Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 22:01, 01 maj 2015

Anusia napisał(a)

Moja odbija bardzo podobnie. Miejmy nadzieję, że nam zakwitną.

Bardzo bym chciala,ale zobaczymy
paulina_ns 13:42, 02 maj 2015

U nas dzisiaj pada i pada, prace w ogrodzie stoją, więc pojechałam na zakupy miałam dokupić tawułę na skończenie rabatki, a kupiłam

- tawuły spirea golden princess,
- miskant morning light,
- stokrotki,
- niezapominajki,
- floks szydlasty,
- lubczyk,
- pelargonie,
- i inne których już nazw nie pamiętam, będę później prosiła Was o pomoc
malgorzata_s... 14:07, 02 maj 2015

No i o takie trzy fale mi chodziło Obwódkę możesz zrobić z żurawek albo niskich trawek a nawet jak na tej fotce co ci pokazałam z begoni jednorocznej W kamyczku
rośliny dadzą radę. Tylko że jak nigdzie nie masz kamyczka to na jednej rabacie trochę bez sensu. Chyba że na tej nowo zrobionej zrobisz np. łezkę kamykową na środku tam gdzie trawy planujesz. Zaraz zajrzę czy to ma sens
malgorzata_s... 14:28, 02 maj 2015

Nie znalazłam dobrej fotki do narysowania gdzie miałby powstać placyk kamienny na nowej rabacie. Potrzebowałabym całą tak trochę z góry. Pokażę ci o co mniej więcej mi chodzi.Oczywiście u ciebie inny kształt.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3815-ogrod-eli/posts/1545684/quote

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3234-ogrod-z-lezka/posts/700086/quote

Na tym placyku mogłoby stanąć twoje poidełko
rumiankowa 19:58, 02 maj 2015

Super zakupy uwielbiam niezapominajki. Idą do gruntu czy do donicy?
paulina_ns 20:36, 02 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i o takie trzy fale mi chodziło Obwódkę możesz zrobić z żurawek albo niskich trawek a nawet jak na tej fotce co ci pokazałam z begoni jednorocznej W kamyczku
rośliny dadzą radę. Tylko że jak nigdzie nie masz kamyczka to na jednej rabacie trochę bez sensu. Chyba że na tej nowo zrobionej zrobisz np. łezkę kamykową na środku tam gdzie trawy planujesz. Zaraz zajrzę czy to ma sens

Małgosiu masz rację, żwirek, by tu nie pasował, jak kiedyś będę robiła kontynuację tej rabatki co wcześniej, to tam zrobię na środku żwirek i dam poidełko
paulina_ns 20:36, 02 maj 2015

Nie mam siły, jestem zmarznięta, przemoczona i cała obolała, wsadzenie dzisiejszych zakupów zajęło mi 3 godziny, ale jestem zadowolona rabatki dzięki kwiatom się "ożywiły" i bardzo mi się podoba . Jutro wstawię zdjęcia, bo dziś już padam
paulina_ns 20:40, 02 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
Super zakupy uwielbiam niezapominajki. Idą do gruntu czy do donicy?

Niezapominajki poszły do gruntu Chciałam dać jakieś kwiaty na rabaty, bo brakowało mi ich pośród tych wszystkich krzewów A mam pytanie niezapominajki są wieloletnie tak? Jak długo utrzymują się te niebieskie kwiatuszki? bo jak pytałam Pana od którego kupowałam powiedział mi,że całe lato, prawda to?
AnnaCh 20:45, 02 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Nie mam siły, jestem zmarznięta, przemoczona i cała obolała, wsadzenie dzisiejszych zakupów zajęło mi 3 godziny, ale jestem zadowolona rabatki dzięki kwiatom się "ożywiły" i bardzo mi się podoba . Jutro wstawię zdjęcia, bo dziś już padam

Ja tak miałam wczoraj. Dzisiaj padam, ale przynajmniej było ciepło i bardzo słonecznie. Czekam na fotki, zakupy fantastyczne
AnnaCh 20:48, 02 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Niezapominajki poszły do gruntu Chciałam dać jakieś kwiaty na rabaty, bo brakowało mi ich pośród tych wszystkich krzewów A mam pytanie niezapominajki są wieloletnie tak? Jak długo utrzymują się te niebieskie kwiatuszki? bo jak pytałam Pana od którego kupowałam powiedział mi,że całe lato, prawda to?
Niezapominajki strasznie się rozrastają, widziałaś wczoraj na zdjęciu u mnie z ogrodu mojej mamy, całe te niebieskie placki, to niezapominajki. Wydaje mi się, że one tak do czerwca kwitną, chyba że masz jakąś super odmianę
Też sobie wczoraj wsadziłam od mamy