Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:36, 25 kwi 2016

dominika_ napisał(a)
Hej Paula świetne zakupy, wygooglałam to co kupiłaś to lipa srebrzysta, ładnie się prezentuje. U mnie dziś połączenie gradu ze śniegiem

Domi właśnie z tą lipa to lipa przyznam szczerze,że byłam świecie przekonana,że to miłorząb mariken, a że nie było nazwy po polsku, a babka w szkolce sama nie wiedziała co sprzedaje to zasugerowalam się zdjęciem po czym właśnie wygoglowalam i pojawiła mi się ta lipa, trochę mało informacji jest na jej temat i mam dylemat, bo potrzebuje bordowe drzewko dać w jedno miejsce i chciałam ta lipe posadzić przy tarasie, ale nie wiem czy ona za duża czasem nie urośnie? Ma ja ktoś może u siebie w ogrodzie?
paulina_ns 13:42, 25 kwi 2016

zoja napisał(a)
b.ładne berberysy - w sumie są na mojej liście do kupienia kiedyś
a rabaty prezentują się pięknie!
i Ty mówisz, że nie umiesz projektować kłamczucha

Ja berberysy pokochałam już dawno, mam kilka odmian i są bezproblemowe, pięknie się przebarwiaja, więc skusilam się jeszcze na inną odmianę mam nadzieję tak samo bezproblemowa.

Dziękuję, bardzo miło mi czytać takie słowa, to dzięki Wam jest u mnie teraz tak jak jest, bez waszej pomocy moje rośliny pewnie rosły by dalej w trawie i pod koniec roku padały jak muchy
iwka 13:46, 25 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Domi właśnie z tą lipa to lipa przyznam szczerze,że byłam świecie przekonana,że to miłorząb mariken, a że nie było nazwy po polsku, a babka w szkolce sama nie wiedziała co sprzedaje to zasugerowalam się zdjęciem po czym właśnie wygoglowalam i pojawiła mi się ta lipa, trochę mało informacji jest na jej temat i mam dylemat, bo potrzebuje bordowe drzewko dać w jedno miejsce i chciałam ta lipe posadzić przy tarasie, ale nie wiem czy ona za duża czasem nie urośnie? Ma ja ktoś może u siebie w ogrodzie?

hihi uśmiałam się bo wpisałam w wyszukiwarkę odmianę tej lipy i wyskoczył mi Twój wątek, w ubiegłym roku się do niej przybierałaś a teraz nieświadomie ją masz widocznie koniecznie chciała u Ciebie zamieszkać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3731-malymi-kroczkami-do-celu?page=180

Lipy ma jeszcze z tego co pamiętam Nawigatorka i Siakowa, ale raczej inną odmianę
paulina_ns 14:25, 25 kwi 2016

iwka napisał(a)

hihi uśmiałam się bo wpisałam w wyszukiwarkę odmianę tej lipy i wyskoczył mi Twój wątek, w ubiegłym roku się do niej przybierałaś a teraz nieświadomie ją masz widocznie koniecznie chciała u Ciebie zamieszkać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3731-malymi-kroczkami-do-celu?page=180

Lipy ma jeszcze z tego co pamiętam Nawigatorka i Siakowa, ale raczej inną odmianę

No właśnie Iwcia dopiero jak wpisałam w gogle i wyskoczyło mi,że to lipa, skojarzyłam,że już kiedyś chciałam ja kupić, tyle,że nic o niej nie wiedziałam i zrezygnowałam. Ale masz dobrą pamięć wow!! . Nie pozostaje mi nic innego jak go gdzieś ulokować i mam nadzieję,że mnie zaskoczy pozytywnie
paulina_ns 17:33, 25 kwi 2016

I udało mi się jednak posadzić te berberysy, mam tylko dylemat z tą lipa, czy ja zamienić i w miejsce pissardi dać przy tarasie, czy dać ja w róg działki gdzie są hortensje pinky winky, czy dać ja jeszcze gdzieś indziej, jakieś pomysły na nią?
alis 17:54, 25 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Ania to Orange Rocket

Berberysy te mam i ja Tylko moje zdaje mi się takie bardziej purpurowe, 4 posadzone 3 jeszcze czekają na swoje miejsce
paulina_ns 18:00, 25 kwi 2016

alis napisał(a)

Berberysy te mam i ja Tylko moje zdaje mi się takie bardziej purpurowe, 4 posadzone 3 jeszcze czekają na swoje miejsce

Może Twoje miały więcej słońca, możesz wkleić ich zdjęcie?
Malgosik 18:11, 25 kwi 2016

przymiarka berberysowa wygląda ok.
fajny kolorek mają
ja mam takie kolumnowe ale zielone, dopiero jesienią płoną
o tej porze zdobią, więc faktycznie szybciej ruszają niż miskanty
paulina_ns 18:33, 25 kwi 2016

Malgosik napisał(a)
przymiarka berberysowa wygląda ok.
fajny kolorek mają
ja mam takie kolumnowe ale zielone, dopiero jesienią płoną
o tej porze zdobią, więc faktycznie szybciej ruszają niż miskanty

Małgosiu pewnie chodzi Ci o odm. Erecta? Też mam i jest bardzo ładna no właśnie to jest ich kolejny duży plus,że już wczesna wiosna dzięki nim jest kolorowo na rabatach.
Malgosik 18:51, 25 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Małgosiu pewnie chodzi Ci o odm. Erecta? Też mam i jest bardzo ładna no właśnie to jest ich kolejny duży plus,że już wczesna wiosna dzięki nim jest kolorowo na rabatach.

tak, Erecta