Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 20:28, 23 mar 2015

Napia napisał(a)

Asiu, ja szeroką masz tę rabatę? U mnie przed tujami rosną hortensje i bodziszki, a z drzewek wiśnia Amanogawa. A jakie ty masz drzewka. To Umbraculifera?

Agnieszka,
ta rabata ma ok 3,50m szerokości. Długośc ok 22 metry. Jako tło są posadzone Smaragdy. 5 wiśni Umbraculifera, róże po 5szt:
Boule de Neige
Jacques Cartier
Louise Odier
Mrs John Laing
Reine des Violettes
Comte de Chambord
budleje 3 krzewy, powojniki Arabella, 2 tawuły nippońskie Snowmound, ketmia syryjska, kalina koreańska, kalina koralowa zwykła i Roseum.
Ło matko sama się dziwię ile tego upchałam...
Są jeszcze byliny: ostróżki, szałwia, perovskia, liatra.
Dodałam jeszcze obwódkę z bukszpanu.
Latem był taki busz, że byliny i powojniki zginęły pod budlejami. W tym sezonie muszę to wszystko bardziej przemyśleć.
Mysza 20:28, 23 mar 2015

wietrzyk napisał(a)

Gosiu,
co się odwlecze to nie uciecze Najpierw sprawy życiowe, potem szkółki.
Ja też ostatni weekend w biegu, bo Córcia przyjechała. No i sprawy ogrodowe muszą poczekać. Ważniejsze się przez tydzień dzieckiem nacieszyć

Na rabacie różanej mam wiśnie Umbraculifera. W Kórniku kupowałam w ub roku, z gołym korzeniem.

Tak nie byłam pewna z tymi wisienkami.Dziękuję.
Ale masz fajnie z córkąNaciesz się, wyściskaj hi hi.
Jak już znajdziesz chwilkę to zerknij proszę na moją ewentualną linię rabat zainspirowaną u Ciebie

Buziaczki i spokojnego , wspólnego czasu z rodzinką
wietrzyk 20:45, 23 mar 2015

Borbetka napisał(a)
Ale słodkie te domki! Jesteś prawdziwą kobietą eko.
Kawał dobrej roboty tu widzę. Tylko pamiętaj ... bacz na zdrowie .

Mam nadzieję, że pszczoły w kokonach żyją i niebawem się wyklują
Na zdrowie baczę, a przynajmniej... staram się Zamiast łokcia tenisisty, mam łokieć kopacza
Borbetka 21:16, 23 mar 2015

Bardzo mi się to podoba. Życie w zgodzie z naturą i szacunek do niej. Ludzie zapominają o tym, a ziemi ich musi "nosić". Czekam na fotki pszczółek z bliska. Jestem pewna, że będą.
wietrzyk 21:31, 23 mar 2015

Przymiarki:

Wykonane:

andziurex 22:59, 23 mar 2015

Idziesz jak burza! Cudne zmiany.
wiunia 23:22, 23 mar 2015

wietrzyk napisał(a)

Kasiu,
dopiero dziś popołudniu miałam chwilkę, żeby aktualne fotki grabów popstrykać. Ciężko było, bo one jeszcze obwieszone są suchymi, ubiegłorocznymi listkami i praktycznie zlewają się z korą. Ale też widać, że nawet w sezonie zimowym grab stanowi dobrą osłonę od ulicy, czy sąsiada.
Żywopłot był sadzony listopad 2013 i teraz pomimo silnego cięcia dosięga do połowy płotu. Szybko przyrasta. Na drugiej fotce widoczny zostawiony odstęp od ogrodzenia.

Jeju Asiu Twój żywopłot ma zaledwie 1,5 roku i taki cudny jest!
A mój będzie w kwietniu rok jak sadziłam i w porównwniu z Twoim to mikrutki okropnie!
Pozdrawiam gorąco!!!
anna_g 07:50, 24 mar 2015

wietrzyk napisał(a)
Emuś domki mi pozawieszał

Te z żółtymi daszkami są dla pszczół murarek, które mam nadzieję niedługo zaczną się wykluwac Muszę im jeszcze trzcinki poucinac

Jejku ale cudne Marzy mi się zrobienie domeczków, no ale chyba majsterklepką to ja już nie zostanę. Super są Asiu i ten Twój porządeczek w ogrodzie... łał Pozdrawiam
Zielona 09:51, 24 mar 2015

Aśka... czapki z głów. Masz takie tempo, że otwieram ze zdziwieniem oczy. Ale też myślę, o Twoim kręgosłupie. Pamiętaj, że to początek sezonu, Kochana!
wiunia 11:43, 24 mar 2015

Asiu u Ciebie w ogrodzie jak w pudełeczku tak wszystko poukładane i dopieszczone ściskam