Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 10:32, 09 kwi 2014

Stara grusza też niedługo eksploduje kwiatami Kocham te chwile
BASIA8 10:58, 09 kwi 2014

Kasieńko piękna wiosna u Ciebie - Ja w swoim ogródeczku mam starą jabłoń - sadzoną przez Mojego Dziadka - kiedy zakwitnie jest poprostu piękna, a jej zniewalający zapach rozchodzi się po całym ogródeczku Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale pytałaś o cięcie wrzosów - faktycznie marzec, kwiecień to odpowiedni czas na cięcie - jeśli nie ciełaś to spokojnie możesz ciąć - wytnij kwiatostany - do jesieni ładnie wypuszczą gałązki z pąkami
Katkak 10:59, 09 kwi 2014

Mój parapet wygląda tak Posiałam bazylię, dwa rodzaje pietruszki naciowej, tymianek, dynię butelkową ozdobną, kapustę ozdobną i moje ukochane nasturcje, którym od lat jestem wierna. Wprowadzają do ogródka taki sielski, rustykalny klimat A na warzywniku zamieszkają też nagietki Kupiłam też nasionka cynii d aliowej, ale co do niej chyba troszkę poczekam i posieję ją wprost do gruntu. Zobaczę jeszcze
Nasturcja już się pokazała
Domowa szklarenka z hortką
Katkak 11:02, 09 kwi 2014

BASIA8 napisał(a)
Kasieńko piękna wiosna u Ciebie - Ja w swoim ogródeczku mam starą jabłoń - sadzoną przez Mojego Dziadka - kiedy zakwitnie jest poprostu piękna, a jej zniewalający zapach rozchodzi się po całym ogródeczku Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale pytałaś o cięcie wrzosów - faktycznie marzec, kwiecień to odpowiedni czas na cięcie - jeśli nie ciełaś to spokojnie możesz ciąć - wytnij kwiatostany - do jesieni ładnie wypuszczą gałązki z pąkami

O widzisz Basieńko, dzięki Zaraz wrzucam więc gumowce (bo u mnie dziś deszczowo) i lecę przycinać wrzosy Takie stare, owocowe drzewa mają niesamowity urok. Moja grusza nie wiem przez kogo została posadzona bo mieszka tu na dłuuuugo przed nami
Katkak 11:06, 09 kwi 2014

Z takim Pomocnikiem żadna praca niestraszna
BASIA8 11:19, 09 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Z takim Pomocnikiem żadna praca niestraszna

Piękności pomocnik Buziaki dla Synka i Mamusi
Nallar 11:52, 09 kwi 2014

Ale Ty masz zdolności, moja osłonka na piwonię w porównaniu z Twoimi cudakami to pikuś. Gratuluję pomysłowości i pozdrawiam.
malgorzata_s... 11:56, 09 kwi 2014

Kasiu widzę że synuś w dobrej formie Zapomniał o zabiegu pewnie wrzosy tnij szybciutko poniżej kwiatostanów. Wrzośce już też Buziam niunia i ciebie
ANIA 12:00, 09 kwi 2014

Pięknie kwitnie magnolia, a na zakupy do Lidla też się pofatyguję, może też coś upoluję. Pozdrawiam.
Katkak 13:13, 09 kwi 2014

Nallar napisał(a)
Ale Ty masz zdolności, moja osłonka na piwonię w porównaniu z Twoimi cudakami to pikuś. Gratuluję pomysłowości i pozdrawiam.
Dziękuję Ci Kochana, ale wierz mi, że zrobienie takiej osłonki to nie byle co i nie sądzę żeby mi się takie cudeńko kiedykolwiek udało zrobić