Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 07:28, 23 sie 2015

chagall napisał(a)
Paulinko, napracowałaś się z tymi tujami, ale warto było. Jest super
Piękne zdjęcia

Powiem szczerze,że broniłam się przed ich odtrawieniem rękami i nogami, a wcale nie było tak źle miękko było, trawa zbytnio ze mną nie walczyła i udało się
paulina_ns 07:36, 23 sie 2015

Marzenaka napisał(a)
Paulina, no proszę, ale cię wzięło na prace ogrodowe! Tuje ruszą, zobaczysz. Bardzo fajnie się u ciebie robi. Ja ma rząd brabantów i jakoś nie narzekam. Nawet na wiosnę kawałek dosadziliśmy jak przedłużałam rabatę. Ale w pozostałych miejscach już będą szmaragdy.

Marzenko teraz staram się zrobić to co dawno już zrobione być powinno, ostatnio pisałam Karolowi,że mi się brabanty podobają jak są już takie na 2 metry, pięknie przyciete, małych nie lubię, drażnią mnie i w sumie sama nie wiem czemu, szmaragdy nawet jak są małe są o niebo ładniejsze! Ale to pewnie kwestia gustu. Teraz będą tylko szmaragdy, a mam jeszcze do obsadzenia tujami cały tył działki i połowę jednego boku

L

AnnaCh 11:32, 23 sie 2015

Paulina, poszłam zmierzyć te moje tuje, bo jakoś drogo u Ciebie mi się wydaje i tak:
Kupowałam w tym roku 14 sztuk szmaragdów.Na wiosnę kupowałam 9 sztuk w realu, były po 9 zł, takie na wysokość 80-90 cm. Cena bardzo dobra, trochę się bałam kupowania w markecie, ale wszystkie ładnie rosną, zrobiły się też grube, bo były takie chudzinki i sporo urosły. Największa w tej chwili ma 110 cm do czubka!!! Teraz jesienią kupiłam 5 sztuk w szkółce, po 7,50 zł i one są takie 60-70 cm.
U Ciebie strasznie drogo
paulina_ns 20:39, 23 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Paulina, poszłam zmierzyć te moje tuje, bo jakoś drogo u Ciebie mi się wydaje i tak:
Kupowałam w tym roku 14 sztuk szmaragdów.Na wiosnę kupowałam 9 sztuk w realu, były po 9 zł, takie na wysokość 80-90 cm. Cena bardzo dobra, trochę się bałam kupowania w markecie, ale wszystkie ładnie rosną, zrobiły się też grube, bo były takie chudzinki i sporo urosły. Największa w tej chwili ma 110 cm do czubka!!! Teraz jesienią kupiłam 5 sztuk w szkółce, po 7,50 zł i one są takie 60-70 cm.
U Ciebie strasznie drogo

No widzisz Aniu jaka różnica cenowa. W przyszłym tygodniu wybieram się do szkółek to się zorientuje. A dzisiaj byłam u teściów, przygadalismy się o Brzózkach, obok nich jest łąka w której jest mnóstwo samosiejek, większe, mniejsze do wyboru, więc zabrałam że sobą jedna na próbę, czy się w ogóle przyjmie, bo raczej teraz nie jest jeszcze odpowiedni czas na wykonywanie i przesadzanie drzew? Na razie wkopalam ja w trawie i zobaczymy. Aaa i jeszcze po drodze kupiłam sobie 24 cebulek tulipanów, mogę je tak zostawić w pudełku do jesieni, czy mam coś z nimi zrobić?
AnnaCh 22:02, 23 sie 2015

No ja też moje brzozy prztargałam z łąki obok Podlewaj ją dobrze.
Tulipany w suchym, zacienionym miejscu trzymaj, z dostępem powietrza, czyli nie np. w torebce foliowej. Sadzić można od września w sumie już
paulina_ns 22:09, 23 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
No ja też moje brzozy prztargałam z łąki obok Podlewaj ją dobrze.
Tulipany w suchym, zacienionym miejscu trzymaj, z dostępem powietrza, czyli nie np. w torebce foliowej. Sadzić można od września w sumie już

I przyjęły Ci się Aniu? Ile już mają? Możesz doświadczalnie pokazać mi ich zdjęcia? dziękuję za pomoc, jak zawsze jesteś niezawodna
AnnaCh 22:20, 23 sie 2015

No przyjęły się Jedna wyleciała po zimie. Jedną to mam dopiero rok, a dwie (hmmm..., myślę...), chyba ze 3 lata. Jutro zrobię fotkę, to Ci pokarzę u mnie na wątku
Anusia 04:55, 24 sie 2015

Nadrobiła zaległości. Sporo fajnych miejsc już masz.Spóżnione gratki na 200

paulina_ns 07:42, 24 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
No przyjęły się Jedna wyleciała po zimie. Jedną to mam dopiero rok, a dwie (hmmm..., myślę...), chyba ze 3 lata. Jutro zrobię fotkę, to Ci pokarzę u mnie na wątku

Ok Aniu jak wrzucisz zdjęcie daj znać. A co ile je sadziłas? Przyznam szczerze,że wolałabym kupić odpowiednią odmianę, ale mąż jak zobaczył ile ich jest u teściów Wykopal od razu, żebym nie kupowała uparł się na te brzozy, więc muszę znaleźć dla nich miejsce i je jakoś wkomponowac w całość ogrodu,gorzej będzie z orzechem, bo ma już zamówionego u babci. Chyba będziemy musieli powiększyć działke, ja gustuje w małych drzewach,a on by najchętniej las u nas zrobił
paulina_ns 07:45, 24 sie 2015

Anusia napisał(a)
Nadrobiła zaległości. Sporo fajnych miejsc już masz.Spóżnione gratki na 200

Dziekuję Aniu za piękna różyczke A tak przy okazji powiedz mi Aniu co z tą Twoja Hortensja annabelle? o ile dobrze pamiętam obydwie miałyśmy ja tej samej wielkości, moja trochę podrosla, ale już drugi rok bez żadnego kwiatu. Daje jej jeszcze rok, żeby doszła do siebie, a jak nie czeka ją eksmisja