje bo laikiem jestem w tej dziedzinie, ale patrząc na twoje tawuły juz wiem że nie znalazłam u siebie przez przypadek krzaczka który tak nazwałam.Ciekawe co ja zatem znalazłam, musze to w domu wyjasnić Wiem tylko ze jest ładny i cały obsypany białym drobnym kwieciem .Listki ma inne niz twoje wiec nie jest to tawuła .Piekny masz ogród i taki zadbany .Miłego dnia Zbyszku
Mala_Mi 15:18, 10 maj 2013

Poczytałam, "ubieżącowałam "się .... fajna rabatka.... a tawułki strzyżone są bardzo ładne
Coś wieje, chyba coś przywieje
Bogdzia 15:55, 10 maj 2013

Tak Cię tu wszyscy chwalą że z przekory chętnie bym coś skrytykowała ale nic nie znalazłam co by się do krytyki nadawało. Pozdrawiam więc serdecznie.
Milka 16:04, 10 maj 2013

Bardzo ładna rabata, szybko się rozrośnie i efekt murowany a na jesień możesz tam też tulipany wcisnąć
Madzenka 18:48, 10 maj 2013

Zbysiu podziwiam kolejną rewolucyjną rabatę! W moich ulubionych kolorach
zbigniew_gazda 21:23, 10 maj 2013

Marysiu pozdrawiamy również serdecznie.

Dajano dziękuję za odwiedziny. A może zaglądnij do internetu albo pokaż fotkę u siebie. Tutaj są znawcy nie lada. Pozdrawiam.

Aniu oby przywiało jak najprędzej. Postanowiłem naprawić kawałek trawnika a tu susza. Nie będę dłużej czekał. Jest zrobiona dosiewka, rozsypany nawóz i podlane solidnie.

Bogdziu znalazło by się i to dużo do krytyki. Dziękuję i na tym pozostańmy.

Irenko dziękuję - może faktycznie tam też zasadzić. Tylko że potem długo sterczą kikuty jak kwiaty opadną.

Marzenko dzięki. Właśnie też lubię kontrasty aby coś w ogrodzie przyciągało wzrok.

A teraz wszystkim napiszę jak kupowałem te trawy. Właściciel ogrodniczego przywiózł nową dostawę roślin. Patrzę- są trawy i to takie jak mi pasują. Z wyglądu wg. opisu Danusi i z encyklopedii Mariusza
pasowały mi na carex elata aurea. Pytam sprzedawczyni - pani szanowna a jaka jest nazwa tej trawki?
Odpowiedź : to trawa jest i popatrzyła na mnie co ja chcę.
Mówię że teraz takie czasy są że klient chce wiedzieć co kupuje, a jak jest trochę więcej upierdliwy to wymaga też nazwy łacińskiej.
Odpowiedź : naczytają się w internecie i od tego głupieją. Panie ta trawa rośnie na wysokość 0, 5 i nadaje się na słońce bo lepiej się wybarwia.
No i było po gadaniu - trawy wziąłem i na stówę nie wiem co to jest. Mam nadzieję że to ta co wymieniłem. Zrobiłem zdjęcia w zbliżeniu i może ktoś podpowie?

renata_z 21:27, 10 maj 2013

Zaglądam i podziwiam a dziś pozdrawiam !
Pięknie naprawdę.
Syla 20:23, 11 maj 2013

Zbysiu , pytałeś u mnie chwilę temu o limonkowe żurawki ..... Poza tymi które mam taka limonkowa z paseczkami której nazwy nie pamiętałam wówczas to żurawka Tiramisu .... Kupiłam ją Alince ... zapytaj jak się sprawuje, na jakim stanowisku u niej rośnie i jak teraz wygląda .... Wydaje mi się , że jest ok

Tutaj moje sadzonkowanie żurawek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-zurawka-heuchera?page=36#post_3