hmm... no wiesz ja mam trochę emocjonalne podejście co do wyboru rośliny tj, gdy podoba mi się jakaś roślina to ją kupuję i już - choć nie tak do końca na przysłowiową "pałę" bo zasięgam informacji na jej temat aby wiedzieć jak najwięcej o danym okazie rośliny tak aby jej potem nie utracić. Trochę ta metoda nonszalancka ale daje jeden najważniejszy efekt - radochę

Faktem jest że klony palmowe wymagają trochę więcej cierpliwości w hodowli na rabacie ale bez przesady dają radę w ogrodach.
Z doradzeniem którego wybrać to trochę ciężko - bo klonów palmowych jest bardzo dużo odmian ( osobiście mama parę faworytów wśród klonów ) ale nie wiem który Ci przypadnie do gustu - po prostu musiała byś zalukać do mnie na herbaciarnię na stronę 23 i kolejne stronki to załapiesz co mam na myśli. Mam tam na fotkach ujętych "parę" okazów a osobiście jestem w posiadaniu siedmiu odmian i żaden mi nie padł od momentu zakupu (stronka 20).
zapraszam
Jan
ps
jestem również w posiadaniu spisu odmian klonów palmowych wg alfabetu - jak Cię to nie przestraszy to Ok

- no a gdy się zdecydujesz na posiadanie jakiegoś klonika - "to wal jak dym" a ten czas służę Ci radą i mą skromną wiedzą.