Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 12:30, 01 cze 2016

Kawa napisał(a)
Irysy ladne sa ale fakt dlugoo nie kwitna tez mam
a myslalas o przywrotniku albo zawciag tylko on niski ale ja
Sie nie znam niestety

Kamilka tyle masz wspaniałości u siebie, a tak rzadko pokazujesz, obowiązkowo proszę się poprawić!!

Zawciąg już mam, ale tak jak piszesz on niski jest.

Irysow na ryneczku maslanym nie dostałam, więc nie kupiłam jakbyś miała na zbyciu z chęcią przyjmę
paulina_ns 12:33, 01 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Paula jak zawsze z przyjemnością oglądam zdjęcia Twojego ogrodu. Od ubiegłego roku śledzę Twoje ogrodowe poczynania i pięknie Twój ogród się zmienia Odnajduję w nim wiele podobieństwa do moich upodobań

O czosnkach już nie napiszę, bo wiesz co odczuwam jak je oglądam - he czytałam, że zazdrościsz mi moich żółtych hi hi

Teraz podziwiam Twój łubin hmmmm, ale czy to jest łubin?

Białej szałwi nie mam. Zobaczę jak będzie wyglądała u Ciebie i jak się będzie sprawowała Może w przyszłym roku zagości i u mnie

Dziękuję Mirellka za tak mile słowa, może mój ogród nie jest typowo ogrodowiskowy, ale lubię go takim jaki jest, bo przecież to nam właścicielom ma się przede wszystkim podobać

Co do łubina myślisz,że to nie łubin? Taka była przy nim etykieta, ale za bardzo to się nie znam

Co do szalwi, sama nie wiedziałam,że taka mam póki co pięknie się rozrasta, a kupiłam w tamtym roku krzaczki na wykończeniu.
paulina_ns 12:35, 01 cze 2016

Marzenaka napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na orliki, cudne są! Czosnki masz jeszcze, u mnie już przeszłość niestety...

Marzenka Kamilka mówiła,że orliki same się rozsiewaja, więc jak coś upomnij się w przyszłym roku to Cie obdarowuje nimi

U mnie już też końcówka czosnków, ale jeszcze są
paulina_ns 12:37, 01 cze 2016

Zana napisał(a)
Piękny kolor tego łubina. Biała szałwia bardzo mnie zaciekawiła, chyba mało kto ją ma, a u Ciebie ciekawie zaczyna wyglądać. Połączenie jej z fioletem i różem to bardzo dobry pomysł.
Zawsze mnie wprowadza w zagubienie zmiana avatarka. Jestem wzrokowcem i zapamiętuję wątki właśnie po avatarku. Jak ktoś zmienia, to muszę dotrzeć do zdjęć ogrodu, żeby na nowo ustalić who is who. No cóż taka wada

Anusia połączenie białej szalwi, różu i fioletu to czysty przypadek, byłam przekonana,że szałwia będzie fioletowa

Awatarek faktycznie nowy, chociaż się coś odwrócił
paulina_ns 12:39, 01 cze 2016

Filemon24 napisał(a)

Iryski są piękne ale nie kwitną zbyt długo gdzieś z dwa tygodnie może dłużej zależy od wielkości kępy. Jest tyle pięknych odmian takie falbaniaste są śliczne. Ostatnio oglądałam takie piękne odmiany u mojej forumowej koleżanki
sea power,venetian glass ,grecian skies

Pięknie ci się wszystko porozrastało od poprzedniego sezonu

Zapisuje, chociaż ich na rynku nie dostałam, w szkolce widziałam niebieskie, ale jak faktycznie kwitną tylko 2 tygodnie to jak je gdzieś dostanę posadze w innym miejscu,tam potrzebuje coś długo kwitnącego i trochę wyższego, żeby wystawalo za rozchodnikami.

A Ty jak tam z ręką? Buziaki przesyłam.
paulina_ns 12:39, 01 cze 2016

Agatek napisał(a)
Paulinko oczy nacieszyłam u Ciebie śliczne zdjęcia i rabata

Agatko dziękuję, wiem,że ciągle się powtarzam, ale innych miejsc do fotografowania nie mam póki co
kasja83 12:42, 01 cze 2016

Paulino super!Czosnki piękne, z resztą wszystko ładnie rośnie
paulina_ns 12:43, 01 cze 2016

Dzisiaj byłam na lokalnym ryneczku, jestem trochę zawiedziona, myślałam,że będzie tam większy wybór bylin, a niestety w większości do wyboru były kwiaty jednoroczne. Kupiłam tylko hortensje ogrodową, kilka krzaczków pomidorów koktajlowych no i właśnie tak się zamieszalam,że chciałam kupić szałwie, a w końcu chyba wzięłam lawendę, chyba,że to szałwia? Pachnie jak lawenda

paulina_ns 12:45, 01 cze 2016

kasja83 napisał(a)
Paulino super!Czosnki piękne, z resztą wszystko ładnie rośnie

Dziękuję faktycznie fajnie wszystko się rozrasta, wczoraj u nas popadalo, więc pewnie znów wszystko ruszy, a zwłaszcza chwasciory
Kawa 13:09, 01 cze 2016

chyba lawenda

irysy mam żólte i fioletowe przenosiłam je w tym roku od studni
nie wiem czy cię usatysfakcjonują takie zwykłe

ale jak tak to nie ma problemu
łubin mam fioletowo biały pasowałby do ciebie
ale teraz szkoda mi go ciachać bo kwitnie - musze zerknąć czy jakiejś odnogi nie ma chciałabyś?
o taki