Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 10:13, 20 maj 2015

zakwitł też mój zeszłoroczny rh z pisarzowic - w zaszym roku ni miał kwiatów.

a za nim kalina sztywnolistna
kasiek 10:19, 20 maj 2015

Piękne przyrosty mają też pierisy z Pisarzowic

Barwinek variegata odbija pędy co roku na nowo..

I na koniec oczko raz jeszcze

całe szczęści że mogę wgrywać fotki na leżąco z laptopa bo jeszcze nie jestem w stanie usiedzieć na krześle .
To tyle bo nie mam więcej widoków z parteru jak będę mogła zejść ze chodów to w pierwszej kolejności zrobię japońca Mam nadzieję że mi się uda nim skończą kwitnąć azalie...
Mathildis 10:41, 20 maj 2015

Kasiu z reprymendą przychodzę... powinnaś wreszcie zacząć dbać o siebie... miejmy nadzieję, że ten wózek po pięćdziesiątce to tylko takie straszenie krnąbrnej pacjentki
Czy i u Ciebie dziś pochmurnie? bo u mnie wreszcie deszczowo
kasiek 11:30, 20 maj 2015

Mathildis napisał(a)
U Ciebie już kilka dni temu kwitła Nova Zembla i Żylistek, a u mnie jeszcze w pąkach...
Dziewczynki fajny domek mają

Tyle ze ja Zemble zakupiłam w tym sezonie więc może być podpędzona, ale z rh nie kwitnie jeszcze flore pleno więc mają pewnie różne terminy, tak samo z azaliami japońskimi 2 dopiero się budza ze snu..
Domek się udał, przebudowa wyszła mu na dobre bo wiecej dzieci się miesci
kasiek 11:40, 20 maj 2015

Mathildis napisał(a)
Kasiu z reprymendą przychodzę... powinnaś wreszcie zacząć dbać o siebie... miejmy nadzieję, że ten wózek po pięćdziesiątce to tylko takie straszenie krnąbrnej pacjentki
Czy i u Ciebie dziś pochmurnie? bo u mnie wreszcie deszczowo

U mnie słońce więc nawet nie wiesz jakie wkurzające jest leżenie w domu, jutro poproszę eMa o leżanke na zewnątrz
A z mała to tak niechcąco wyszło, jak zobaczyłam jej ból to zapomniałam o sobie i tyle, kurcze nawet w ogrodzie nauczyłam się tak robić by się nie przeciążać...
Co do groźby to mam nadzieję że nie, ale lekarka to zobaczyła widząc moją dokumentację medyczną - kręgosłup, miednica, kilka wstrząsów mózgu, tetniak... no cóz można się wystraszyc ale dam radę!
kasiek 11:47, 20 maj 2015

Agania napisał(a)
Piękne kolory w ogrodzie Kasiu, czekam tak samo jak ty na kwiaty Twojej tripetalii....iryski ci już kwitną, widać, że w centrum jest cieplej

Azalie bosko prezentują się w ogrodzie a Nabuko faktycznie poraża czerwienią jak kwitnie....Nieźle wyglądają okiennice, macie nowy domek dla dzieci

No cóż - mam nadzieję że się n iedługo rozwiną, nie mam jak je sprawdzić
A kiedy Twoje kwitły? tz w jakiej dacie?
Iryski na razie granatowe i bordo kwitną, inne kolory w pąkach. Nabucco teraz sie rozwinęła, prawdziwie kwista dama
Buziam
kasiek 11:50, 20 maj 2015

Katkak napisał(a)
Kasieńka przepięknie masz, każdy zakątek zachwyca i przyciąga jak magnez . No Kochane, dałyście czadu z tymi okienkami . Pomysł rewelacyjny, a decoupage - pierwsza klasa . Rozwijajcie skrzydła, bo nie powiem co dla Was kombinuję . Oj Słonko nawet nie wiesz ile razy dziś o Tbie myślałam. Żałowałam, że nie możesz się do mnie na chwilę teleportować z Krakowa, bo nakupowałam, nakupowałam, a teraz latam po ogródku i kombinuję . Tzn te rh wiem gdzie, nawet jeszcze 3 muszę dokupić (zmieszczę, zmieszczę ), ale z kaliną latam w tę i z powrotem. Miejsca niby jest sporo, bo warzywniak wyleciał, ale jakoś ogarnąć tego nie mogę. Ogrody naturalistyczne są i mojemu sercu najbliższe . Najbardziej cieszę się z grujecznika . Tylko starą śliwkę musimy ciachnąć w poniedziałek, bo będzie rósł na jej miejscu . Buziaki.

Cóz Ty znowu wymyśliłas kobieto? ja tu muszę spokojnie leżeć
I nie chciałabyś mnie widzieć jak kleiłam te serwetki które wciąż przyklejały mi sie do palców, o rany, potem jak już stwierdziłam że dość to wylal mi sie klej na płytki i tak musiałam wykleić tulipany na płocie i maki na domku
Kasiu - Ty potrafisz tak pięknie zestawiać gatunki że jestem spokojna o Twoje kompozycje. W czerwcu przyjade i osobiscie je pooglądam
kasiek 11:52, 20 maj 2015

Mysza napisał(a)
Kasiu jak ślicznie, czyściutko u Ciebie

No jak imprezy co niedziela to porzadek i w domu i w ogrodzie
kasiek 12:01, 20 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja to się wprost napatrzyć nie mogę.

ja to teraz tylko z okna patrzę, ale moze na weekend schody pokonam
kachat 12:05, 20 maj 2015

Ale pięknie u ciebie... Twój ogród to jeden z moich ulubionych na Ogrodowisku. I bardzo nie lubię zaglądać do twojego wątku - tylko zajrzę, i mnie zazdrość zżera, analizuję wszystkie rabaty kwiatek po kwiatku, planuję co u siebie pozmieniać, żeby też tak cudnie było... Stanowczo za ładnie jest u ciebie, popsuj coś