Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

lindsay80 09:00, 25 kwi 2016

u mnie też przymrozek był, a na dzisiejszą noc jeszcze większy zapowiadają, prognozy na ten tydzień dołujące.
paulina_ns 09:03, 25 kwi 2016

BasiaLT napisał(a)

Macham i pozdrawiam poniedziałkowo
U nas wczoraj też był deszcz z gradem a dzisiaj kolejna noc z przymrozkiem. Przed chwilą sprawdzałam pogodę długoterminową i nei wygląda to zbyc ciekawie. Dopiero za jakieś dwa tygodne noce mają być naprwdę ciepłe. Ech...

Witaj Basiu u nas na szczęście bez przymrozku, ale szału w pogodzie nie ma wieje, pada i zimnica straszna. Dzisiaj wieczorem muszę pelargonie otulic, bo marnie to widzę
paulina_ns 09:04, 25 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
u mnie też przymrozek był, a na dzisiejszą noc jeszcze większy zapowiadają, prognozy na ten tydzień dołujące.

Właśnie widziałam cały tydzień ma być zimno i padać
Dominika11 09:07, 25 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
podobnież weekend ma być fajny
paulina_ns 09:08, 25 kwi 2016

Pomimo beznadziejnej pogody są i dobre wieści przynajmniej u mnie na parapecie .

Pierwszy raz udało mi się wysiać własne pomidory, mam nadzieję,że przeżyją i spróbuję ich smaku .

Zaczyna pojawiać się wysiana werbena, ciekawa jestem czy pojawiła się w ogrodzie, bo druga część wysiałam do gruntu

I stipa od Joli wygląda całkiem, całkiem myślę,że większa część przeżyje .

paulina_ns 09:10, 25 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
podobnież weekend ma być fajny

Domi z tego co widziałam na prognozie długoterminowej u nas weekend też ma być deszczowy
Dominika11 09:13, 25 kwi 2016

gratuluję wysiewów
a pomidorki - na pewno spróbujesz

u mnie ponoć sobota i niedziel w miarę - a zobaczymy czy do weekendu się nie zmieni
Filemon24 09:22, 25 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Coś tam kupuje, ale bez zbędnych szaleństw najgorsze jest to,że już dawno bym miała kolejna część skończona tyle,że nigdzie póki co szalwi i trawek dostać nie mogę, a chce najpierw skończyć ta część,żeby iść dalej, bo nie lubię tak zacząć a nie skończyć

A co do berberysa, bardzo podoba mi się akurat ta odmiana, chce posadzić je w miejscu gdzie rosną mi gracki, a przed nimi turzyce buchanana, teraz jest tam pusto, bo jak wiadomo miskanty późno ruszają, a zawsze już by się na wiosnę coś tam działo Planuje kupić 2 szt. mam tam 3 miskanty to akurat wcisne je pomiędzy nimi.

A Ty jak się czujesz? Jak tam ręka?

czuje się lepiej bo kompletnie nic nie robie, staram się nie ruszać ręką i dzięki temu nie boli mnie już w nocy i mogę spać
a jakiej szałwi poszukujesz? tej niskiej czy wysokiej? u mnie w ogrodniczym tą niziutką kupowałam po 5 z, super cena bo w iinych ogrodniczych kwitnąca w sezonie była po 12zł tą wysoką mam i sama się wysiewa więc jakbyś chciała to za jakiś czas mogłabym wysłać
ja teraz posadziłam tuje golden tuffet, kupiłam piękne duże sadzonki po 7 zł
zoja 09:24, 25 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Pomimo beznadziejnej pogody są i dobre wieści przynajmniej u mnie na parapecie .

Pierwszy raz udało mi się wysiać własne pomidory, mam nadzieję,że przeżyją i spróbuję ich smaku .

Zaczyna pojawiać się wysiana werbena, ciekawa jestem czy pojawiła się w ogrodzie, bo druga część wysiałam do gruntu

Cieszę się, że pomidorki przetrwały - mam nadzieję, że będziesz zbierać i jeść ich owoce

Werbena cieszy - pamiętaj żeby ją zraszać, żeby ziemię miała wilgotną i nie dawaj na bezpośrednie słońce - ja tak zrobiłam i połowa siewek wypadła - delikatniutkie są.

paulina_ns 09:52, 25 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
gratuluję wysiewów
a pomidorki - na pewno spróbujesz

u mnie ponoć sobota i niedziel w miarę - a zobaczymy czy do weekendu się nie zmieni

Dzięki Dominiczko, bardzo mnie to cieszy, bo przyznam szczerze watpilam czy mam rękę do takich wysiewów