Witam się z rana. U nas przymrozek, boję się o rośliny, pogoda nas nie rozpieszcza. Deszcz a teraz jeszcze ten przymrozek. Bluszcza mam takiego samego na pergoli. Rośnie w miejscu mocno słonecznym, średnio znośi ale nie choruje.
ty przystopwałaś w ogóle tego nie widac piękna odmiana berberysa, uwielbiam taki kolorek listków dużo sadzonek masz zamiar kupić?
też bym z chęcią takie berberyski zaprosiła do siebie
musze na drugi rok pomyśleć o tym
Hej Ania, ja go kupiłam w B. szybko się rozrasta?? U mnie też zimnica straszna no i oczywiście pada, dzisiaj wybieram się po berberysy, chociaż najchętniej z łóżka bym nie wychodziła
Dzięki Aniu, w takim razie posadze go na tarasie, myślałam jeszcze, żeby dać go przy blaszaku,żeby tam sobie rósł, ale zapomniałam,że mąż ma tam posadzone winogrona
Coś tam kupuje, ale bez zbędnych szaleństw najgorsze jest to,że już dawno bym miała kolejna część skończona tyle,że nigdzie póki co szalwi i trawek dostać nie mogę, a chce najpierw skończyć ta część,żeby iść dalej, bo nie lubię tak zacząć a nie skończyć
A co do berberysa, bardzo podoba mi się akurat ta odmiana, chce posadzić je w miejscu gdzie rosną mi gracki, a przed nimi turzyce buchanana, teraz jest tam pusto, bo jak wiadomo miskanty późno ruszają, a zawsze już by się na wiosnę coś tam działo Planuje kupić 2 szt. mam tam 3 miskanty to akurat wcisne je pomiędzy nimi.
Macham i pozdrawiam poniedziałkowo
U nas wczoraj też był deszcz z gradem a dzisiaj kolejna noc z przymrozkiem. Przed chwilą sprawdzałam pogodę długoterminową i nei wygląda to zbyc ciekawie. Dopiero za jakieś dwa tygodne noce mają być naprwdę ciepłe. Ech...