Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 19:58, 05 lip 2018

Kasya napisał(a)

ja tez nie mam
ale na takie slicznosci pewnie tez bym sie skusila

Kasiu ogrodowymi hortensjami zachwycam się od dawna, przepiękne ma Mirelka zawsze u niej je podziwiam. No i się skusiłam, co będzie zobaczymy, nie liczę,że utrzyma się kolor niebieski, ale niech chociaż żyją i rosną
paulina_ns 20:01, 05 lip 2018

Kawa napisał(a)

Paulinka jeżóweczki i różyczki śliczne
a minerva to ciemna taka mroczna wręcz '
macham w pośpiechu

Kamiś minerva cudna, jak zobaczyłam ją u Ani wiedziałam,że muszę ją mieć jeżówki zachwycają kolorami, odmianami, dzisiaj dokupiłam kolejne, jakoś nie potrafię się im oprzeć ja też zabiegana jestem, czasu na ogród mało, no i przy tej duchocie to tylko wieczorami coś działam.
paulina_ns 20:03, 05 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Minerva ma taki ciemno fioletowy kolor w pąku? Cudny. Zaskoczyłaś mnie.

Tak Aniu ma bardzo ciemno fioletowy kolor, czekam,aż kwiat się rozwinie bardzo mnie ciekawi jaki będzie. Tylko ona bardziej do półcienia w słońcu ponoć kwiaty przypala u mnie ma schronienie wśród innych większych roślin
paulina_ns 12:50, 06 lip 2018

Dzisiaj u nas okropnie duszno, w planach miałam pielenie, ale póki co odpuszczam. Byłam dzisiaj w szkołce skusilam się na :
- Katalpę nana szczepioną na pniu,
- Hortensje Little lime ( takiej odmiany jeszcze nie miałam u siebie)
- Budleje african queen ( pięknie pachnie) wieczorem sadzenie
Monia81 13:09, 06 lip 2018

No i fajne zakupy u mnie wczoraj było tak duszno, wykopałam dwa dołki i se dałam spokój, nie na moje zdrowie ta wczorajsza pogoda była... dziś troszku lepiej, bo się chmurzy i jest czym dychać buźka

paulina_ns 13:24, 06 lip 2018

Monia81 napisał(a)
No i fajne zakupy u mnie wczoraj było tak duszno, wykopałam dwa dołki i se dałam spokój, nie na moje zdrowie ta wczorajsza pogoda była... dziś troszku lepiej, bo się chmurzy i jest czym dychać buźka

Monia dokładnie, ja wczoraj do ogrodu wyszłam dopiero coś po 19, była taka duchota,że w głowie mi się tylko kręciło, dzisiaj nie wiele lepiej, ale tak jak piszesz trochę chociaż zachmurane jest. Szkoda,że nie może być u nas w sam raz w jeden dzień zaledwie kilka stopni, a na drugi 32,organizm nawet nie zdąży się przygotować do takich skoków temperatur.
Kasiolaaa 21:52, 06 lip 2018

Paulinko odpisalam ci u mnie
Margerytka40 22:15, 06 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj u nas okropnie duszno, w planach miałam pielenie, ale póki co odpuszczam. Byłam dzisiaj w szkołce skusilam się na :
- Katalpę nana szczepioną na pniu,
- Hortensje Little lime ( takiej odmiany jeszcze nie miałam u siebie)
- Budleje african queen ( pięknie pachnie) wieczorem sadzenie

Hortensje Little lime kupiłam w zeszłym roku i jest cuuuudna. Kompaktowa choć wyższa niż np Bobo ale kwitnie cudnie,pięknie się przebarwia na limonkę z różem a nawet delikatny bordo. Mam zamiar w przyszłym roku ją rozmnożyć.
mrokasia 22:23, 06 lip 2018

Ja mam 3 sztuki Little Lime kupione w zeszłym roku więc jeszcze młodziutkie. Rosną w różnych miejscach i tempo wzrostu mają różne, mimo że przycięłam je wiosną podobnie czyli nisko. Nad jedną to się nawet zastanawiam czy ona Little...
paulina_ns 08:37, 07 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Paulinko odpisalam ci u mnie

Kasiu byłam, widziałam, dziękuję