Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Mala_Mi 15:30, 23 sie 2013

Na rozchodniki saharyjskie zapraszam do mnie I na jeżówki co to kwitną Mi jakoś teraz nie po drodze w Waszą stronę .. i deszczu dalej u mnie nie ma...... pokropiło jak w kościele...
Enya73 15:38, 23 sie 2013

Zbysiu, a gdzie trzymasz oleandry przez zimę? U mnie coś nie chciały rosnąć, chorowały, a u Ciebie takie dorodne, jak ten pomidor od Anki

Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 22:00, 23 sie 2013

Zbysiu uprasza się o zdjęcia!
Gardenarium 22:16, 23 sie 2013

Kochani, ja w sprawie wierszy,. chyba nie macie świadomości, że wszystkie wiersze jakie znajdujemy na bieżąco wklejam ja albo Sebek, do specjalnego wątku i są one spisane od kilku lat

proszę pomagajcie w redagowaniu tego watku, wystarczy zacytować post z wierszem i wkleić je do pogaduszek, wiersze są przyklejone u góry.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/183-wierszyki-i-rymowanki-o-ogrodowisku-i-nie-tylko

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 16:29, 24 sie 2013

Aniu u nas też susza ogromna. Trawnik żółknie oj co to będzie co to będzie.

Anitko - jedna piwnica przeznaczona jest na oleandry i inne doniczkowe. Już mają gdzie zimować.
Oleandry wymagają częstego nawożenia i podlewania. Trzeba też pilnować aby nie złapały przędziorka.

Marzenko taka Sahara u nas że brak mi odwagi Wam pokazać fotki.
zbigniew_gazda 16:31, 24 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Kochani, ja w sprawie wierszy,. chyba nie macie świadomości, że wszystkie wiersze jakie znajdujemy na bieżąco wklejam ja albo Sebek, do specjalnego wątku i są one spisane od kilku lat

proszę pomagajcie w redagowaniu tego watku, wystarczy zacytować post z wierszem i wkleić je do pogaduszek, wiersze są przyklejone u góry.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/183-wierszyki-i-rymowanki-o-ogrodowisku-i-nie-tylko

Danusiu teraz jak wydumam jakie rymy to będę wklejał też do wątku jaki podałaś.
kaisog1 22:12, 25 sie 2013

Zbyszku kochany... po pierwsze dziękuję za wiesz Buziaczek

Po drugie pytałeś o kulki u mnie na rabacie. To nie są trzmieliny a wierzby Hakuro
Ewa 13:58, 26 sie 2013

Macham
alinak 14:01, 27 sie 2013

Zbyszku wpadam pooglądać bieżące foty ketmii , bo wiesz że to twój znak firmowy ....a tu fotki z początku sierpnia . no coś ty ....u mnie dopiero może tydzień jak zakwitła . ale moje to karzełki przy twoich .
oleandry po wielkich awanturach wreszcie puściły korzonki w wodzie i własnie zmykam je przesadzić do donic . pobierałam sadzonki od mamy chyba z 5 razy i nic . w końcu je nastraszyłam i przyrzekłam o nich zapomnieć . schowałam w cieniu w paprociach i rzeczywiście zapomniałam o nich . teraz przy obchodzie z kawusią odkryłam że 3 sadzonki mają piękne korzenie .. czy wiesz jaka moja radość . wszystko wymaga opiepszki ...nawet kwiatki .
pozdrowienia dla Krysi i córy
zbigniew_gazda 15:08, 27 sie 2013

Gosiu pozdrawiam i dobrego wypoczynku po zjeździe. Cudny Twój ogród i zdjęcia. Tak już wiem że to Hakuro jest.

Ewo odmachowuję i pozdrawiam.

Alinko ketmia "mamuśka" już przekwitła niestety. Jeszcze mała biała się jakoś trzyma. Oleandry chyba najlepiej puszczają korzenie w wodzie i Krysia ma to opanowane. Dziękujemy za pozdrowienia i pozdrawiamy również.

Wypada wstawić obrazki bo pisaniny za dużo już było.

No to tak - róże pomimo ogromnej suszy dzielnie się trzymają i mają nowe pąki.