"Aby wrzosy w doniczkach bezpiecznie przezimowały musimy zadbać o ich odpowiednią ochronę przed mrozem! Warto przy tym zaznaczyć, że wrzosy są dość wrażliwe na przemarzanie nawet gdy rosną w gruncie! Dlatego też w doniczkach istnieje duże ryzyko że nie dadzą sobie rady. Na pewno nie przezimują w pojemnikach, w których zostały kupione, gdyż jest w nich zbyt mało podłoża. Przed zimą muszą być przesadzone do dużej donicy i zadołowane w ziemi (w ogrodzie) lub odpowiednio zabezpieczone. W tym celu okrywamy donicę styropianem (także od spodu), a rośliny osłaniamy biała agrowłókniną lub słomianym chochołem. Mniejsze doniczki można włożyć do tekturowego pudła (nie zamkniętego),wyłożonego styropianem."
Ewka kochana jesteś :* dziękuję Ci bardzo, widzę,że dosyć dużo z nim zachodu, więc nie będę kombinować tylko potraktuje go jako dekoracje jesienną, najwyżej w przyszłym roku jeszcze kupię
I temat jeża powrócił wczoraj go w ogrodzie nie widziałam, przestraszyłam się już, że coś mu się stało, dzisiaj jednak już się pojawił i nawet za kawałek kurczaka dał siebie zdjęcie zrobić .