2. Przed tarasem:
Problem mam z tym terenem na lewo od tego dużego różanecznika. Jest tam polanka, którą nie wiem za bardzo jak obsadzić, ale najbardziej nie wiem co zrobić z terenem pomiędzy nią a domem - trawnika nie chcemy..
Czerwone linie (sorry za krzywą krzywość, ale jakoś nie potrafię rownej linii w tym programie nartysować.. ;/ ) to ścieżka, po lewej od ścieżki wzdłuż podjazdu rosną róże wielkokwiatowe (a tych świerków wzdłuż ściezki nie ma, przesadziłam). Na prawo od niej nie ma nic, tylko te dwie sosny widoczne trochę dalej.
To ta
polanka na lewo od RH. Tego malutkiego RH widocznego po lewej nie ma, rośnie już gdzie indziej (to ten z wcześniejszych zdjęć niemal bez korzeni). Po lewej od dużego RH musi być przejście do polanki, a dalej nie mam koncepcji
Kupiłam róże okrywowe niskie (The Fairy, Bonica), więc chciałabym je gdzieś (nie koniecznie tu, gdziekolwiek) posadzić. Poza tym
pełna dowolność, poradźcie coś proszę

Chciałabym tu zrobić rabatę z głównie krzewów (też iglastych) plus kwitnące byliny - mamy dobry widok na tę część działki z tarasu, więc fajnie, jakby coś tutaj ciągle kwitło.
Aha,
stanowisko półcieniste, słońce prześwituje przez gałęzie drzew i co chwilę się zmienia.