Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

Ivvvona 16:11, 26 lut 2014

Czytałam listę zakupów - imponująca jak na początek Ja też robię spis roślin, których potrzebuję, ale potem okazuje się, że niektóre są niedostępne i kupuję coś innego. Plan awaryjny też może się przydać A zmniejszanie trawnika to już norma. Początkowo M stawiał opory, teraz zadowolony, że mniej koszenia jest
wietrzyk 16:13, 26 lut 2014

MonikaH napisał(a)
Joasiu, podziwiam ogrom prac zeszłorocznych i "uczesanie" pod nasadzenia, piękne serby, mam nadzieję, że przetrwały naszą dziwna tegoroczną zimę bez szwanku.
Pozwalam sobie zostawić tu pierwszego posta jako sąsiadka, ponieważ mieszkamy bardzo blisko (tak na oko na przełaj będzie ze 2-3 km - po drugiej stronie drogi). Niesamowitą mamy różnicę w glebie, glina u Was, u nas sporo piachu, a niby stare koryto Warty
Poratujesz mnie informacją gdzie kupiłaś serby? Mam plan wiosenny zakupu ok 10szt.
pozdrawiam przedwiosennie
Monika

Cześć Moniko Sąsiadko
Dziękuję za wizytę i doceniam, że ten pierwszy post to właśnie u mnie. Kiedyś też mieszkałam "na dole" i wiem jaka różnica w glebie. Tam Nadwarciański Bór Sosnowy, a tu Puszczykowskie Góry czyli polodowcowa morena. I jedno i drugie, ma swoje zalety i wady
Serby kupowałam w szkółce Byczkowskich pod Kostrzynem, ale zajrzyj do Marty Zielonej. Ona w tej samej cenie kupiła bardziej okazałe, niestety nie pamiętam gdzie.
Ivvvona 16:30, 26 lut 2014

Odpiszę na pw
wietrzyk 16:32, 26 lut 2014

Jupi

Chyba tulipan, a może hiacynt?
Wiem, że dla większości z Was nic takiego, ale ja, pierwsze cebulki w życiu sadziłam jesienią
I rosną
Ivvvona 16:44, 26 lut 2014

Cieszę się razem z Tobą To może być hiacynt, ale na zdjęciu tak dobrze nie widać.
Cleo 17:54, 26 lut 2014

To już wiem na czym polega problem z placykiem. Co mi się ubzdurało, ze to pod basen mialo byc?
W kazdym razie dzięki za fotki i będę podglądac co wykombinowalaś. Przy okazji pomyslę nad swoim.
Pozdrawiam
Cleo 17:59, 26 lut 2014

wietrzyk napisał(a)
Jupi

Chyba tulipan, a może hiacynt?
Wiem, że dla większości z Was nic takiego, ale ja, pierwsze cebulki w życiu sadziłam jesienią
I rosną

Super! Oj wiem jak to cieszy. Ja w tym roku nic nie posialam, bo wiedzialam, ze bede dużo przekopywac, a koncepcji jeszcze jesienią nie bylo.
Zielona 23:07, 26 lut 2014

Haha ale fajnie! taki mały, niepozorny, zielony "nosek" wychylony, a ile radości Gratuluję
PS Prawie jak na porodówce się poczułam
wietrzyk 23:41, 26 lut 2014

No... a ja matka ich Bo jest ich więcej! Pieski odganiam, bo gapcie są i jeszcze mi maluchy podepczą
Mathildis 01:40, 27 lut 2014

wietrzyk napisał(a)

....

tak było latem

.....

Podoba mi się namiocik, oj podoba ....
Ty koniecznie musisz go odpowiednio wkomponować, a ja znaleźć u siebie miejsce na takowy

U mnie cebulowe też wychodzą.... no to czekamy, aż zakwitną....