Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kawa 12:39, 30 kwi 2018

hhahhahaaha
no Paula ty lepiej po ogrodniczych nie jeździj
sama wzięłabym klona ale rozsądek póki co zwycięża nie mam miejsca i cichego kącika
Catalinasdiary 13:52, 30 kwi 2018

Hahaha ja mam tak samo A z tym wysiewem to nie głupi pomysł Jak mam zły humor to mój eM mnie zawsze do ogrodniczego wiezie, żeby mi się lepiej zrobiło.
frezja 14:14, 30 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny proszę Was o pomoc, dzisiaj na kilku różach zauważyłam takie dziadostwo, co to jest i czym szybko i skutecznie mogę się tego pozbyć ??

Paulina, takiego samego osobnika znalazłam w róży pnącej...taki cwaniaczek ukrywa się w listkach. Wczoraj już mi podpadło, ale..pomyślałam, że listek się rozwija
dominika_ 19:16, 30 kwi 2018

Po prostu uwiódł Cię, niczym mój mnie, one chyba tak już mają, nic na to nie poradzimy
_Martini_ 19:38, 30 kwi 2018

Dorodna ta samosiejka
paulina_ns 19:42, 30 kwi 2018

Zana napisał(a)
Wiem. Sama tej chorobie uległam w sobotę. Chciałam klona Trompenburga no i kupiłam. Ale dopiero w domu zajarzyłam, że chciałam żeby miał inny pokrój. Żądza posiadania przyćmiewa myślenie. Serby chciałam no i kupiłam, tylko że teraz myślę, że mogłam odpuścić i kupić gdzie indziej większe. Będę czekać do emerytury, żeby urosły i zasłoniły to co mają zasłonić!

Aniu, a wszystko przez to, że jest tyle pięknych roślin....czasem żałuję,że połowę ogrodu obsadziłam w hortkach, ale jak kwitną żale mijają pięknego klona kupiłaś, lecę zerknąć na zdjęcia
paulina_ns 19:44, 30 kwi 2018

Anda napisał(a)
Pieknego klonika przygarnelas

Co do larwy, to dobrze zrobilas obcinajac wszystkie liscie i pozbywajac sie osobnika Nie wiem, niestety, co to za jeden.

Aniu nie załamuj mnie dzisiaj znalazłam w kolejnych rożach chcąc usunąć musiałabym do łysa ostrzec a jest jakiś uniwersalny oprysk, czy nie zadziała nie znając z czym ma się do czynienia?
paulina_ns 19:47, 30 kwi 2018

Kawa napisał(a)
hhahhahaaha
no Paula ty lepiej po ogrodniczych nie jeździj
sama wzięłabym klona ale rozsądek póki co zwycięża nie mam miejsca i cichego kącika

Kamiś już się na pewno nie wybiorę, w sumie to nawet nie mam po co albo i w sumie mam po jakiś oprysk na róże hihi ale koniec z zakupami już mam taki ścisk na rabatach,że mam problem przejść żeby wypielić. Teraz tylko zakupy do koła,ale to już na spokojnie po majówce, będziesz coś chciała od Finki?
paulina_ns 19:50, 30 kwi 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Hahaha ja mam tak samo A z tym wysiewem to nie głupi pomysł Jak mam zły humor to mój eM mnie zawsze do ogrodniczego wiezie, żeby mi się lepiej zrobiło.

Chyba jednak nie przejdzie, on się jakiś taki cwany ostatnio zrobił i wszystko zauważa nie no spokojnie najwyżej tylko pomarudzi,że już tyle tego mam.... no co niektóre kobiety na poprawienie humoru buty kupują, mi też zakupy roślin humor poprawia, tyle,że zazwyczaj to sama się tam wiozę hihi.
paulina_ns 19:53, 30 kwi 2018

frezja napisał(a)

Paulina, takiego samego osobnika znalazłam w róży pnącej...taki cwaniaczek ukrywa się w listkach. Wczoraj już mi podpadło, ale..pomyślałam, że listek się rozwija

Ewka dobrze obejrzyj swoje róże, u mnie w różnej części ogrodu posadzone, a tak są zaatakowane no i u mnie nie jeden tylko kilka na jednym krzaku, a niektóre róże tragicznie wyglądają pasowało by je ściąć do zera...