Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:22, 26 wrz 2013

Gosia jesteś aniołem, dzięki Za wierzbą rosną piwonie, ale nie bezpośrednio za nią tylko tam dalej przy samej bramie. Za wierzbą nie ma nic. Między piwonie wsadziłam nasiona liatrii kłosowej białej.

Eluś będę wyrywać do spodu w takim razie, dzięki. Szkoda mi jej bo tak ładnie wygląda, nawet jak idę z daleka to taka wielka plama zieleni, no ale co jak pęka biedaczka. Przeczytałam ostatnio w "Moim pięknym ogrodzie" o takim drzewie ambrowiec amerykański. Cudo po prostu. Są też takie odmiany do niewielkich ogrodów, rosnące do 5m. Zakochałam się po prostu. I już mnie kusi
Katkak 18:25, 26 wrz 2013

Tylko jeśli chodzi o kształt rabaty to tam gdzie piwonie to będę musiała zrobić kontur tuż przy nich, bo jak zrobię większą to brama mi się nie otworzy (otwiera się do wewnątrz). Nie żebyśmy z niej specjalnie często korzystali, ale np. jak nam przywożą drzewo do kominka to trzeba wjechać i gdzieś je zrzucić.
malgorzata_s... 18:34, 26 wrz 2013

To zrób przed samymi piwoniami i zaraz za nimi zakończ zakolem.Chodzi mi tylko żeby ta rabata była całością a nie porwana.
Katkak 18:34, 26 wrz 2013

Patrz Gosiu, takie cudeńko jak Ty masz. To widziałam w skansenie w Kolbuszowej
I jeszcze taka fajna ławeczka
i taki sielski ogródeczek do kompletu Brakuje tylko płotku, a na nim glinianych garnków
Katkak 18:36, 26 wrz 2013

Tak zrobię Gosiaczku. Jutro mam wolne, więc jaki tylko nie będzie lało ( co jest niestety mało prawdopodobne) to uderzam z łopatą na ogrodofitness
malgorzata_s... 18:43, 26 wrz 2013

Super. Fajnie wyszłaś z synusiem .
Katkak 18:44, 26 wrz 2013

Dzięki, z daleka to zmarszczek mi nie widać
elzbieta_g 19:44, 26 wrz 2013

Katkak napisał(a)
Patrz Gosiu, takie cudeńko jak Ty masz. To widziałam w skansenie w Kolbuszowej
I jeszcze taka fajna ławeczka
i taki sielski ogródeczek do kompletu Brakuje tylko płotku, a na nim glinianych garnków [/quote
nie wiedziałam , że w Kolbuszowej jest skansen, muszę to nadrobić. a byłaś w Trzcinicy w skansenie bardzo polecam, śliczne zdj z synkiem
Katkak 20:04, 26 wrz 2013

W Karpackiej Troi, tak? Byliśmy w zeszłym roku, ale pech jakiś, bo ledwo przyjechaliśmy, a zaczęło strasznie lać. Połaziliśmy trochę, ale w strugach deszczu to żadna frajda. Muszę nadrobić i tym razem wybrać się z przewodnikiem
Katkak 20:06, 26 wrz 2013

W Nowym Sączu jest też świetny skansen (trafiliśmy na jakąś coroczną imprezę i udało nam się nawet być na mszy w tym kościółeczku, fajnie ) i jest tam też miasteczko galicyjskie. Polecam, fajnie wybrać się tam z rodzinką