Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 08:46, 22 sie 2015

Ja na jednej stronie płotu mam pięć rodzaji tujek po kilka sztuk,a 4 szt po jednym rodzaju. Taką różnorodność stworzyłem jeszcze przed Ogrodowiskiem
paulina_ns 12:17, 22 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Ja na jednej stronie płotu mam pięć rodzaji tujek po kilka sztuk,a 4 szt po jednym rodzaju. Taką różnorodność stworzyłem jeszcze przed Ogrodowiskiem

Mirellko ja tak mam z przodu domu sosny,swierki,brabanty,szmaragdy, posadzone również zanim tutaj trafiłam
paulina_ns 12:21, 22 sie 2015

Tak na szybko, bo mam chwilę przerwy,żeby nie było,że jest weekend,a ja dziaduje, od samego rana doprowadzam tuje do porządku i póki co udało mi się tyle zrobić

Mam jeszcze pytanie nawozic je teraz? Dać im jakieś odżywki,czy zaczekać z tym na jesień?
MirellaB 12:34, 22 sie 2015

Teraz nie nawozić - nawóz jesienny daj pod koniec września lub na początku października.

Daj im czas - będą piękne

A ja siedzę nad papierami i wszystko dwa razy dłużej robię, bo nie mogę się oderwać od Ogrodowiska
AnnaCh 12:45, 22 sie 2015

No i super
Tak jak radzi Mirella nawóz na jesieni, teraz ładnie je "odtraw", podsyp kory i będzie cudnie Zobaczysz jak się odwdzięczą i na wiosnę wystartują
A za rabatką zdzieraj trawę dalej pasek i sadź szmaragdy U mnie w szkółce te co ostatnio sadziłam na rabatce były po 7,50. Drogo nie będzie, a to będzie Ci już rosło
paulina_ns 13:02, 22 sie 2015

W takim razie z nawozem zaczekam jeszcze, Aniu muszę trochę ochlonac, liczyłam na pomoc męża, a zrobiłam wszystko sama,bo on jeszcze z pracy nie wrócił. Straszyli u nas deszczem dzisiaj, a póki co piękne słonko świeci. Jak byłam po korę, rozglądalam się za szmaragdami u nas po 14 zł.
AnnaCh 13:09, 22 sie 2015

Po 14? To chyba już sporawe? Ja kupuję zawsze mniejsze, tańsze, bo za rok będą takie jak te droższe
paulina_ns 13:18, 22 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Po 14? To chyba już sporawe? Ja kupuję zawsze mniejsze, tańsze, bo za rok będą takie jak te droższe

Aniu takie na 40- 50 cm, ale w tej szkolce mają wogole ceny z kosmosu, a szmaragdy ładne nie były. Muszę pojeździć i się zorientować w cenach
cenach.
MirellaB 14:52, 22 sie 2015

Paulinka - na tujki możesz zastosować nawóz dolistny (oprysk),ale to jest już ostatni dzwonek.
Właśnie podpytałam Danusię i odpisała, że dolistnie pryskamy do połowy sierpnia, a na grzyba można bez przeszkód pryskać.
Musze moje prysnąć
paulina_ns 15:09, 22 sie 2015

Właśnie dostałam oto taki prezencik proszę napiszcie mi gdzie ta hortensje dać? W cieniu? W pełnym słońcu? Ja z ogrodowych jestem zielona.