Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:16, 10 kwi 2016

I po weekendzie, u nas cały weekend był deszczowy, emus przywiózł mi gałązki bukszpanu z czego wyszło mi ok 60 sadzonek na obwódkę, powojniak czeka na posadzenie kupiłam mu dzisiaj drabinke,żeby miał się po czym wspinać. W B. kupiłam sobie liatrie i tabliczki do skrzyneczek, żeby wiedzieć gdzie co mam posadzone

paulina_ns 20:24, 10 kwi 2016

olga80 napisał(a)
matko kochana ile tej stipy ja przy 70 szt miałam już dość pikowania

Olu ja też ale żal zmarnować i nie popikowac. Ty też widzę ładna kolekcje masz .
paulina_ns 20:27, 10 kwi 2016

MAD napisał(a)
Szsleńtwo z tą stipą. Ja w tym roku odpuściłam zabawę ze stipą. Za to mam wysiane poziomki w ilości hurtowej i werbenę.

Ja werbene siałam, ale ani jedna mi nie wyszła czemu nie mam pojęcia, pytałam już w ogrodniczym mają mieć w maju najwyżej kupię. Poziomki mniam...ja mam póki co 4 dostałam od sąsiadki, ale całkiem możliwe,że się wysiały muszę zerknąć.

Stipa mogę się podzielić, wolę rozdać niż na ryneczku nią handlować
MAD 22:19, 10 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Ja werbene siałam, ale ani jedna mi nie wyszła czemu nie mam pojęcia, pytałam już w ogrodniczym mają mieć w maju najwyżej kupię. Poziomki mniam...ja mam póki co 4 dostałam od sąsiadki, ale całkiem możliwe,że się wysiały muszę zerknąć.

Stipa mogę się podzielić, wolę rozdać niż na ryneczku nią handlować

O! To jesli moje stipy odmówią rośnięcis to mogę wymienić się na werbenę. O ile przeżyje pikowanie.
Całkiem ładnie mi wzeszła (tfu tfu).

AnnaCh 23:19, 10 kwi 2016

Paulina, kupiłam w zeszłym roku tą liatrę z B. Ładnie rosła i kwitła, teraz widzę, że już też wychodzi
Anusia 07:06, 11 kwi 2016

Zapomniałam w tym roku o liatrze, gapa ze mnie. No tak tylko u mnie w planie dalsza realizacja kolejnego planu w nasadzeniach na murek, może na nią parę groszy uskrobię
paulina_ns 07:20, 11 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Paulina, kupiłam w zeszłym roku tą liatrę z B. Ładnie rosła i kwitła, teraz widzę, że już też wychodzi

Ania sadzilas ja od razu do ogrodu? Już teraz trzeba tak? Ja w tamtym roku posadzilam, ale biała i chyba ja wyplewilam w tym roku sobie zaznaczę, gdzie posadze .
paulina_ns 07:22, 11 kwi 2016

MAD napisał(a)

O! To jesli moje stipy odmówią rośnięcis to mogę wymienić się na werbenę. O ile przeżyje pikowanie.
Całkiem ładnie mi wzeszła (tfu tfu).

No to super Madzia! Jesteśmy umówione dzisiaj mija 3 dzień od pikowania i póki co stoi na baczność to chyba dobry znak
paulina_ns 07:24, 11 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Zapomniałam w tym roku o liatrze, gapa ze mnie. No tak tylko u mnie w planie dalsza realizacja kolejnego planu w nasadzeniach na murek, może na nią parę groszy uskrobię

Anusia chyba jeszcze można sadzic, to szybciutko do sklepu leć ja myślałam,że dzisiaj ja posadze, ale nadal u nas zimno i deszczowo, więc zaczekam na lepszą pogodę.

paulina_ns 08:26, 11 kwi 2016

Kupił ktoś może w B. Berberysa, który jest teraz w gazetce na promocji?? Fajna cena jest, tyle tylko,że nie wiadomo jaka odmiana, bo na opakowaniu pisze tylko,że czerwony .