Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:35, 25 sie 2018

mrokasia napisał(a)
O kurka, Paulina, jak przeczytałam co dziś zrobiłaś i spojrzałam na godzinę publikacji posta to pomyślałam sobie, że ja to już chyba stara jestem i już nie mam takiego napędu .
Hortka może rzeczywiście przelana, trzymam kciuki, mam nadzieję, że odżyje. Moje przesuszone odżywają - jedna, którą nisko przycięłam ma już ładne listki a druga po zrzuceniu większości liści zaczyna od góry pędów wypuszczać nowe .
Ładne te Twoje widoczki .
Widziałaś moje LadyU?

Kasiu przy całej trójce muszę szybko się uwijać czasu kiedy się sobą zajmą jak na lekarstwo, więc zazwyczaj pędzę ze wszystkim szybko .

Hortkę jednak przycięłam jak radziłaś, dzisiaj zauważyłam,że jakby od spodu wypuszcza coś zielonego, więc jest dla niej nadzieja

A co do ladyU napisałam u Ciebie.
paulina_ns 15:36, 25 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiosną tylko to ce ewentualnie umarznie resztę już bym zostawiła

Tfu, tfu wypluj te słowa, mam nadzieję,że jednak nic nie umarznie
paulina_ns 15:41, 25 sie 2018

MonikA napisał(a)
Oj szkoda by było hortki MM, ja bym przycięła i osłoniła przed słońcem, sprawdzała czy ma wilgotno, nie podlewaj za dużo, by nie zgniła.

No właśnie Monia ciężko u nas dostać tą odmianę, więc nie dopuszczam myśli,że mogłaby mi padnąć właśnie dzisiaj ją przycięłam i zobaczymy. Zostawiam Ci pierwszy kwiat róży LO w końcu się go doczekałam, zapach ma obłędny, chociaż krzak złapał grzyba i marnie wygląda, ale to swieżynka, więc mam nadzieję,że w przyszłym roku będzie coś lepiej.

paulina_ns 15:47, 25 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
jeszcze przyjdzie mi w maju ciagnac kwiaty z pl do nl haha

Kasiu ja bym też pewnie chociaż jedną hortkę przemyciła no maleńką różyczkę też
paulina_ns 15:52, 25 sie 2018

I jeszcze trochę widoczków róża Charles Austin i Chopin

Dzisiaj zakupiłam tylko nie wiem co to za roślinka?

frezja 19:41, 25 sie 2018

Wrzosiec ?
MirellaB 20:01, 25 sie 2018

Paulinka zaglądam na chwilę, ale o Tobie zawsze pamiętam. Zdjęcia piękne, rośliny tak zestawione, że zazdroszczę.
W donicy biały rozchodnik i brązowa trawa mnie zachwyciły. Zakodowałam w pamięci i chyba w przyszłym roku też tak posadzę
paulina_ns 20:20, 25 sie 2018

frezja napisał(a)
Wrzosiec ?

Ewka całkiem możliwe, niestety wszystko na szybko było i nawet nie popatrzyłam na nazwę tylko go wzięłam i poszłam do kasy, rzucał się z daleko w oczy i bardzo mi się spodobał, a czy on przeżyje zimę w tej doniczce?
paulina_ns 20:22, 25 sie 2018

MirellaB napisał(a)
Paulinka zaglądam na chwilę, ale o Tobie zawsze pamiętam. Zdjęcia piękne, rośliny tak zestawione, że zazdroszczę.
W donicy biały rozchodnik i brązowa trawa mnie zachwyciły. Zakodowałam w pamięci i chyba w przyszłym roku też tak posadzę

Dzięki Mirelka szkoda,że tak rzadko tu bywasz
BKosimkArt 20:31, 25 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Ewka całkiem możliwe, niestety wszystko na szybko było i nawet nie popatrzyłam na nazwę tylko go wzięłam i poszłam do kasy, rzucał się z daleko w oczy i bardzo mi się spodobał, a czy on przeżyje zimę w tej doniczce?

Wrzos na pewno, nie wiem tylko jaka odmiana.