Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

zoja 20:09, 24 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Mogłam nie patrzeć, tylko humor mi się popsuł z tą pogoda

Ja tam wolę wiedzieć. A czasem się nie sprawdza i jest cieplej
ale przynajmniej mam czas ochronić roślinki

Pozdrawiam cieplutko
pomysł z berberysami fajny
paulina_ns 07:07, 25 kwi 2016

zoja napisał(a)

Ja tam wolę wiedzieć. A czasem się nie sprawdza i jest cieplej
ale przynajmniej mam czas ochronić roślinki

Pozdrawiam cieplutko
pomysł z berberysami fajny

Kurcze ja też wolę wiedzieć, ale nie spodziewałam się,że cały tydzień ma być taki do du...y
Anusia 07:31, 25 kwi 2016

Witam się z rana. U nas przymrozek, boję się o rośliny, pogoda nas nie rozpieszcza. Deszcz a teraz jeszcze ten przymrozek. Bluszcza mam takiego samego na pergoli. Rośnie w miejscu mocno słonecznym, średnio znośi ale nie choruje.
Anusia 07:31, 25 kwi 2016

Coś za bardzo mi dzisiaj się duluje. Dodam tylko, że bluszcza mam od zeszłego lata, e-M kupił w jakimś markecie.
anbu 07:32, 25 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Byłam w B. kupiłam sobie taki oto bluszcz, chciałam go zestawić z powojniakiem i ustawić na tarasie, tyle tylko,że jest to bardzo słoneczne miejsce, czy da radę?

Paula moim zdaniem da radę. Ja mam bluszcz też na tarasie, na bardzo słonecznym tarasie. Pilnuj tylko aby miał wilgoć
Filemon24 07:47, 25 kwi 2016

ty przystopwałaś w ogóle tego nie widac piękna odmiana berberysa, uwielbiam taki kolorek listków dużo sadzonek masz zamiar kupić?
też bym z chęcią takie berberyski zaprosiła do siebie
musze na drugi rok pomyśleć o tym
paulina_ns 07:56, 25 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Witam się z rana. U nas przymrozek, boję się o rośliny, pogoda nas nie rozpieszcza. Deszcz a teraz jeszcze ten przymrozek. Bluszcza mam takiego samego na pergoli. Rośnie w miejscu mocno słonecznym, średnio znośi ale nie choruje.

Hej Ania, ja go kupiłam w B. szybko się rozrasta?? U mnie też zimnica straszna no i oczywiście pada, dzisiaj wybieram się po berberysy, chociaż najchętniej z łóżka bym nie wychodziła
paulina_ns 07:58, 25 kwi 2016

anbu napisał(a)

Paula moim zdaniem da radę. Ja mam bluszcz też na tarasie, na bardzo słonecznym tarasie. Pilnuj tylko aby miał wilgoć

Dzięki Aniu, w takim razie posadze go na tarasie, myślałam jeszcze, żeby dać go przy blaszaku,żeby tam sobie rósł, ale zapomniałam,że mąż ma tam posadzone winogrona
paulina_ns 08:04, 25 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
ty przystopwałaś w ogóle tego nie widac piękna odmiana berberysa, uwielbiam taki kolorek listków dużo sadzonek masz zamiar kupić?
też bym z chęcią takie berberyski zaprosiła do siebie
musze na drugi rok pomyśleć o tym

Coś tam kupuje, ale bez zbędnych szaleństw najgorsze jest to,że już dawno bym miała kolejna część skończona tyle,że nigdzie póki co szalwi i trawek dostać nie mogę, a chce najpierw skończyć ta część,żeby iść dalej, bo nie lubię tak zacząć a nie skończyć

A co do berberysa, bardzo podoba mi się akurat ta odmiana, chce posadzić je w miejscu gdzie rosną mi gracki, a przed nimi turzyce buchanana, teraz jest tam pusto, bo jak wiadomo miskanty późno ruszają, a zawsze już by się na wiosnę coś tam działo Planuje kupić 2 szt. mam tam 3 miskanty to akurat wcisne je pomiędzy nimi.

A Ty jak się czujesz? Jak tam ręka?
BasiaLT 08:49, 25 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Kurcze ja też wolę wiedzieć, ale nie spodziewałam się,że cały tydzień ma być taki do du...y

Macham i pozdrawiam poniedziałkowo
U nas wczoraj też był deszcz z gradem a dzisiaj kolejna noc z przymrozkiem. Przed chwilą sprawdzałam pogodę długoterminową i nei wygląda to zbyc ciekawie. Dopiero za jakieś dwa tygodne noce mają być naprwdę ciepłe. Ech...