Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 15:47, 16 mar 2014

Ewka dzięki naczekałam się na tą moją szopkę, ale wiadomo, że w ogrodzie zawsze jakieś inwestycje są potrzebne i jedne trzeba odsunąć w czasie, żeby zrobić inne...
Tą trawkę przygarnę z ogromną chęcią, choć nic o niej nie wiem. Ale miejsc pustych mam tyle, że gdzieś się zadomowi tylko daj znać jak mam ją odebrać
wietrzyk 15:57, 16 mar 2014

Kasia, ten porządek to raczej na zdjęciu tylko
zabaewa 15:57, 16 mar 2014

Wsadzę ją do doniczki zatem. Może w przyszły weekend pojechałybyśmy do Rogalina na długi spacer do Warty - z łopatkami ? Jak będzie ładniej niż dzisiaj ? Dom obecnie zamknęłam dla gości ze względu na Maykowe wejście w okres linienia i mimo wszelkich starań czrną sierść mam wszędzie nawet w zębach ... i gości nie mogę narażać na tę wątpliwą przyjemność. Ale później zapraszam na kawę z pogaduszkami
zabaewa 16:02, 16 mar 2014

Mozga jest bardzo ekspansywna ale efektowna i nie do zdarcia. Można ją wsadzić w obciętą od dołu doniczkę - wtedy się nie rozpanoszy i będzie ładnie wyglądać. Ja obsadzam nią też obrzeża rabat i wsadziłam w okolice oczka.
Jagodaa 16:06, 16 mar 2014

wietrzyk napisał(a)

Zrobiłam już nawet pierwszą wycieczkę do szkółki, ale dopiero się rozkręcają. Planuję zakup wiśni Umbraculiffera, ale nie spodziewałam się, że są takie drogie. 200pln za sztukę. A ja obliczyłam sobie, że potrzebuję na początek 5, a potem jeszcze 7...

Niestety... wiem coś o tym. W zeszłym roku kupowałam 3, szukałam wysokich, szczepionych na ok 220cm. Okropny z tym miałam kłopot, bo wszędzie brak. Jechałam po nie ponad 60km w jedną stronę. Pan z 220zł obniżył mi cenę na 180, więc byłam zadowolona, niestety nie mają idealnych pni. W tym roku tez czekają mnie poszukiwania kolejnej trójki...

Ja tu piszę u siebie, że czekam na fotorelację, a tu już spóźniona jestem. Domek pierwsza klasa. Porządny, gustowny.
Nikita 19:02, 16 mar 2014

Kasiu, fajny masz ten kąt gospodarczy...mój kompostownik o wiele brzydszy od twojego, więc nam w tym roku w planach przeprowadzenie akcji konspiracyjno-maskującej.
Zakupy fajne się szykują, ale trochę uszczuplające zawartość portfela. Asiu, jeżeli nie zależny ci na czasie to w Tarnowie Podgórnym (centrum ogrodnicze Jukka) zawsze pod koniec sezonu (koło 15 października) wysprzedają cały asortyment roślinny za 50% ceny
Więc jeżeli ta twoja wiśnia Umbraculiffera kosztuje 200 zł to może warto poczekać. Zadzwoń, zapytaj czy będą ją mieć w ofercie.
Ja jutro jadę po 15 bukszpanów...hura...zaczyna się dziać ogródkowo....żeby tylko wiosna wróciła....
malgorzata_s... 19:11, 16 mar 2014

Asiu domek pierwsza klasa Właśnie na drugiej działce taki by mi się marzył Mam taką działeczkę 25 arów kilometr od domu i chciałam tam warzywnik i rabatki z młodymi roślinkami, taką szkółkę troszkę.Niestety nie mogę znaleźć traktora który mi to zaorze Pozdrawiam w deszczowy wieczór
Ivvvona 20:25, 16 mar 2014

Domek ogrodnika super sprawa, Twój bardzo mi się podoba.
Alisonek 21:11, 16 mar 2014

wietrzyk napisał(a)

Tak wygląda mój kąt gospodarczy. Kompostownik z przodu nie jest zabudowany. Gdyby się miało przesypywać to od przodu zabezpieczę plastikową siatką. Choć nawet jak komora była prawie wypełniona to trzymało się wszystko na kupie
A z boku widać zagrodzenie na liście, o którym pisałam u Ciebie. Przesypuję mocznikiem, ładnie się rozkładają.

Asiu Kochana dobrze że to zdjęcie wstawiłaś, teraz czekam aż mój M wróci i mu to pokaże niech się bierze do roboty
A takie pyt, czemu liście są osobno??? jeśli pochodzą z grabienia ulicy to już rozumiem, ale jeśli z ogrodu, to nie wiem czemu ta izolacja
chatka ogrodnika super, ale będziesz miała miejsca na narzędzia i wszystko inne
Rozejrzę się u nas po ile są wiśnie i dam Ci znać, tylko na jakiej wys chcesz mieć szczepione???
Buziak
Cleo 23:52, 16 mar 2014

Ale, ze sama zrobiłaś ten domek? Czy ja zle zrozumialam? Super wygląda!,,,,,,,,

Co to za okaz wiśni, ze tak szarpie po kieszeni? Koniecznie muszę oblukać.