Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

MonikaH 12:59, 06 maj 2015

Ale numer z tą jabłonką Olą, muszę się przyjrzeć mojej. Kanciki I klasa .

Myślę o drzewku liściastym max 4 m, z koroną w V, kolumna ew.kula (ale nie umbra). Zastanawiam się nad prowadzeniem szczepionej nigry, więc wychodzi mi kolor w liściach, ale że na full słońcu więc nie żółty.

Jak przezimowała Twoja szczepiona hortensja? Bo zaczęłam o niej myśleć, bo za dużo miejsca tam nie mam.

andziurex 16:35, 06 maj 2015

wietrzyk napisał(a)

Uuuu... to szkoda Kształt kwiatków jest bardzo ładny. Mnie przeszkadza tylko ich kolor. Jednak dopóki nie mam pomysłu na rabatkę pod brzózką, niech sobie rosną. Kupiłam w Lidlu, patrząc na obrazek na opakowaniu. Na zdjęciu były ciemnoróżowe. Dopiero potem doczytałam... "MIX"

Mnie niestety też kilka kolorów w rzeczywistości kompletnie nie przystaje do tego co było na opakowaniu, a kupowałam jednokolorowe paczki. Ciemna czerwień jest jasnym różem, a pudrowy róż jest limonkowo-żółty ale nie chce mi się tego wykopywać, niech już tak zostanie. Też nie jestem fanką żółci i czerwieni, ale z drugiej strony kwiaty w tym kolorze są takie wesołe i energetyczne, zwłaszcza w słońcu. Zaskoczyło mnie np. połączenie, które zrobiłam z resztek: tulipany żółte i pomarańczowe, a dookoła szafirki wykopane ze starej rabaty, naprawdę zaskakująco dobrze to wygląda. Kilka moich tulipanów wkleiłam w metamorfozach.
Pszczelarnia 16:44, 06 maj 2015

Jaki jest ten żywokost? Kolor, odmiana? Dlaczego angielski?

Też mam Princetona!
ziele 19:26, 06 maj 2015

wietrzyk napisał(a)

Witaj Aniu, w moim ogrodzie
Dobrze zauważyłaś, na trawniku po lewej leży właśnie obrzeże. Nie jest metalowe, tylko taka jakby sztywna taśma z grubego tworzywa. Gdzieś zamieszczałam fotki. Trawa przez nie i tak przerastała, więc pozostanę przy wycinanych kantach Już drugi sezon, po kolei wyciągam te obrzeża

edit: znalazłam posty z fotkami obrzeży
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3522-ogrod-w-puszczykowie?page=73

A tak ładnie te wyciągnięte obrzeże wygląda... Nie pomyślałam nawet, że jest jednak zawodne.
MonikaH 09:40, 07 maj 2015

obejrzałam moją "Olę" jest jakby bardziej różowa od środka kwiatu, Twoja wydaje się biała, ale może tylko na zdjęciu

smadze w korze też mamy i zbieramy się na odwagę....
Agania 11:18, 07 maj 2015

wietrzyk napisał(a)
organizacja warzywnika zakończona
pozostaje mi tylko naspypac warstwę ziemi kompostowej na wierzch, wysypać korę na ścieżki i posiac nasionka

Witaj Joasiu, szukam rozwiaząnia na swój warzywnik, twój ekstra zagospodarowałaś, bardzo, bardzo mi się podoba, mozesz podzielić sie informacją, gdzie zamawiałaś skrzynki na warzywa ?
wiunia 13:25, 07 maj 2015

Asiu jak znajdziesz wolną chwilkę to zajrzyj na pr
MirellaB 14:50, 07 maj 2015

Aśka, a co to są te nicienie co piszesz, że profilaktycznie na opuchlaki?
anetta 15:27, 07 maj 2015

Amonagawa, wykorzystuje swój krótki czas, chwilowo jest prawdziwą królową rabaty

Cudna ta Twoja Amonagawa, u mnie jedna przetrwała ale kiepska jest niestety

katarzynkak 22:47, 07 maj 2015

Asiu piekne zdjęcia, zwłaszcza to z kulą świecącą-super klimat.

Masz takie same robaki, jak u mnie w Centrum

Pozdrawiam.