Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 10:28, 21 maj 2015

kitek81 napisał(a)
Kochana, dopiero doczytałam, jaka Ty teraz biedna jesteś! Mam nadzieję, że mocno nie boli i szybko wrócisz do zdrowia.za młodu rodzice pewnie się stracha przez Ciebie najedli! Teraz musisz dbać o siebie, żeby balkonik czy wózek nie były na stałe! Masz leżeć grzecznie w lóżku, a nie latać, wychylać się i zdjęcia cykać! Chociaż zdjęcia z ogrodu boskie

Taa, podobno byłam okropnie wymagającym dzieckiem, a w szpitalu nazywali mnie gumową panna
Latać nie da rady - bo cały ciężar ciała opieram mam na wózku, rozwijam zawrotne prędkości jekies 0.5 km na godzinę Zresztą wstaje tylko gdy muszę ...
Jutro przychodzi masażystka i zaczynamy sie rozluźniać

Katkak 10:39, 21 maj 2015

Kasia wrzuciłam zdjęcia z odległości,
kasiek 10:45, 21 maj 2015

Katkak napisał(a)
Kasia wrzuciłam zdjęcia z odległości,

Pedze wirtualnie
Magdah 12:41, 21 maj 2015

Zawsze jak w południe kładę spać moją dzidzię oglądam jeden ogród zanim nie zaśnie, dzisiaj padło na Twój Bardzo mi się podoba, ma fajny klimat. Ściana z lustremni bluszczem rewelacyjna.
Mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy, jeszcze tu wrócę, pozdr
Dorota123 13:55, 21 maj 2015

Kasiu bardzo mi przykro, że jesteś chora. Zawsz widać, że energia Cię rozpiera, ale jak wyzdrowiejesz przyhamuj troszkę, bo popsuć to się potrafi szybko, ale naprawić jest trudniej. Widoki na ogród masz piękne, szkoda, że możesz się nimi cieszyć tylko przez okno. Życzę bardzo dużo zdrówka i sił, żebyś mogła tak jak sobie zaplanowałaś tylko leżeć na leżaczku i wypoczywać, ale jako zdrowa osoba.
kasiek 14:30, 21 maj 2015

Magdah napisał(a)
Zawsze jak w południe kładę spać moją dzidzię oglądam jeden ogród zanim nie zaśnie, dzisiaj padło na Twój Bardzo mi się podoba, ma fajny klimat. Ściana z lustremni bluszczem rewelacyjna.
Mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy, jeszcze tu wrócę, pozdr

No to witaj i zapraszam, dla mnie najwazniejszy jest klimat, ogród bez niego to jak człowiek bez duszy ...
Dzięki za zyczenia
kasiek 14:36, 21 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Kasiu bardzo mi przykro, że jesteś chora. Zawsz widać, że energia Cię rozpiera, ale jak wyzdrowiejesz przyhamuj troszkę, bo popsuć to się potrafi szybko, ale naprawić jest trudniej. Widoki na ogród masz piękne, szkoda, że możesz się nimi cieszyć tylko przez okno. Życzę bardzo dużo zdrówka i sił, żebyś mogła tak jak sobie zaplanowałaś tylko leżeć na leżaczku i wypoczywać, ale jako zdrowa osoba.

No cóż zrobic, życie daje tyle szczęścia co i bólu tak dla równowavgi.

Co do energi to faktycznie ciężko, jakbyś chciała zatrzymać pedzacy pociąg - ale dziś trochę przemyslałam sprawe i... znalazłam coś nowego dla siebie, myslę że Katka niechcący zaraziła mnie czymś baaarzdo pożytecznym dla kręgosłupa - sztuką decupage i czas rozwinąć skrzydła na tym polu! Zacznę od donic bo marzą mi się postarzane z rysunkami liśćmi , w sb zmuszę eMa do odwiedzin w sklepie i przytarganie mi jakieś ceramicznej donicy! Potem wezme w obrót ścianę w altnie bo chce tam mieć orientalne drzewko..... no no pomysły mi się rodzą jak szalone
yolka 17:01, 21 maj 2015

Dawno nie byłam, nieczasowa jestem, au Ciebie kłopot zdrowotny, pilnuj zdrówka, robota poczeka, napewno nie ucieknie, Pozdrawiam i życzę żeby jak najszybciej wszystko wróciło do normy
kasiek 19:09, 21 maj 2015

yolka napisał(a)
Dawno nie byłam, nieczasowa jestem, au Ciebie kłopot zdrowotny, pilnuj zdrówka, robota poczeka, napewno nie ucieknie, Pozdrawiam i życzę żeby jak najszybciej wszystko wróciło do normy

Dzieki Jolu, watków jest juz tyle że trudno ogarnąc wszystkie...
Robotą - oczywiście tą w ogrodzie - się nie przejmuje, z uwagi na co niedzielne imperezy jest w dobrym stanie i 2 tyg nie sprawia mu kłopotu. Gorzej ze soba sobie poradzić i wytłumaczyć że trzeba lezeć Tu na Ogrodowisku ludzie wiedzą że ogród to nie tylko kawałek ziemi który się uprawia, to część zycia jaką sie prowadzi, miejsce kontemplacji, spotkań, pracy fizycznej, relaksu i wyciszenia. Rosliny traktuje się niemal jak własne dzieci czule je dotykając i przemawiając do nich karcąco gdy nie chcąc rosnąć... Uwielbiam dotyk ziemi i zapach mokrych lisci... tego mi tak brakuje, nie mogę nawet przejść sie po ogrodzie i zobaczyć jak sie rozwija, jak pyszni kolorami, zostaje mi tylko okno...

Dobra koniec, nie lubię się roztkliwiac nad sobą, wytrzymam, jeszcze kilka dni i będzie lepiej
sylwia_slomc... 21:34, 21 maj 2015

Ja jak nie chcą rosnąć to im mówię, że je wykopię i często pomaga, a te co ładnie rosną zawsze są pochwalone. Inna sprawa, że nie potrafię podlać kilku, a resztę ominąć, albo podlewam wszystkie, albo żadnej takie głupie poczucie sprawiedliwości przez, które czasem padam na twarz ze zmęczenia.