Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Luckaa 09:06, 17 paź 2014

Mirella hih oni nie kładkli obrzeży, chodziło mi że podmurowywali kostke żeby się nie obsypywała, zrobilismy kostke bez obrzezy
Luckaa 13:28, 17 paź 2014

Uwaga, wstawiam zdjecia pare minut po odejściu majstrów, także prosze o przymrużenie okna na bałagan i rozgardiasz panujacy wokół

Schody nie są cudem i ozdobą, najwazniejsze że bedzie czysto i kulturalnie, a ozdobą będa roślinki, które mam nadzieje że w tym roku jeszcze posadze

Tak było jeszcze kilka dni temu

A tak jest w tej chwili, wszyscy namawiali mnie na schody zamykające sie przy ścianie, nikomu nie podoba się ten murek oporowy zamykąjacy schodki, ale ja o takim zawsze marzyłam, i już oczami wyobrażni widze tam żywopłot bukszpanowy i wysokie trawki, a wy co o tym myślicie?

A tak taras za domem

Teraz mam pole do popisu jak zagospodarwać wolne rabatki

kitek81 21:37, 17 paź 2014

brawo, super wyszło pewnie zadowolona jesteś, bo ja bym była sama pamiętam, jak to cieszyło, jak zrobiliśmy chodniki i taras od razu wszystko inaczej wygląda a jak już zmieciecie piach, to zaraz będzie lepiej

zdjęcia trawki u mnie, to zapraszam
pozdrawiam
Luckaa 08:44, 18 paź 2014

Wszystko jest ok, troche denerwuje mnie chodnik ze jest wygiety za bardzo w eske i przy ścianie zostało mi tylko 130cm na rabate, ale jak tłumaczyłam żeby bardziej prosto zrobić to wszyscy faceci, łacznie z m i szwagrem mnie zagłusili i tak zrobili, jak na to patrze to się wkurzam, ale sie oswoje z czasem chyba.
madeline28 20:51, 18 paź 2014

Luckaa napisał(a)
Uwaga, wstawiam zdjecia pare minut po odejściu majstrów, także prosze o przymrużenie okna na bałagan i rozgardiasz panujacy wokół

Schody nie są cudem i ozdobą, najwazniejsze że bedzie czysto i kulturalnie, a ozdobą będa roślinki, które mam nadzieje że w tym roku jeszcze posadze

Tak było jeszcze kilka dni temu

A tak jest w tej chwili, wszyscy namawiali mnie na schody zamykające sie przy ścianie, nikomu nie podoba się ten murek oporowy zamykąjacy schodki, ale ja o takim zawsze marzyłam, i już oczami wyobrażni widze tam żywopłot bukszpanowy i wysokie trawki, a wy co o tym myślicie?

A tak taras za domem

Teraz mam pole do popisu jak zagospodarwać wolne rabatki

Super A faceci jak to faceci, myślą że zawsze mają rację ale na pewno tak zagospodarujesz te rabatki, że efekt końcowy będzie dobry. Trzymam kciuki
Mirella 21:00, 18 paź 2014

Jestem ładnie wyszło, teraz roślinki i będzie ślicznie.
Pięknieje Twoje miejsce na ziemi, też się cieszę
eda 23:26, 19 paź 2014

fajnie będzie już jest zrobisz bajecznie i pomysł super tylko dodaj kolorku żurawki czy coś od dołu buziaczki
Luckaa 09:17, 20 paź 2014

madeline28 napisał(a)

Super A faceci jak to faceci, myślą że zawsze mają rację ale na pewno tak zagospodarujesz te rabatki, że efekt końcowy będzie dobry. Trzymam kciuki

Oni tłumacza że inaczej by nie mogły zakręcić, więc ok się troche uspokoiłam, mam 130cm szerokości rabatki.
Luckaa 09:20, 20 paź 2014

eda napisał(a)
fajnie będzie już jest zrobisz bajecznie i pomysł super tylko dodaj kolorku żurawki czy coś od dołu buziaczki

Edytko już mam wizje rabatki, iw ąłsnie żurawki tez dodam jakies kolorowe, zaczęłam już tworzyc rabatki, ale jeszcze ten fundament stwierdziłam ze jest brzydki, a jak już posadze rosliny to bedzie za późno, więc już dziś zagadałam majsterka żeby mi to zaciągnął troche, a przekopane już mam i czarnoziem nawiozłam, tylko zastanawiam się czy jeszcze zdąże posadzić, bo pogoda łądna, ale niewiadomo kiedy się zepsuje.
kitek81 13:36, 20 paź 2014

też u Ciebie się dzieje i widzę, że nie możesz spokojnie usiedzieć, bo już rabatka uszykowana pogodynką nie jestem, też właśnie się boję tego załamania pogody, bo mam od czwartku pare dni wolnego i boję się, że będzie padać, no ale na razie mam nadzieję, że będzie w miarę ładnie, oby tylko nie padało