Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 19:54, 30 kwi 2018

dominika_ napisał(a)
Po prostu uwiódł Cię, niczym mój mnie, one chyba tak już mają, nic na to nie poradzimy

Domi, ale z mojej strony to trochę taka zdrada, bo ja już jedną miłość mam posadzoną kilka lat temu tylko innej odmiany
Anda 19:55, 30 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

Aniu nie załamuj mnie dzisiaj znalazłam w kolejnych rożach chcąc usunąć musiałabym do łysa ostrzec a jest jakiś uniwersalny oprysk, czy nie zadziała nie znając z czym ma się do czynienia?

Jesli larwa zywi sie lisciem, to mozesz popryskac srodkiem sytemicznym. Jesli nie, to nie podziala. Kontaktowe na nia nie podzialaja, bo sie chowa w lisciach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 19:56, 30 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Dorodna ta samosiejka

Haha Martynka dużo słońca teraz jest, to szybko wszystko rośnie
paulina_ns 19:57, 30 kwi 2018

Anda napisał(a)

Jesli larwa zywi sie lisciem, to mozesz popryskac srodkiem sytemicznym. Jesli nie, to nie podziala. Kontaktowe na nia nie podzialaja, bo sie chowa w lisciach.

Ewka ona go nie zjada ( liścia) zawija w taką jakby kopertę i w niej siedzi...
Anda 19:59, 30 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

Ewka ona go nie zjada ( liścia) zawija w taką jakby kopertę i w niej siedzi...

Ale zanim taka dorodna sie stanie i wybierze lisc na przepoczwarzenie to zeruje na innych lisciach, czy nie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 20:03, 30 kwi 2018

Dzisiaj ogarnęłam całą cześć owocową tzn wypieliłam chwasty w truskawkach, wypieliłam chwasty w porzeczkach i agreście, wypieliłam chwasty w kamyczkach rozsypanych wokół skrzyń warzywnych, na sam koniec udało mi się jeszcze wypielić rabate z różami lavender, no i jeszcze na dobitkę ogarnęłam całą rabate przytarasową, chyba jeszcze nigdy nie miałam tak czysto w tej części ogrodu jutro jak będę mogła się ruszać mam w planach ogarnąć różankę i dwie rabaty przy kojcu psa o ile dożyję, głowa mi pęka..
paulina_ns 20:07, 30 kwi 2018

Anda napisał(a)

Ale zanim taka dorodna sie stanie i wybierze lisc na przepoczwarzenie to zeruje na innych lisciach, czy nie?

Nie Aniu liście nigdzie nie są poobgryzane ( jedynie na pastelli),ale to inny temat, bo na niej tego szkodnika nie ma tylko coś innego ją zjada. Na jednym krzaku róży jest np 20 takich zawinietych liści, które są sklejone jakąś białą mazią no i w środku są te robale, ale nie wszędzie.
Magleska 22:01, 30 kwi 2018

klonik piękny ach jak ja to znam ,wchodzę i rośliny wołają -kup mnie ,kup....a miejsca coraz mniej
co do róż ,to nie pomogę ,bo się nie znam ......muszę obejrzeć moje ...

podziałałaś dziś na całego ja też .....i plecy bolą ,ręce bolą ....ale zadowolona jestem
jolka 22:18, 30 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny proszę Was o pomoc, dzisiaj na kilku różach zauważyłam takie dziadostwo, co to jest i czym szybko i skutecznie mogę się tego pozbyć ??

Ołł...nołłł!! U mnie tak samo róże wyglądają (larisa i bonica)! Prysnęłam substralem kontaktowo - systemicznym. Może załatwi te dziady!! Ech
jolka 22:26, 30 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj ogarnęłam całą cześć owocową tzn wypieliłam chwasty w truskawkach, wypieliłam chwasty w porzeczkach i agreście, wypieliłam chwasty w kamyczkach rozsypanych wokół skrzyń warzywnych, na sam koniec udało mi się jeszcze wypielić rabate z różami lavender, no i jeszcze na dobitkę ogarnęłam całą rabate przytarasową, chyba jeszcze nigdy nie miałam tak czysto w tej części ogrodu jutro jak będę mogła się ruszać mam w planach ogarnąć różankę i dwie rabaty przy kojcu psa o ile dożyję, głowa mi pęka..

Ty to jesteś TORPEDA normalnie! Kawał roboty machnęłaś. U mnie tak wiało, że mi się do ogrodu nawet nie chciało za bardzo wychodzić.

Nowego klonika oglądnęłam Dobre sobie, hehe