Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:59, 14 sie 2015

Dziewczyny mogę przyciąć wierzbe hakuro teraz? Bo mi zarosla i mnie denerwuje i jeszcze Myślałam o pissardii, bo jedna jest większa druga mniejsza i chce je ładnie uformować ( ona jest młodziutka na wiosnę wsadzona)
paulina_ns 14:04, 14 sie 2015

jolka napisał(a)

Paula, ja bym sadziła w rzędzie jednakowe.
Ale to tylko moje zdanie, różne są upodobania

Co do upałów, to mnie one jakoś strasznie nie przeszkadzają, ale jak patrzę na hortensje czy rh, to żal serce ściska. Ciągle oklapnięte listki. Gdybym chciała solidnie dolać ogród, musiałabym chyba lać chyba całą noc. A wiesz, my jeszcze nie mieszkamy w tym naszym domu, i takie codzienne akcje wyjazdowe z 4-5 godzinnym podlewaniem trochę mi dezorganizują życie.

A mnie te upały zaczynają już denerwować. Trawa zamieniła się w siano, duszno, sucho,wczoraj popadalo u mnie z zegarkiem w ręku 3 minuty, nawet nie zdążyło nic podlać. Podziwiam rośliny, bo trzymają się dzielnie. Współczuję ja przynajmniej na miejscu, węża rozłoże i już, szkoda, że nie mieszkasz po sąsiedzku bym Ci podlewala

A co do drzewek to faktycznie lepiej będą wyglądały jednakowe.
MirellaB 14:30, 14 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny mogę przyciąć wierzbe hakuro teraz? Bo mi zarosla i mnie denerwuje i jeszcze Myślałam o pissardii, bo jedna jest większa druga mniejsza i chce je ładnie uformować ( ona jest młodziutka na wiosnę wsadzona)

Hakuro tnij śmiało - teraz rano,albo wieczorem, żeby nie w samą gorączkę.
Moja Hakuro sadzona w kwietniu jest ciągle cięta, bo zależy mi na jej maksymalnym zagęszczaniu i nic się z nią nie dzieje, rośnie jak szalona
paulina_ns 15:01, 14 sie 2015

MirellaB napisał(a)

Hakuro tnij śmiało - teraz rano,albo wieczorem, żeby nie w samą gorączkę.
Moja Hakuro sadzona w kwietniu jest ciągle cięta, bo zależy mi na jej maksymalnym zagęszczaniu i nic się z nią nie dzieje, rośnie jak szalona

W takim rAzie dzisiaj ja przytne a pissardii tez moge?
paulina_ns 15:04, 14 sie 2015

Bylam dzisiaj na chwilke w szkolce i w sumie poki co nic ciekawego tam nie maja, jedynie co przykulo moja uwage to wiaz odm. Silver globe szczepiony na pniu. Niestety nie moge znalezc zadnych informacji na jego temat. Moze mi ktos pomoze?
paulina_ns 15:19, 14 sie 2015

I wszystko stalo sie jasne, to nie byl wiaz tylko lipa srebrzysta odm. Silver globe. Slicznie wygladalo to drzewo. Ktos sie orientuje w tej odmianie?
paulina_ns 17:40, 14 sie 2015

Chyba nic się nie dowiem na temat tej lipy, w necie też niewiele informacji na jej temat jest. Zastanawiam się nad rozstawem tych drzew i ich ilości. Wymyślilam takie coś może być? Doniczki zastepuja drzewka

Mogę je ewentualnie przesunąć jeszcze trochę do przodu...
dorowel 21:01, 14 sie 2015

Paulinko ale masz teraz świetny czas ogrodowy. Jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania, dużo planów i wyborów. Szkoda, że to wszystko już za mną, działka za malutka i już w niej napakowane, że nie ma gdzie sadzić.
MirellaB 21:19, 14 sie 2015

Ale Ty skaczesz z pomysłami

A rabaty już połączyłaś, rabatę przy kojcu dokończyłaś?

Jeżeli chodzi o te drzewa - te tuje pod płotem to Twoje czy sąsiada?
Tak chcesz drzewa w trawniku sadzić? Planujesz jakąś obwódkę?
paulina_ns 21:23, 14 sie 2015

dorowel napisał(a)
Paulinko ale masz teraz świetny czas ogrodowy. Jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania, dużo planów i wyborów. Szkoda, że to wszystko już za mną, działka za malutka i już w niej napakowane, że nie ma gdzie sadzić.

Dorotko Faktycznie na brak miejsca narzekać nie mogę, zagospodarowalismy cześć działki, żeby nie trzeba było kosic całości, a mamy jeszcze w razie czego 9 ar, więc jak mi już tego miejsca braknie zawsze mogę zagospodarować dalszą część a na chwilę obecną jedynie czego brakuje to finansów na razie urządzone jest można powiedzieć połowę działki, został jeszcze cały przód i druga połowa tyłu. Może za życia to kiedyś wszystko wykończe