Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Mirella 21:09, 12 maj 2014

Obiecałam i przyszłam ale fotek nie ma
asiach 21:30, 12 maj 2014

Luckaa napisał(a)

Asiu on ma teraz ok 130cm, a ja chce żeby zasłonił mi ogrodzenie psów, ale spojrze na niego, a jak mam go przyciąć, na wysokość, dopiero co wkopany, więc chciałam dac mu troche życia, bo byłw ścisku, a po wkopaniu zaczął wypuszczac listki, narazie ma 4 łyse gałązki.

Ja wiem, że mówię może okrutne rzeczy i że żal jest Tobie teraz obciąć ale jeżeli chodzi Ci o to żeby zasłonił klatkę dla psów to lepiej żeby już od dołu rozkrzewiał się , żeby był gęsty właśnie już od dołu. Uwierz, że dereń rośnie bardzo szybko i lepiej żeby spożytkował swoje siły na gałęzie dolne a nie tylko górne. Ale jak zwykle mówię decyzja należy do właściciela działki czyli do Ciebie.
Pozdrawiam
kitek81 21:59, 12 maj 2014

Lucynka, tnij jak Asia radzi, nie musisz pewnie ciąć nie wiadomo jak dużo, pewnie wystarczy jak tylko czubeczki obetniesz? ale ja się na cięciach nie znam, ale sama oswajam się z sekatorem i jak widzę efekty po cięciu to już się mniej obawiam i tnę czasem to mnie nawet em jeszcze stopuje, ale jak mu pokazuję, jak się roślinka zagęszcza, to już nic nie mówi
Luckaa 08:34, 13 maj 2014

Asiu no czaje się żeby go przyciąc, bo własnie rósł w ciasnocie i jest wysoki, a od dołu łysy, ale niewiem jak go przyciąc, tylko końcówki u góry?
Katkak 19:53, 13 maj 2014

O proszę, rabatki się robią Fajnie, będę zaglądać
Luckaa 15:05, 16 maj 2014

Na zewnątrz chłodno, wieje wiatr, kropi deszcz, kilka migawek z wczoraja

Uwielbiam zapach bzu, mam kilkuletni wsadzony keidyś przez moją mame biały i fioletowy, ale biały coś słabo w tym roku zakwitł

[img

Zrobiłam ścianke z bukszpanu przy zjeżdzalni, co by mi kiedyś zasłoniło co pod nią, czyli pusty placek

I rabata przy bramie wjazdowej, taka stara, pęknięta beczka i pomysł zaciągnięty z neta,

Ze starego bukszpana chyba nic nie bedzie, wsadzić na jego meijsce kule czy modrzewia pendule?

kitek81 19:30, 16 maj 2014

widzę, że prężnie działasz rabatki coraz ciekawsze fajnie wyszło z tą beczką
bukszpana może nie ma co spisywać na straty? może tylko młode przyrosty mu uschły po przesadzeniu? może musisz jedynie uciąć te suche końcóweczki?
Mirella 13:14, 18 maj 2014

Luckaa napisał(a)
Na zewnątrz chłodno, wieje wiatr, kropi deszcz, kilka migawek z wczoraja

Uwielbiam zapach bzu, mam kilkuletni wsadzony keidyś przez moją mame biały i fioletowy, ale biały coś słabo w tym roku zakwitł

[img

Zrobiłam ścianke z bukszpanu przy zjeżdzalni, co by mi kiedyś zasłoniło co pod nią, czyli pusty placek

I rabata przy bramie wjazdowej, taka stara, pęknięta beczka i pomysł zaciągnięty z neta,

Ze starego bukszpana chyba nic nie bedzie, wsadzić na jego meijsce kule czy modrzewia pendule?

Śliczny Lilak, Lucynka co z bukszpanem bo słabo widać, może go przymroziło tylko.
asiach 18:50, 18 maj 2014

Luckaa napisał(a)
Asiu no czaje się żeby go przyciąc, bo własnie rósł w ciasnocie i jest wysoki, a od dołu łysy, ale niewiem jak go przyciąc, tylko końcówki u góry?

Lucynko, przepraszam jakoś umknął mi post w Twoim wątku. Młode derenie tuż po posadzeniu należy ciąć na 3 lub 4 oczkiem. Dlatego musisz pójść do ogrodu od ziemi wypacz pąki to takie małe "łeski" - uwypuklenia na gałęzi po licz do 4 i nad tym oczkiem przytnij. I tak każdą gałązkę. Zmobilizujesz do wzrostu z tych uśpionych oczek. W ten sposób się rozkrzewi.
Lucynko następnym razem skocz do mnie i daj tylko znać. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam
P.s. Jak być miała problem pisz.
asiach 18:50, 18 maj 2014

Luckaa napisał(a)

Lucynko, przepraszam jakoś umknął mi post w Twoim wątku. Młode derenie tuż po posadzeniu należy ciąć na 3 lub 4 oczkiem. Dlatego musisz pójść do ogrodu od ziemi wypacz pąki to takie małe "łeski" - uwypuklenia na gałęzi po licz do 4 i nad tym oczkiem przytnij. I tak każdą gałązkę. Zmobilizujesz do wzrostu z tych uśpionych oczek. W ten sposób się rozkrzewi.
Lucynko następnym razem skocz do mnie i daj tylko znać. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam
P.s. Jak być miała problem pisz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies