Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię

aleksandra_g 20:25, 13 wrz 2014

katiaxx możesz zaśmiecać, bo ładnie zaśmiecasz

Toszka, czasem to już tak jest, że trzeba coś stracić żeby docenić. Poza tym ona jeszcze ma swój urok więc jej nie dotykaj póki sama się nie rozpadnie
katiaxx 22:27, 13 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Powiem wam, że jestem zła na siebie, że balii nie uszanowałam i stała tak 4 lata bez zadaszenia. Wiozłam ją z Austrii pociągiem, była większa od mojego bagażu. Ludzie patrzyli się na mnie jak na świra... mogła stać w altanie pod dachem... to mnie zachwyciło u znajomej - taka balia-mini skalniak pełna sukulentów zamiast wazonu na stole. A teraz gdzie taką balię kupić... został mi tylko chodak holenderski...ale to juz mniejszy rozmiar

jak ona z Austrii to może arcyksięcia Franciszka Ferdynanda pamięta ?
Toszka 22:44, 13 wrz 2014

Że stara była, to nie mam wątpliwości - znajoma zanabyła dom z całym dobytkiem i z cudnym ogrodem od starszych ludzi, a w ogrodzie rosną m.in 40 letni Dereń kousa (trzeba go zobaczyć wiosną i jesienią - dech zapiera!), minimum 50 letnie klony palmowe - drzewiszcza! wielkie...
Balii (srednica ok 50cm) nie dotykam i dlatego wygląda jak wygląda, a rojniki w niej takowoż... prywatny antyk w rozsypce... można powiedzieć zabytkowa ruina

Tak to jest jak prezentów się nie docenia zawczasu, a tylko po czasie zostaje smutek i nauka na przyszłość.
katiaxx 22:48, 13 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Że stara była, to nie mam wątpliwości - znajoma zanabyła dom z całym dobytkiem i z cudnym ogrodem od starszych ludzi, a w ogrodzie rosną m.in 40 letni Dereń kousa (trzeba go zobaczyć wiosną i jesienią - dech zapiera!), minimum 50 letnie klony palmowe - drzewiszcza! wielkie...
Balii (srednica ok 50cm) nie dotykam i dlatego wygląda jak wygląda, a rojniki w niej takowoż... prywatny antyk w rozsypce... można powiedzieć zabytkowa ruina

Tak to jest jak prezentów się nie docenia zawczasu, a tylko po czasie zostaje smutek i nauka na przyszłość.

ja to np. długo strat nie rozpamiętuję , mówię sobie " było-minęło" ale czasem jak się ma do czegoś sentyment to naprawdę szkoda
Toszka 23:24, 13 wrz 2014

ale jak mam straty nie rozpamiętywać, jak ona, stratobalia, jeście siem czyma i o sobie psypomina
leon60 08:47, 15 wrz 2014

Olu jak tu ładnie i ten żywopłot z gracków mniam mniam w wolnej chwili muszę poczytać od początku bo jeszcze nie ma dużo stronek
buziaki słoneczne
aleksandra_g 09:33, 15 wrz 2014

noo mam nadzieję, że będzie ładnie
chyba nic ciekawego Cię nie ominęło ja nadrabiam u Ciebie pismo obrazkowe tylko, za dużo tego już
beta 09:36, 15 wrz 2014

co tam słychać u ładnej Pani?
aleksandra_g 10:53, 15 wrz 2014

a o kogo pytasz?
beta 13:42, 15 wrz 2014

...no jak to o kogo???...o Ciebie

ja się sprawy mają na rabatach?...pokażesz coś?