Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

m_gocha 23:57, 30 kwi 2018

Paulina szalejesz zakupowo To jak Ty taką rundkę co kilka dni po miejscowych ogrodniczych wykonujesz to na bieżąco jesteś gdzie co jest Skarbnico wiedzy, czy spotkałaś gdzieś hortki i trawy (ładne okazy i w dobrej cenie)?

Czytam, że na nowej rabacie posadziłaś berberysy. Zwróć uwagę czy teraz jak kwitną nie przylatują do nich szerszenie (szczególnie rano i po południu), bo niestety u mnie znalazły sobie w nich stołówkę. U mojej siostry to samo. A wiem, że masz małe dzieci

Pozdrawiam weekendowo
MirellaB 00:23, 01 maj 2018

A co to za odmiana klona? Ma bardzo ładny kolor i takie fajne listki
08:33, 01 maj 2018
paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj ogarnęłam całą cześć owocową tzn wypieliłam chwasty w truskawkach, wypieliłam chwasty w porzeczkach i agreście, wypieliłam chwasty w kamyczkach rozsypanych wokół skrzyń warzywnych, na sam koniec udało mi się jeszcze wypielić rabate z różami lavender, no i jeszcze na dobitkę ogarnęłam całą rabate przytarasową, chyba jeszcze nigdy nie miałam tak czysto w tej części ogrodu jutro jak będę mogła się ruszać mam w planach ogarnąć różankę i dwie rabaty przy kojcu psa o ile dożyję, głowa mi pęka..

Toś zaszalała kochana
anabuko1 08:46, 01 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
A co do gustów, ogarnęłam dom, zrobiłam pranie i pojechałam się przejechać do pobliskich szkółek, oczywiście w celu tylko oglądnięcia co ciekawego jest, no i oczywiście w razie czego wybrałam pieniądze, ale to tylko w razie czego spacerując nawet ucieszyłam się,że wyrobił mi się w miarę gust ogrodowy i nie podoba mi się wszystko, chodziłam sobie tak i chodziłam, uwagę moją głównie przyciągały klony palmowe, ale ceny ponad 200 zł odstraszały, tak więc skierowałam się już do wyjścia, jak przyświeciło pięknie słońce i oświetliło jego - malutki, chudziutki, stał samotnie pośród jałowców, ale się nie dałam, wsiadłam do samochodu i odjechałam...po 1 km zawróciłam po niego i tak wrócił ze mną, a od jutra idę na jakąś terapię

cudny ten kolonik.
Ja wzdycham do nich.Nie mam ich jeszcze.
Ale na nowy areał kiedyś sobie kupię.
paulina_ns 08:52, 01 maj 2018

Magleska napisał(a)
klonik piękny ach jak ja to znam ,wchodzę i rośliny wołają -kup mnie ,kup....a miejsca coraz mniej
co do róż ,to nie pomogę ,bo się nie znam ......muszę obejrzeć moje ...

podziałałaś dziś na całego ja też .....i plecy bolą ,ręce bolą ....ale zadowolona jestem

Madziu dziękuję w imieniu klonika no moja listwa chciejstw jest dosyć duża, tylko gdzie to wszystko posadzić? oj tak wczoraj podziałałam, dzisiaj mam dalszą część w planach
paulina_ns 08:54, 01 maj 2018

jolka napisał(a)

Ołł...nołłł!! U mnie tak samo róże wyglądają (larisa i bonica)! Prysnęłam substralem kontaktowo - systemicznym. Może załatwi te dziady!! Ech

I siedzą Ci też w różach te brązowe robale? Ja najwyżej też tym prysnę, nazwę zapisałam, mam nadzieję,że zadziała.
paulina_ns 09:01, 01 maj 2018

m_gocha napisał(a)
Paulina szalejesz zakupowo To jak Ty taką rundkę co kilka dni po miejscowych ogrodniczych wykonujesz to na bieżąco jesteś gdzie co jest Skarbnico wiedzy, czy spotkałaś gdzieś hortki i trawy (ładne okazy i w dobrej cenie)?

Czytam, że na nowej rabacie posadziłaś berberysy. Zwróć uwagę czy teraz jak kwitną nie przylatują do nich szerszenie (szczególnie rano i po południu), bo niestety u mnie znalazły sobie w nich stołówkę. U mojej siostry to samo. A wiem, że masz małe dzieci

Pozdrawiam weekendowo

Gosiu no nie tak na bieżąco ładne hortki widziałam u Mrozowej w Gołkowicach zależy jakie Cie interesują? Tylko,że ceny trochę wygórowane, ale też zależy jaka odmiana. Little lime były ok 25 zł, akurat na nie zwróciłam uwagę Anabelki ładne były w akacji cenowo coś ok 28 zł jak dobrze kojarzę. A na trawki nie zwracałam uwagę, wolę internetowo zamówić.

Co do szerszeni u mnie jeden lata, już go parę razy widziałam i przesiaduje mi w praniu jak wieszam na suszarce. A poza tym u mnie dużo już rośnie odmian berberysow i jakoś nie zauważyłam ich nagminności na całe szczęście!
paulina_ns 09:04, 01 maj 2018

MirellaB napisał(a)
A co to za odmiana klona? Ma bardzo ładny kolor i takie fajne listki

Mirelka to klonik garnet, ponoć pod koniec lata robi się mocno bordowy. Liście faktycznie ma bardzo ładne. Ciekawa jestem jak będzie z jego zimowaniem ponoć te z drobniejszymi liśćmi są dekikatniejsze.
paulina_ns 09:05, 01 maj 2018

MonikA napisał(a)

Toś zaszalała kochana

Monia co ja poradzę,że uwielbiam klony marzy mi się jeszcze zielony
paulina_ns 16:45, 01 maj 2018

Charówka w majówkę zakończona, cały ogród ogarnięty co prawda zeszło mi dwa dni, ale tak czyssciutko jeszcze nie miałam teraz pora na odpoczynek