Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

kitek81 10:33, 18 kwi 2014

Ania_ogrodni... 22:50, 18 kwi 2014

Wiosna idzie, z nią święta, ktoś o Tobie pamięta, życzy jajek kolorowych i kurczaków odjazdowych, pyszne ciasta jedz na zdrowie i miej wciąż zielono w głowie!
Ania_ogrodni... 22:50, 18 kwi 2014

i Mokrego Dyngusa

asiach 00:32, 19 kwi 2014

Kolejna Wielkanoc, kolejne żonkile,
kolejne życzenia, lecz specjalne, miłe!
Radosnych i pogodnych świąt
spędzonych wśród bliskich
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojej Rodziny życzy Asia

madeline28 11:22, 20 kwi 2014

WESOŁYCH ŚWIĄT
Luckaa 10:23, 25 kwi 2014

Ostatnio nie mam czasu zaglądać, pracuje pełną parą, remont, dom, dzieci, praca, i oczywiście ogarnianie terenu, wczoraj wreszcie przyszedł mój pan kopacz, więc szybko zakasałam rękawy i pracowaliśmy na 2 taczki, wymieniliśmy ziemie na rabatach wszystkich, roslinki były wsadzone do żółtego piasku, niewiem jak mogłam nie przygotować wczesniej porzadnie gruntu , więc póki roslinki małe i mało ich, wszystko wykopywałam, wybieraliśmy ziemie, na dwno gruba warstwa zleżałego obronika, a na to czarnoziem, i roslinki spowrotemw nową ziemie, oczywiście troche zmian tez jest. Na liści jest jeszcze kilka roślinek i drzewek do kupienia, miejsce dla nich już uszykowane, moze dziś wkoncu podjade do szkółki.

W czasie pracy wskoczyłam na góre zrobić pamiątkowe zdjęcie mojego miejsca na ziemi
Za ogrodzeniem jest jeszcze bałagan po rozbiórce stodoły, zasadziłam tam kilka sosen, reszta czeka w donicy, marze o alejce z sosnami

I mój przechowalnik, połowa roślin z własnego rozmnażania,

kilka bukszpanów kupionych, roślinki czekają na swoje miejsce, chciałabym je jak najszybciej wsadzić, bo boje sie zeby mi nie zmarniały, bukszpany gromadziłam na żywopłot przy murku, ale skoro odeszłam od tej myśli szukam miejsca na jakiś fajny zwijasek
kitek81 10:53, 25 kwi 2014

no kochana, to teraz rozumiem, czemu Cię nie było! dawaj jak najwięcej zdjęć, żebyśmy pooglądały metamorfozy! przechowalnik imponujący coś mi się wydaje, że zaszalejesz w tym sezonie
pozdrawiam :*
Mirella 12:19, 25 kwi 2014

Tyle roślinek, oj będzie się działo
Luckaa 07:52, 26 kwi 2014

Dużo roślinek jednorocznych i nie udało się, lobelia i petunia ku mojemu zdziwieniu rośnie jak szalona, ale starzec wyszdł i przestał rosnąc, tak samo z ostnicą, może dlatego że za późno wysiałam, bo dopiero pod koniec marca
asiach 20:45, 26 kwi 2014

Widzę, że czeka Ciebie ogrom prac. Powodzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies