Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 19:07, 22 lut 2014

Monika, a Ty masz kota...?
marta_d 19:11, 22 lut 2014

wietrzyk napisał(a)
Marta dzięki
żebyś widziała, co jeszcze tym autem woziłam po maty słomiane pojechałam mężowym samochodem i choć sporo większy od mojego, z 3 sztuk musiałam zrezygnować, bo się nie zmieściły. Do mojego weszłyby na 150% Moje autko z gumy jest Jeszcze długo nie zamierzam go wymieniać... no przynajmniej dopóki wszystkich większych roślin nie zwiozę

To nie pozbywaj się go takie auto to skarb nieoceniony
wietrzyk 19:20, 22 lut 2014

Borbetka napisał(a)

No właśnie podobno celowo kulki są twarde. Ale kiedyś tak długo leżały, że mi spaliły coś tam zadarniającego. Nie wmiotłam wszystkiego, no bo jak to zrobić jak się ma gęstwinę? Do takich roślin to chyba tylko dolistny nawóz może być.
Facelię kupiłam obok na wsi, naprawdę zaskoczyła mnie cena. No, ale w końcu to nawóz zielony, a Państwo oszukać się nie da. Jak nie kupisz chemicznego, to za naturalny też musisz zapłacić niemało .
A tak przy okazji, byłam w TK Maxx przy dworcu i była łopatka ... jedna ..., ale nie tej firmy, co Ty masz Asiu. Nie powaliło mnie tam nic zbytnio, jeśli chodzi o ogród. Była za to miska dla kota za 50 zł. hmmm.

Właśnie też się zastanawiałam ostatnio jak np podsypać kompostu jak się rozbujają rośliny zadarniające? Trzeba podlewać magiczną siłą?
Choć to oczywiście są takie tam moje dywagacje, bo nie mam ani jednej zadarniającej roślinki
W necie facelia po 17pln/0,5kg, a gorczyca 9pln/1kg
W sklepie ogrodowiskowym też są takie łopatki do cebul, widziałam
Zielona 19:51, 22 lut 2014

Wszystko przeczytałam. Nazw nawozów nie zapamiętałam. Muszę do Ciebie zadzwonić i wszystko mi ładnie, powoli wytłumaczysz
wietrzyk 20:23, 22 lut 2014

Jes, of kors
Będę powoli tłumaczyć, a Ty sobie zapiszesz A jeszcze lepiej wybierzemy się na Franowo i tam obejrzymy sobie różne fajoskie rzeczy
Zielona 21:19, 22 lut 2014

wietrzyk napisał(a)
Jes, of kors
Będę powoli tłumaczyć, a Ty sobie zapiszesz A jeszcze lepiej wybierzemy się na Franowo i tam obejrzymy sobie różne fajoskie rzeczy

o! i to jest myśl! Wiesz, że ja tam nigdy na terenie handlowym nie byłam? Tylko raz w biurach - bo to był mój Klient i zamieszczałam w prasie reklamy WGRO.
Alisonek 21:26, 22 lut 2014

Asiu a czy wiesz czy na teren WGRO można tak sobie wejść jako wolny klient, czy trzeba mieć jakieś specjalne wejściówki?
wietrzyk 23:15, 22 lut 2014

Alison
Można wykupić stałą kartę (nie wiem niestety ile kosztuje) lub wykupić jednorazowy wjazd za 5pln.
Nikita 00:03, 23 lut 2014

Przydreptałam z rewizytą Asiu, cały wątek przejrzałam...śliczny ten twój ogródek...dobrze że czarną szmatę (czytaj włókninę) ściągnęłaś, bo to nic dobrego. I widzę, że Pani Wiosna już zawitała do ciebie.

wietrzyk napisał(a)
tym roku na wiosnę spróbuję pierwszy raz wertykulować.

Ja też będę pierwszy raz wertykulacje uskuteczniała...może uda mi się pożyczyć wertykulator na następny weekend. Podobno trawnik "zaraz po" wygląda tragicznie, ale potem pięknieje niesamowicie.
Jestem bardzo ciekawa jak będzie....podzielę się wrażeniami.

Miłej niedzieli życzę.
malgorzata_s... 13:30, 23 lut 2014

Macham Asiu niedzielnie