Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Viola 18:17, 25 lis 2013

Czytałaś u mnie odpowiedź Danusi odnośnie tych roślin danica, bukszpan, golden globe?
malgorzata_s... 18:28, 25 lis 2013

Trzmielina jest bardziej giętka i wytrzymała. bukszpan kruchy choć niewątpliwie piękny. Wąż od szambiarki trzmieliny nie uszkodzi. Myślę że lepiej poradzi sobie na mokrym niż bukszpan jest niezniszczalna. Trzmieliny są różnego koloru to coś wybierzesz No i hosty oczywiście dadzą radę jak zacienisz je trochę czymś wyższym na pniu Ja z przodu dałabym trzmielinę tak aby wlazła na studzienki można ją spokojnie podnieść do wypompowania, dalej hosty w nogach czegoś na pniu np. wierzby japońskiej. Między hosty dla kolorku można jeszcze dołożyć tojeść kropkowaną
bleebla 15:14, 26 lis 2013

Dobrze byłoby pomalować te dekle na ciemny kolor bo korę wiatr wywiewać będzie często.

Będzie pięknie już to czuję
Joanna___ 22:20, 26 lis 2013

Paulina,
mi tylko chodziło o to że ogród widoczny "jak na dłoni" jest nudny.Podkreślam,że dla mnie,innym może się podobac.To w sumie tak przyszłościowo napisałam,bo na razie projektujesz przód.Warto miec koncepcję całości (ot,mądra po szkodzie) i przemyślec całośc chociaż ogólnie.
Może niepotrzebnie gmatwam...........ale się nie dajesz
Ja Ci chyba tej gliny zazdraszczam.U mnie ziemia piaszczysta 4 czy 5 klasy
Małgorzata dobrze radzi,lepsza trzmielina niż bukszpan.Wiem,bo młody przecwałowal mi nieraz przez obwódkę,połamał i musiałam z tych gałązek sadzonki robic.Jak przeleciał po trzmielinie to nic jej nie było.
A jak będziesz często ją ciachała to jest bardziej elastyczna,nie drewnieją pędy i się nie łamie.
Pozdrawiam

paulina_ns 14:17, 27 lis 2013

dajana napisał(a)
Pozdrawiam Paulinko

ja również
paulina_ns 14:20, 27 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Trzmielina jest bardziej giętka i wytrzymała. bukszpan kruchy choć niewątpliwie piękny. Wąż od szambiarki trzmieliny nie uszkodzi. Myślę że lepiej poradzi sobie na mokrym niż bukszpan jest niezniszczalna. Trzmieliny są różnego koloru to coś wybierzesz No i hosty oczywiście dadzą radę jak zacienisz je trochę czymś wyższym na pniu Ja z przodu dałabym trzmielinę tak aby wlazła na studzienki można ją spokojnie podnieść do wypompowania, dalej hosty w nogach czegoś na pniu np. wierzby japońskiej. Między hosty dla kolorku można jeszcze dołożyć tojeść kropkowaną

Podoba mi się Małgosiu, Twój zarys, oczami wyobraźni widzę, że wyglądało by to ładnie
paulina_ns 14:21, 27 lis 2013

bleebla napisał(a)
Dobrze byłoby pomalować te dekle na ciemny kolor bo korę wiatr wywiewać będzie często.

Będzie pięknie już to czuję

Super pomysł, z pomalowaniem, że na niego nie wpadłam, myślę, że brąz nie będzie rzucał się już tak w oczy jak szary, dziękuję za pomysł
bleebla 12:37, 28 lis 2013

paulina_ns napisał(a)

Super pomysł, z pomalowaniem, że na niego nie wpadłam, myślę, że brąz nie będzie rzucał się już tak w oczy jak szary, dziękuję za pomysł

Ciesze się, że mogłam pomóc
Pozdrawiam
paulina_ns 14:23, 29 lis 2013

a ja dziewczyny od wczoraj umieram, gorączka, wymioty, wstać z łóżka nie mogę...
Viola 16:31, 29 lis 2013

A to szczerze współczuję. Pewnie jakiś wirus Cię dopadł. A ja od wczoraj mam taką migrenę, że w ekran komputera patrzeć nie mogę - tak mi świeci w oczy. Trzymaj się Paulinko, szybkiego powrotu do zdrowia.