Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Luckaa 22:50, 31 mar 2014

Cudownie że sie wcinasz, bukszpan jest juz przycięty (to zdjecie jest stare),a modrzew jest za duży na przycięcie go, a po drugie w przyszłosci zamierzam garażować auto tak jak widać drzwi w tle, i modrzew bedzie przeszkadzał. Przemysle to jeszcze.
Luckaa 12:45, 01 kwi 2014

Przywieźliśmy ostatnio z m czarnoziemu, wymienilismy ziemie na tym kawałku trawnika który bardziej przypominał żółty placek, nic nie chciało tam wzejść, dziś już ziemia jest wyrównana i ubita, za kilka dni posieje trawe, musze powymieniać całe rabaty, czyli ziemie na nich, przy zakładaniu rabat się pospieszyłam i nie douczyłam i wsadziłam byle jak, w efekcie siedza w szaroburej ziemi, a pod spodem jest żółty piach, kawałek juz wymieniłam, wykopałam roślinki, wybrałam ziemi, na dno gnojownik, potem, czarnoziem, myślałam ze to raz dwa a to tyle pracy. A teraz jestem zmuszona do ogrodowej przerwy, w tym tyg przychodzą do nas majstry, co oznacza, wyprowadzke z niektórych pokoi, wyburzanie scian, mieszkanie na walizkach kilka miesięcy. Niewiem jak to przeżyje...
Ewa4 20:57, 01 kwi 2014

Łomatko Lucynka współczuję remontu .Widzę metamorfoza w domu i w ogrodzie na całego .W ogrodzie nie rób na siłę bo ci szybko zbrzydnie to ma być przyjemność ja czasem też mam dość ale jak spojrzę za siebie jak powoli rabaty zaczynają przypominać rabatę to siła do pracy powraca także wytrwałości a będzie ładnie .
Luckaa 21:46, 03 kwi 2014

Zrobiłam tak jak poleciłaś, spryskałam randapem obornik i ziemie, którą mam wykorzystać na rabate na dno, przywioze czarnoziemu i troszke odczekam, niech wszystko się ustabilizuje, i może pod koniec przyszłego tygodnia wkońcu pozmieniam ziemie na rabatach, zasieje reszte trawnika i wkońcu bede mogła jechac do szkółka reazliować plan
Ania74 22:00, 03 kwi 2014

Pędzę z rewizytą. I co widzę,,, remont. Nie zazdroszę zamieszania, ale efekty na pewno będą tego warte.
Ja się śmieję, że moje chłopaki na rowerach nie jeżdżą tylko biegają... Bo to są biegówki bez pedałów. Bardzo je lubią, ale coś zaczynają przebąkiwać o rowerach na pedały. Z tych już zresztą wyrastają. Jeden będzie dla Adaśka
Ania74 22:00, 03 kwi 2014

A wiesz, że Ty trochę moja krajanka jesteś, bo ja z Golubia-Dobrzynia pochodzę...
Luckaa 09:25, 05 kwi 2014

No ja kupiłam moim rowerki tradycyjne na czwarte urozdziny i leża w garazu. Myślałam żeby w weekend posiać trawe, ale m pożyczył walec swojej mamie, więc jestem zmuszona nic nie robić Czekam na dostawe czarnoziemu zeby wymienić ziemie, i bede mogła wreszcie zacząc ogarniac rabatki.
Luckaa 16:46, 06 kwi 2014

Chce wziąść sie wkońcu za tą rabate, bo narazie jest taka nieohranięta, problemem numer jeden jest dosadzenie dwóch jałowców, narazie stoją 3, stoją w odległości co 140cm, to sporo, napewno nigdy się nie złacza, a dziś moi ,,sąsiedzi" zrobili na działce pierwszego grila, i z racji tego że moje podwórko jest na górce, poczułam się przechadzając jak na scenie, więc chciałabym troche się ogrodzić, zrobiłam w paincie taka wizualizacje, dołożyłam 2 jałowce, rosłyby wtedy co 70 cm, może tak być?

Luckaa 17:06, 06 kwi 2014

Takie są plany, od lewej jest świerk, potem jałowiec lime glow, wierzba hakuro, jałowiec lime glow, potem sa te jałowce blue aroow, potem niziutko sa bergenie, i na końcu w prawym narożniku drugi świerk. Chce dosadzić coś wyzszego miedzy jałowcami i swierkami.

Luckaa 17:08, 06 kwi 2014

Tak myśle że z lewej strony może derenie, a przy prawym świerku tuje globose, z prawej strony ejst ogrodzenie psa i chciałam go troche zasłonic, wyszło mi cos takiego, pani Asiu pani mi juz raz doradzała w kwesti tej prawej rabatki, czy jesli pzresune tak świerka srebrnego blizej podwórka, moga na rabacie wzdłuż wjazdu być te kulki danice, rosłyby od tego grubego słupka (lewy górny anroznik) do bukszpana?