Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Luckaa 19:59, 08 kwi 2014

Kasia ta rabata bedzie prawdopodobnie wygladała całkiem inaczej, bo usi byc tam coś zimozielonego żeby nie było tam tak smutno, a te roslinki posadzone z zeszłego roku poznikały, dzieci biegaja na skróty i mi tam depcza, planuje posadzić tam jakies tujki kuleczki, i chyba żółte żeby rozjasnić ten narożnik,
asiach 00:47, 09 kwi 2014

Luckaa napisał(a)
Jak zrobilas mi tą wizualizacje Asiu to stwierdziłam że te bukszpany beda tam niepotrzebne, już raz je wsadziłam za jałowce, ale miały sucho, kiepsko to rozplanowałam, więc zabrałam je tymczasowo w doniczki, kazdy do swojej i ja nawadniam i odzywiam, i dokupiłam jeszcze wiele małych sadzonek, w takim razie sobie będa czekały na swoją kolej, bo narazie nie mam na nie pomysły, a bergenie faktycznie tak zrobie jak mówisz, kilka już mam, ale w wolnej chwili przywioze od teściowej, ona ma ich mnóstwo.

Gdybyś miała jakieś pytania pytaj. Pozdrwaim
Katkak 10:32, 09 kwi 2014

Luckaa napisał(a)
Kasia ta rabata bedzie prawdopodobnie wygladała całkiem inaczej, bo usi byc tam coś zimozielonego żeby nie było tam tak smutno, a te roslinki posadzone z zeszłego roku poznikały, dzieci biegaja na skróty i mi tam depcza, planuje posadzić tam jakies tujki kuleczki, i chyba żółte żeby rozjasnić ten narożnik,

Ja uwielbiam roślinki w takich żółtawych kolorkach bo tak ładnie rozświetlają wszystkie miejsca. Moje tuje też są takie zielono - żółte (nazwy tradycyjnie nie pamiętam), szmaragdy są ładne, ale te żółciutkie... Nie zamieniłabym ich na inne Podobają mi się też żółte berberysy (mam jednego), żółty perukowiec, pęcherznica i w ogóle wszystko co takie jaskrawo-zielone
eda 10:35, 09 kwi 2014

Lucynka super pomysły i rabatka jaka kolorowa podoba mi się

a jak będziesz obsadzać ten bok co chcesz się zasłonić to powstawiaj sobie trochę kolorów bo jak będzie tylko zielono to ci się znudzi wiem coś o tym i zwróć uwagę kiedy co zaczyna się budzić na wiosnę

Ja mam stronę od koscioła i zawsze widać mnie bo rosną tam same wejgele i zaszalałam w tym roku i zobaczymy jak się sprawdzi zakątek żółty Wejgele super kwitną ale późno się rozkręcają choć baaardzo je lubię

a tak mam zaraz za wejgelami ,pozdrawiam paaaa
Luckaa 14:03, 09 kwi 2014

Edytko wiem, napewno bedzie czerwony berberys i inne kwitnące kolorowe roślinki, to zdjecie to taka baza dużych roślin zielonych, a do tego dojda napewno jakies cebulowe też.
eugenia_stef... 10:53, 10 kwi 2014

Lucynko Twój ogród nadal w fazie tworzenia,życzę powodzenia
Cleo 23:46, 10 kwi 2014

Zagladam po przerwie.
Super poradzilas sobie z przycięciem roslinek. Ja sie swoich cisow boję.

Bede podgladac postepy w tworzeniu rabat. A rewolucji remontowej wspolczuje.

Pozdrowionka
Luckaa 21:17, 11 kwi 2014

eugenia_stefanska napisał(a)
Lucynko Twój ogród nadal w fazie tworzenia,życzę powodzenia

Dziekuje bardzo, przyda się, bo wszystko tak mozolnie idzie.
Luckaa 21:18, 11 kwi 2014

Cleo napisał(a)
Zagladam po przerwie.
Super poradzilas sobie z przycięciem roslinek. Ja sie swoich cisow boję.

Bede podgladac postepy w tworzeniu rabat. A rewolucji remontowej wspolczuje.

Pozdrowionka

No długo Cie nie było pracowita pszczóleczko, dobrze że wróiłaś
Nallar 22:22, 11 kwi 2014

Macham na powitanie i życzę dalszych sukcesów w tworzeniu.