Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

anabuko1 21:50, 24 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Ja nie lubię takiego natłoku zajęć w jeden dzień, wolę sobie wszystko rozłożyć w czasie i nie spieszyć się, ale za to jutro dzień wolny się zapowiada, więc człowiek trochę odpocznie

Właśnie patrzyłam u Polinki i dodała zdjęcie rozplenicy lady U i chyba to ona tak Aniu ma takie długie i grube kłoski śliczna jest i bardzo szybko przyrasta.

A co do ozdób wiem,że lubisz takie ozdoby pamiętam pudełko w którym przysłałaś mi paprocie

Oj dla mnie to codziennie jest coś do zrobienia
O jak ładnie sie ta rosplenica nazywa lady U
W końcu jesteśmy kobitki to i ozdoby lubimy
jolanka 21:51, 24 sie 2018

Paulinko, nadrabiam wszystko po dłuższej nieobecności i na razie tylko powiem, ze wszystko mi się podoba Nawet te obcięte kosiarką trawy
Jeśli ta rozplenica to lady U to ona musi mieć duuuużo miejsca, rośnie wieeeelka
mrokasia 22:10, 24 sie 2018

O kurka, Paulina, jak przeczytałam co dziś zrobiłaś i spojrzałam na godzinę publikacji posta to pomyślałam sobie, że ja to już chyba stara jestem i już nie mam takiego napędu .
Hortka może rzeczywiście przelana, trzymam kciuki, mam nadzieję, że odżyje. Moje przesuszone odżywają - jedna, którą nisko przycięłam ma już ładne listki a druga po zrzuceniu większości liści zaczyna od góry pędów wypuszczać nowe .
Ładne te Twoje widoczki .
Widziałaś moje LadyU?
sylwia_slomc... 22:20, 24 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

No właśnie Sylwuś nie wiem czy nie pasuje mi głównie dlatego,że hortki nie kwitną, rozplenice mam nadzieję kiedyś będą wielkie to i zapełnią pustą przestrzeń i nie wiem czy jest sens dodawać tam coś jeszcze.

A co do hortki jak teraz ją przytnę to wiosną mam ją ściąć jeszcze raz czy już wtedy nie? Będzie wtedy jak coś kwitła?

A co do ptaszyka to paw, chociaż nie do końca go przypomina
Wiosną tylko to ce ewentualnie umarznie resztę już bym zostawiła
10:08, 25 sie 2018
Oj szkoda by było hortki MM, ja bym przycięła i osłoniła przed słońcem, sprawdzała czy ma wilgotno, nie podlewaj za dużo, by nie zgniła.
paulina_ns 10:16, 25 sie 2018

jolka napisał(a)
Piwonie rosną

No to super, muszę moim liście przyciąć jak mówiłaś
Kasiolaaa 10:31, 25 sie 2018

jeszcze przyjdzie mi w maju ciagnac kwiaty z pl do nl haha
jolanka 10:32, 25 sie 2018

Paulina, zdjęcia Lady U są u mnie na stronie 754 - 4-te od góry i u Izy- Ogród pod lasem na str 313 - 2-ie od dołu. Są to zdjęcia z ogrodu Ani- kwartet, która nie ma swojego wątku. Jej Lady są niesamowite, zobaczysz jak zobaczysz
paulina_ns 15:14, 25 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

Oj dla mnie to codziennie jest coś do zrobienia
O jak ładnie sie ta rosplenica nazywa lady U
W końcu jesteśmy kobitki to i ozdoby lubimy

No niestety zawsze coś trzeba zrobić, przynajmniej nie masz już dzieci małych to trochę łatwiej się ogarnąć ze wszystkim

Ja uwielbiam ozdoby ogrodowe bez dwóch zdań chyba jeszcze nie pokazywałam ostatnio takie ważki do mnie przyleciały

I jeszcze dla Ciebie Aniu parę ujęć ladyU, nie tylko nazwę ma ładną

paulina_ns 15:21, 25 sie 2018

jolanka napisał(a)
Paulinko, nadrabiam wszystko po dłuższej nieobecności i na razie tylko powiem, ze wszystko mi się podoba Nawet te obcięte kosiarką trawy
Jeśli ta rozplenica to lady U to ona musi mieć duuuużo miejsca, rośnie wieeeelka

Dziękuję cieszę się,że podobają Ci się nawet skoszone trawki kurcze no to trochę doooopa ja ją posadziłam przed hortkami i pewnie je pożre, przód mogę jej jeszcze poszerzyć miejsce mam dla Ciebie jeszcze kilka widoczków zostawiam jak Ci się tak podoba

Buziaki!