Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 07:29, 21 maj 2015

kachat napisał(a)
Na pierwszej z ostatnio dodanych fotek jest na środku zdaje się że świerk biały (?), co rośnie na prawo od niego, takie wyższe, i drugie znacznie niższe szerokie pomiędzy nim a drzewkiem co widać z prawej strony..? [/quote Z prawej wysokie to tawuła snowmund która za 2 tyg. wystrzeli białymi pióropuszami, niżej po prawej z białymi kwiatami to kalina sztywnolistna a to rozłorzyste to trzmielina jakis wysoki gatunek. Świerk to conica. Największą zaleta tego założenia jest to ze ładna też zimą
kasiek 07:34, 21 maj 2015

kachat napisał(a)
Kasiek, jak tak czytam co ci jest, to mnie normalnie wszystko boleć zaczęło... Brrr! Ale szczęście w nieszczęściu, że wszystko zniosłaś w sumie bez większego szwanku na zdrowiu, żyjesz i chodzisz, a jak trochę się porehabilitujesz to już w ogólę będziesz niedługo śmigać po ogródku Mam nadzieję, że materac masz dobry, jak się ma problemy z plecami to to dość istotna sprawa.

Ogród na ostatnich zdjęciach zjawiskowy, skopiowałam sobie "ku pamięci" jedną fotkę, będę się inspirować

Ja tak naprawdę długo olewałam ostrzezenia, w końcu nic nie mogłabym robić po takich przejsciach a ja nie jestem z ktych które umią wegetować nie poznając smaków zycia. To juz wole krócej a intensywniej
Kopiuj do woli, cieszę sie że się podoba
kasiek 07:36, 21 maj 2015

tusiawka napisał(a)
Ślicznie u Ciebie nawet z okna.
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę i dbaj o siebie.

Szkoda ze okien mam tak mało, najchętniej mieszkałabym w szklanych ścianach (oczywiście przy załozeniu braku zim
Dzięki za życzonka, zbieram sie do kupy
kasiek 07:38, 21 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dużo zdrowia Trzeba Ci życzyć bo raj na ziemi sama sobie stworzyłaś, ubóstwiam ten raj

Dzięki, dziśjuż lepiej, nareszcie moge poruszać sie bez balkonika
Jakoś nie czuje presji straty czsu bo ogród i dom mam wyczyszczony po ostatniej imprezie, tylko prasowanie czeka i.... jeszcze poczeka
kasiek 08:44, 21 maj 2015

Leje i leje, mam nadzieje że za kilka dni dojdę do azalii nim przekwitną ...

Póki co taczki i łopatę musze zamienić na moje nowe Ferrari
kasiek 08:45, 21 maj 2015

Poszukałam w kompie - tak było rok temu o tej porze w japońcu:

A tak w tym roku - fotka z niedzieli kiedy miałam imprezę - azalie się popisały

Katkak 09:25, 21 maj 2015

Kasiula zadbaj o siebie, bo sama wiesz, że musisz uważać. Słonko doradzić mi musisz bo mam dylemat. Otóż: kupiłam tego wymarzonego grujecznika i dla Krzysia (bo marzył mu się od zeszłego roku) buczka Pourple Fountain. Grujecznika posadziłam w przygotowanym dla niego miejscu, ale jest jedno "ale". Na tle moich żółtych tuj jest słabo widoczny. Wydaje mi się, że ładnie by na ich tle kontrastował ten buczek. I co przesadzać? Tylko czy jak buczek zrobi się szerszy dołem, to czy mi rh nie zasłoni? Radź Kochana. Wrzucę jeszcze parę zdjęć u siebie, żebyś miała lepszy ogląd na sprawę. A może grujecznika zostawić tam jeszcze i przekonać się, czy od słonka złapie jakichś kolorków? Buziaki.
kasiek 09:40, 21 maj 2015

Katkak napisał(a)
Słonko doradzić mi musisz bo mam dylemat. Otóż: kupiłam tego wymarzonego grujecznika i dla Krzysia (bo marzył mu się od zeszłego roku) buczka Pourple Fountain. Grujecznika posadziłam w przygotowanym dla niego miejscu, ale jest jedno "ale". Na tle moich żółtych tuj jest słabo widoczny. Wydaje mi się, że ładnie by na ich tle kontrastował ten buczek. I co przesadzać? Tylko czy jak buczek zrobi się szerszy dołem, to czy mi rh nie zasłoni? Radź Kochana. Wrzucę jeszcze parę zdjęć u siebie, żebyś miała lepszy ogląd na sprawę. A może grujecznika zostawić tam jeszcze i przekonać się, czy od słonka złapie jakichś kolorków? Buziaki.

zaraz lecę do Ciebie, jak to fajnie się pisze z pozycji leżącej
Własciwie to dobrze bże taka pogoda bo dziś mnie nie wurza leżenie, ale nie wyjrzeć choć na moment?
Katkak 09:45, 21 maj 2015

kasiek napisał(a)

zaraz lecę do Ciebie, jak to fajnie się pisze z pozycji leżącej
Własciwie to dobrze bże taka pogoda bo dziś mnie nie wurza leżenie, ale nie wyjrzeć choć na moment?

U mnie dziś też brzydko, ale za to roślinki super podlało w nocy. Ale mnie taka pogoda też się przyda, bo skupię się na pracy w domu, a tak to ciągnie do tego ogródeczka, oj ciągnie .
kitek81 10:15, 21 maj 2015

Kochana, dopiero doczytałam, jaka Ty teraz biedna jesteś! Mam nadzieję, że mocno nie boli i szybko wrócisz do zdrowia.za młodu rodzice pewnie się stracha przez Ciebie najedli! Teraz musisz dbać o siebie, żeby balkonik czy wózek nie były na stałe! Masz leżeć grzecznie w lóżku, a nie latać, wychylać się i zdjęcia cykać! Chociaż zdjęcia z ogrodu boskie