Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

Nikita 02:04, 09 mar 2014

Asiu co tam ogródkowo u ciebie słychać ?
Pozdrawiam weekendowo
maggie_82 08:09, 09 mar 2014

wietrzyk napisał(a)
Jupi

Chyba tulipan, a może hiacynt?
Wiem, że dla większości z Was nic takiego, ale ja, pierwsze cebulki w życiu sadziłam jesienią
I rosną

witam obstawiam hiacynt
Ivvvona 13:22, 16 mar 2014

Hej Wietrzyku, miło, że się odezwałaś Wcale Ci się nie wydawało, że się napracowałaś - przygotowanie rabat to ciężka i bardzo ważna praca. Później to już same przyjemności Pozdrawiam i życzę zapału do dalszej pracy
wietrzyk 13:43, 16 mar 2014

Korzystam, że dziś pogoda nie nadaje się do prac ogrodowych i zaglądam na Ogrodowisko. Pracy trochę mam ostatnio, szopkę na narzędzia buduję, no i każdą wolną chwilę spędzam na wiosennych pracach w ogrodzie. Facelię wysiałam na wolne miejsca, wyciągnęłam ręsztę agrowłókniny zza grabów, co wogóle zapomniałam, że tam jest, wyciachuję trawnik gdzie planuję większe rabaty. Nie chciałam się z tym spieszyć, bo pustych rabat mam aż nadto, ale trawa przynajmniej się rozłoży, a panowie uruchamiając podlewanie przesuną mi zraszacze.
Zrobiłam już nawet pierwszą wycieczkę do szkółki, ale dopiero się rozkręcają. Planuję zakup wiśni Umbraculiffera, ale nie spodziewałam się, że są takie drogie. 200pln za sztukę. A ja obliczyłam sobie, że potrzebuję na początek 5, a potem jeszcze 7...

A to mój narzędziowy domek Czekam jeszcze na okna i wykończenie w środku i obicie drzwi.
W następnej kolejności oczko
wietrzyk 13:46, 16 mar 2014

Wszyscy obstawiający hiacynta mieli rację oczywiście Tulipki pokazały się obok

I jeszcze krokuski rozkwitają:
iwonaal 14:34, 16 mar 2014

Asiu bardzo mi się podoba Twój domek, też bym taki chciała.
wietrzyk 15:14, 16 mar 2014

Dzięki Iwonko
Też mi się podoba Długo na niego czekałam, a teraz wypatruję już przeprowadzki z niecierpliwością bo garaż odzyskam tym samym
wietrzyk 15:25, 16 mar 2014

Tak wygląda mój kąt gospodarczy. Kompostownik z przodu nie jest zabudowany. Gdyby się miało przesypywać to od przodu zabezpieczę plastikową siatką. Choć nawet jak komora była prawie wypełniona to trzymało się wszystko na kupie
A z boku widać zagrodzenie na liście, o którym pisałam u Ciebie. Przesypuję mocznikiem, ładnie się rozkładają.
zabaewa 15:27, 16 mar 2014

Aśka - dałaś czadu tym domkiem. Ja mogę jedynie pomarzyć o takim, a póki co to marudzę mężowi o regale w garażu na donice, kosze i kącik na długie narzędzia. Marudzić będę długo bo są ważniejsze prace - np. Przerobienie czka, dokończenie ścieżki do kompostownika, zrobienie ścieżki z bruku wzdłuż drgiej części ogrodzenia frontowego dla biegającej Mayi i wiele innych... Tak, że regał pewnie poczeka do jesieni.
.
A tak swoją drogą - chcesz mozgę trzcinowatą biało zieloną ? Bo dzisiaj usuwałam ją z miejsca poziomek bo mi tam wlazła i czeka na decyzję - oddać czy przekompostować.
Kasik 15:40, 16 mar 2014

Asia - domek superaśny. Sama bym taki chciała, bo garaż mi zacznie pękać w szwach.

Ten extra porządek mnie powala.
Buziak