Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 08:42, 07 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Hortensje Little lime kupiłam w zeszłym roku i jest cuuuudna. Kompaktowa choć wyższa niż np Bobo ale kwitnie cudnie,pięknie się przebarwia na limonkę z różem a nawet delikatny bordo. Mam zamiar w przyszłym roku ją rozmnożyć.

Asiu dziękuję za informację o niej. Zależy mi,żeby nie była zbyt wielka, tam gdzie ją posadziłam nie ma wiele miejsca. Dzisiaj jadę dokupić jeszcze jedną i w końcu rabatę przy kojcu psa będę miała skonczoną. Uwielbiam hortensje,wczoraj je liczyłam i mam równe 40 szt w ogrodzie
paulina_ns 08:51, 07 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Ja mam 3 sztuki Little Lime kupione w zeszłym roku więc jeszcze młodziutkie. Rosną w różnych miejscach i tempo wzrostu mają różne, mimo że przycięłam je wiosną podobnie czyli nisko. Nad jedną to się nawet zastanawiam czy ona Little...

Akurat ona może rosnąć sobie wolniej, nie zależy mi na wielkim krzaku, samą sadzonkę kupiłam już sporą. U mnie też hortensje rosną różnie, a zawsze ścinam tak samo, myślę,że duże znaczenie ma stanowisko, podlewanie. U mnie odpukać wszystkie ładnie rosną, jedynie kupiona anabelka póki co mnie nie zachwyca, ale z doświadczenia już wiem, że one zawsze w pierwszym sezonie grymaszą, a jak się już rozkręcą cudowne są
Kasia_CS 09:28, 07 lip 2018

Zazdroszczę miejsca na hortki,bo też lubię, ale nie bardzo mam gdzie wcisnac. Muszę przemyśleć, bo może Little bym gdzieś upchnela... oo a może w donicy?
amelia_b 19:26, 07 lip 2018

Paulinko cudnie
paulina_ns 20:26, 07 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Zazdroszczę miejsca na hortki,bo też lubię, ale nie bardzo mam gdzie wcisnac. Muszę przemyśleć, bo może Little bym gdzieś upchnela... oo a może w donicy?

Kasiu nie doradzę Ci w sprawie little lime w donicy u mnie dopiero od wczoraj zamieszkała i póki co nic na jej temat wypowiedzieć się nie mogę, ale wydaje mi się, że może być jednak za wysoka, może prędzej bobo?
paulina_ns 20:27, 07 lip 2018

amelia_b napisał(a)
Paulinko cudnie

Dziękuję Amelko. pozdrawiam.
paulina_ns 20:33, 07 lip 2018

Dzisiaj miałam pracowity dzień, skosiłam trawę, poplewiłam, skończyłam rabatę przy kojcu psa. Przy okazji jak ogród ogarnięty zrobiłam kilka zdjęć, zapraszam na spacer

Zacznę od moich ukochanych róż, część ma przerwę w kwitnieniu na szczęście większość nieustannie kwitnie

Zaczyna Novalis

Obok niej Minerva, zastanawia mnie dlaczego ma różne kwiaty, jedne ciemniejsze, drugie jaśniejsze, ale i tak jest piękna

paulina_ns 20:35, 07 lip 2018

Thomas Graham, miał krótką przerwę w kwitnieniu teraz szykuje się na drugie. Róża Chopin.

Artemis i weeding piano nadal zachwycają

paulina_ns 20:37, 07 lip 2018

Lavender kwitnie cały czas, uwielbiam tą różę. Cherry Girl i Piano

paulina_ns 20:39, 07 lip 2018

Inne róże już znacie, więc żeby nie zanudzać, pora na hortensje