Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Mirella 11:32, 16 kwi 2014

Świeżutkie młode roślinki, super , u mnie lodowato prace wstrzymałam
agatanowa 11:54, 16 kwi 2014

ależ sadzonek rozmnożonych masz!
a podpowiedzi rabat asiach bardzo ładne
asiach 22:16, 16 kwi 2014

Cześć!
Mała przerwa w pracach domowych i jestem.
Jeżeli chodzi o ten świerk po lewej stronie. Piszesz, że nie ruszył. Może poczekaj i zobacz za jakiś czas. Drzewa nawet tego samego gatunku nie budzą się do życia jednocześnie - jeden wcześniej drugi później. Pochopnie nie podejmuj decyzji z jej likwidacją. Jeżeli nie ruszy to jak najbardziej możesz posadzić tuje. Jeżeli jednak żyje możesz przesadzić albo możesz go przycinać, żeby nie był za duży. To była moja propozycja uwzględniając to co masz, chciałaś mieć. Możesz korygować, zmieniać itd. Wszystko ewoluuje i ta rabata również Pozdrawiam
asiach 22:22, 16 kwi 2014

Tutaj masy link do strony z postem o przycinaniu świerka https://www.ogrodowisko.pl/watek/4177-co-mi-w-duszy-gra-moj-wymarzony-ogrod?page=44 - czyli popatrz nie trzeba bać się dużych drzew czy też szerokich
Ale decyzja należy do Ciebie
Luckaa 08:37, 17 kwi 2014

Asiu już widziałam tego przyciętego świerka, oczywiście go nie wyrzuce, wkoło mam tyle miejsca że spokojnie gdzies go posadze, a tu chyba jednak spodobał mi sie pomysł w mojej głowie z tujkami
asiach 08:45, 17 kwi 2014

I tego się trzymaj!
Pozdrawiam
Hogata 11:33, 17 kwi 2014

Witaj.
Fajne zmiany u ciecie na plus. Ja tez zawsze jak przycinam to wsadzam wszystko do ziemi. Udało mi się z bukszpanami, hortensją, tuje też się super ukorzeniają. Tylko ja wszadzam od razu do ziemi w ogrodzie. W domu jest za ciepło i wszystko marnieje.

I tak jeszcze zapytam o jałowce. Wiem że je lubisz, ale one nie zabardzo wyglądaja po paru latach i wszyscy się ich raczej pozbywają. Taka moja uwaga ale twój ogród. Nie wolałabyś tuje szmaragd, albo świerki serbskie? Podwórko masz duże i ja bym te rabaty bardziej poszerzyła.

PS. Dzieciaczki cudne, moje mają 3 latka

Ewa4 15:04, 17 kwi 2014

Lucynko surfinia to mnie zaskoczyła pięknie Ci wzeszla .Pozdrawiam
Luckaa 21:22, 17 kwi 2014

Ewa4 napisał(a)
Lucynko surfinia to mnie zaskoczyła pięknie Ci wzeszla .Pozdrawiam

Oj mnie też dziś ja poprzesadzałam bo pięła się do góry bo za dużo jej było, skoro tak jej się podoba u mnie to dbam o nią
Luckaa 21:26, 17 kwi 2014

Hogata napisał(a)
Witaj.
Fajne zmiany u ciecie na plus. Ja tez zawsze jak przycinam to wsadzam wszystko do ziemi. Udało mi się z bukszpanami, hortensją, tuje też się super ukorzeniają. Tylko ja wszadzam od razu do ziemi w ogrodzie. W domu jest za ciepło i wszystko marnieje.

I tak jeszcze zapytam o jałowce. Wiem że je lubisz, ale one nie zabardzo wyglądaja po paru latach i wszyscy się ich raczej pozbywają. Taka moja uwaga ale twój ogród. Nie wolałabyś tuje szmaragd, albo świerki serbskie? Podwórko masz duże i ja bym te rabaty bardziej poszerzyła.

PS. Dzieciaczki cudne, moje mają 3 latka

Tak, podobają mi się jałowce, ale zastanawiam się nad dosadzeniem tych 2, bo jak zrobie taki ciąg, a one faktycznie zmarnieją to bedzie klapa, a niewiem jakie ciekawe iglaki mogłabym dosadzić wzdłuż ogrodzenia, napewno nie chce ciągu takich samych tujek, myśle że może szmaragdy, albo kurniki 3 dokupie, a z prawej strony niewiem, te swierki serbskie to tak samo chyba wygladają jak srebrne?