Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Kondzio 19:29, 30 sie 2013

super wszystko rośnie
Syla 20:05, 30 sie 2013

no widzisz Zbysiu .... u koleżanki z cięcia jałowca nici ..... silnego faceta brak ..... no nic ... poczekamy do kolejnego razu ..... U Ciebie porządeczek .... zauważyłam nowe żółte trawki i podzielone żurawki .... pozdrowienia pozostawiam
monteverde 21:04, 30 sie 2013

Zbyszek ale się zmieniło u Ciebie i wypiękniało ta sosna podsadzona horti bardzo mi się podoba pozdrawiam
Richie 21:35, 30 sie 2013

Zbyszku bardzo się zmieniło od mojego pobytu u Ciebie, jest bardzo dostojnie i elegancko. Szkoda,że nie znalazłeś odgryzionego ucha Bariego bo by się przydało do galarety Pozdrowienia dla Krysi.
Joku 21:47, 30 sie 2013

Ależ pięknie u ciebie. Ja też żałuję Bariego
zbigniew_gazda 11:49, 31 sie 2013

Haniu obrazki gorące bo gorąco jest.

Kondzio coraz ładniejszy ten Twój zawijasek.

Syla, Aniu, Ryszard, Jolu - wszystko pięknie rośnie oprócz jałowca bonsai. Od wiosny nie mógł jakoś się pozbierać. Po prostu zasychają mu igiełki. Podlewam notorycznie, pryskam Piniwitem i przeciw grzybom i nic nie pomaga. Chyba już umiera niestety. Nie wstawiam zdjęcia bo mam nadzieje że się jeszcze opamięta. Już pewne symptomy były w tamtym roku ale opryski pomogły. Tak mi smutno.
maria_kalino... 11:42, 01 wrz 2013

Zbyszku, nie smuć się z powodu jałowca bonsai. Myślę, że jak dostanie dobrej wilgoci po ostatnich opadach deszcz i braku tych upałów, to się weżmie w garść. Susza i upały zrobiły swoje. U mnie popaliło liscie na hortensjach i tych jasnych żurawkach. Wszystkie rośliny ucierpiały, te co rosną na ogrodzie na stronie południowo - zachodniej, a Twój bonsai wystawiony był na duże nasłonecznienie. Podlewanie w taką suszę to jest kropla w morzu potrzeb. Czy Twoja magnolia zakwitła po raz drugi, bo u mnie ma więcej kwiatów niż wiosną. Pozdrawiam, ucałowania dla Krysi.
monteverde 11:48, 01 wrz 2013

Zbyszku a może mu wymień z góry ziemię albo zlej go i ziemię wokół Rosahumusem? miłej niedzieli
zawitka 16:57, 01 wrz 2013

Ale doniczkowe !! A horti ??????
zbigniew_gazda 21:42, 02 wrz 2013

Marysiu trochę popsikało to fakt i rośliny odżyły. A magnolia nie zakwitła drugi raz. Robi sie koło nie ciasno i będę zmuszony trochę przyciąć a one tego nie lubią.

Aniu leję po bonsai i na owady, na grzyba i zasilam nawozem. Najbardziej podejrzewam chorobę grzybową która mogła się przenieść z żywopłotu z berberysu. Berberys na wiosnę opryskałem a nie przyszło mi do głowy że jałowiec może zachorować.

Zawitka dzięki i pozdrawiam.