Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 21:35, 12 maj 2011

Wszystkim Wam dziękuję bardzo za piękne opinie i komentarze i cieszę się że Wam się podoba. Wiele się można nauczyć na Ogrodowisku. To przecież dzięki Waszym zdjęciom , przykładom a przede wszystkim Danusi nauce możemy urządzić nasze zakątki po nowemu. Odszedłem od wielu kolorów - jak to jest pokazane na pierwszych stronach mojego wątku. No takim punktem kolorowym pozostał drewniany kwietnik i o dziwo bratki i stokrotki świetnie się trzymają. Na tej środkowej rabatce już za wiele miejsca nie ma ale wezmę pod uwagę każdą Waszą propozycję . Napewno powinny znaleźć się na niej żurawki (myślę o takich pomarańczowo - herbacianych bo operuje tu słońce ) .Mam 3 małe bukszpaniki - możliwe że mały płotek byłby dobry.Lawenda podoba mi się bardzo a plama jednorocznych (np. begonii ) też by się przydała.
Co do paproci - moje są z lasu i ogromnie się rozłażą .Na szczęście ogranicza je kostka , ściany domu i mur oporowy od podjazdu . Ale od strony pólnocnej taki zielony płotek ma też swój urok.
KasiaWB 22:23, 12 maj 2011

Zbyszku, bardzo ładnie Twój ogród zmienia oblicze drewniany kwietnik wygląda ślicznie
ela 22:29, 12 maj 2011

Jałowiec w nowej formie i otoczeniu wygląda pięknie bardzo ładnie prezentuje się kwietnik
marysia_kielar 23:14, 12 maj 2011

PIĘKNIE !!! A jałowiec "nabrał rumieńców" , wygląda rewelacyjnie w tym otoczeniu
tyna 23:18, 12 maj 2011

Zbyszku, ale się napracowałeś
respect!
Matka 23:19, 12 maj 2011

Zbyszku, bardzo ładniutko!bonzai rewelak!i ten kamyczek z coloradoale sie "natachałeś" z nim, co?
Richie 23:25, 12 maj 2011

Zbyszku to jest to...o co nam chodziło...Gratulacje
zbigniew_gazda 06:53, 13 maj 2011

Dziękuję Wam. Teraz czekam aż urośnie trawka .Rysiu - troszkę się tylko martwię o stan zdrowia pieńka. Od strony żywopłotu nad ziemią ma wżer na 2 cm głębokości. Wyczyściłem dobrze i posmarowałem Funabenem.
zbigniew_gazda 07:01, 13 maj 2011

marysia_kielar napisał(a)
PIĘKNIE !!! A jałowiec "nabrał rumieńców" , wygląda rewelacyjnie w tym otoczeniu

Marysiu zapraszamy do obejrzenia na żywo .
Viki 07:02, 13 maj 2011

Zbyszku, ode mnie też szósteczka za wykonaną pracę
Wygląda super - wszystko tak dobrze dopasowane bonsai, kamienie - naprawdę pięknie