Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:23, 24 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Hortki za rok koloru dodadząTą co przysycha chyba bym przycieła i zobaczysz wiosną czy żyje.
Świetny ten żuraw, czy czapla, skrzydlate w każdym razie, bardzo oryginalna

No właśnie Sylwuś nie wiem czy nie pasuje mi głównie dlatego,że hortki nie kwitną, rozplenice mam nadzieję kiedyś będą wielkie to i zapełnią pustą przestrzeń i nie wiem czy jest sens dodawać tam coś jeszcze.

A co do hortki jak teraz ją przytnę to wiosną mam ją ściąć jeszcze raz czy już wtedy nie? Będzie wtedy jak coś kwitła?

A co do ptaszyka to paw, chociaż nie do końca go przypomina
Anda 15:46, 24 sie 2018

Też uważam jak Sylwia, że w przyszłym roku będzie lepiej. Hortki będą kwitnąć, trawy będą większe.

Tą przyschniętą hortkę bym wykopała i sprawdziła co w korzeniach siedzi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 16:59, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Też uważam jak Sylwia, że w przyszłym roku będzie lepiej. Hortki będą kwitnąć, trawy będą większe.

Tą przyschniętą hortkę bym wykopała i sprawdziła co w korzeniach siedzi.

W takim razie nic więcej nie będę tam kombinowała myślałam,żeby dodać tam jeszcze dwa berberysy Orange rocket ale nie jestem przekonana, czy by tam pasowały.

Ewa tą hortkę kupiłam jakieś 2 tygodnie temu, nie zauważyłam,żeby miała coś nie tak z korzeniem, tak sobie teraz myślę,że może wystawienie jej na słońce było przyczyną, wiadomo w marketach rośliny nie są wystawiane tak na bezpośredni kontakt ze słońcem, siedzą ściśnięte, niby posadzona była wieczorem, a o ile dobrze kojarzę później padał przez kilka dni deszcz, więc w sumie już sama nie wiem druga kupiona w tym samym czasie, posadzona obok, a nic jej nie jest...
Anda 17:11, 24 sie 2018

Hmm, ja bym pewnie i tak sprawdziła te korzenie. Może ją przelałaś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 17:23, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Hmm, ja bym pewnie i tak sprawdziła te korzenie. Może ją przelałaś?

A da się hortkę przelać? Myślałam,że im nigdy wody za dużo i tu chyba Ewka trafiłaś w sedno pamiętam,że koło nie było do końca skończone, przez parę dni była okropna ulewa i rośliny w tym kole stały w wodzie.

No a jak została przelana to już po niej?
Anda 17:30, 24 sie 2018

Sprawdź korzenie. Jeśli są białe, jasne, to jest ok, jeśli ciemnobrązowe i czarne, i może już lekko pachną zgnilizną, to czas się pożegnać.
paulina_ns 18:18, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Sprawdź korzenie. Jeśli są białe, jasne, to jest ok, jeśli ciemnobrązowe i czarne, i może już lekko pachną zgnilizną, to czas się pożegnać.

Sprawdziłam korzenie jest białe i nie śmierdzi zgnilizną, czyli jest nadzieja?
paulina_ns 18:24, 24 sie 2018

Dziewczyny rozpoznajecie co to za rozplenica? kupiłam ją wiosną u Finki i całkowicie wyleciała mi nazwa z głowy, teraz zakwitła no i kurcze śliczna jest

paulina_ns 18:27, 24 sie 2018

A przy okazji kilka ujęć ogrodowych

Minerva nadal gwiazdorzy

Ale cudownie ona pachnie
paulina_ns 18:29, 24 sie 2018

Stipa i pożarta przez nią limka

I takie tam...