Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

ania1110d 07:25, 23 maj 2017

Witam.
Przyciągnął mnie tytuł" Małymi kroczkami do celu....."i to nie na darmo bo od 2013r te kroczki to nie małe a duże -widać po roślinkach jak ogród rośnie i to pięknie.
Będę z pewnością zaglądać na miły ogród
Pozdrawiam
Monia81 08:23, 23 maj 2017

Ładniutkie zdjęcia, pospacerowałam sobie troszku czytałam o cięciu hortensji, ja hortensje też tnę, ale wyżej jednak
MirellaB 09:00, 23 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

O kurcze to jak jeszcze gorzej to faktycznie...ale to limki, czy inne odmiany hortensji?? Który sezon je masz? Bo z tego co gdzieś wyczytałam one zbierają się dopiero na drugi, ewentualnie 3 sezon. U mnie np anabelle w ogóle się nie sprawdzają, dwie mi już wypadły i więcej powiedziałam, że nie kupię. Nie mam pojęcia od czego może to zależeć, cięcie miały, nawóz wiosna dostały, podlewane są, były w kwaśnej ziemi sadzone. A właśnie a propo masz je w słońcu,czy w cieniu? Bo od stanowiska też dużo zależy, ja miałam jedna limke przed kojcem psa, rosła w cieniu i parę dni temu ja przesadzilam do słońca, bo w gole liście nie miała, a teraz jak ma więcej słońca od razu listki puściła.

Paulinka moje widziałaś. Ciesz się że swoich okazów. U mnie właśnie najlepiej rosną Annabelle, a najgorzej limka, vanilki i bobo. U mnie rosną w półcieniu, a inne w słońcu.
No cóż nie zostaje mi nic innego jak czekać, chyba, że mnie zdenerwują to wymienię na inne, albo dosadzę im po jeszcze jednym krzaczku
MirellaB 09:09, 23 maj 2017

Na drzewach się nie znam, ale ta brzoza ma ładne listki. Zazdroszczę Ci tyle miejsca w ogrodzie do obsadzenia

Ten klon palmowy wiśniowy to ten sam co rósł trochę zapomniany i go przesadziłaś?
MirellaB 09:11, 23 maj 2017

Czerwone berberysy na tle brązowej trawy i zieleni super to wygląda
Kawa 09:12, 23 maj 2017

Paulinka śliczne foty zapodałaś
śliczna ta brzoza chociaż one do moich lubianych drzew nie należą
BasiaLT 09:55, 23 maj 2017

Śliczną masz szałwię, moja jeszcze daleko w pąkach. U mnie też sucho masakrycznie i trzeba podlewać.
zoja 10:32, 23 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Alicjo a ja już węża ogrodowego rozłożyłam, wczoraj podlewalam, dzisiaj też, strasznie sucho, niestety u nas bez deszczu, dwa dni tylko straszny wiatr wial, a to jeszcze gorzej, bo przesuszyl wszystko.

Paula zdjęcia piękne jak zawsze
ja podlewam jak tylko mam czas, bo u mnie piasek,a rośliny chcę mieć zielone
Macham!
paulina_ns 11:30, 23 maj 2017

ania1110d napisał(a)
Witam.
Przyciągnął mnie tytuł" Małymi kroczkami do celu....."i to nie na darmo bo od 2013r te kroczki to nie małe a duże -widać po roślinkach jak ogród rośnie i to pięknie.
Będę z pewnością zaglądać na miły ogród
Pozdrawiam

Witaj Aniu miło mi,że do mnie zaglądnelas no tak to już 4 sezon tutaj, ale ten czas leci, a ja się dalej tak guzdram ze wszystkim ale niestety chcąc od razu urządzić ogród trzeba było by mieć ogromny worek pieniędzy, a ze takiego worka nie posiadam no to małymi kroczkami Faktycznie cześć roślin już sporo podrosla co mnie bardzo cieszy, jednak na wszystko potrzeba czasu. Lecę zerknąć do Ciebie
paulina_ns 11:31, 23 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Ładniutkie zdjęcia, pospacerowałam sobie troszku czytałam o cięciu hortensji, ja hortensje też tnę, ale wyżej jednak

Monia spaceruj do woli, chyba lepszy taki wirtualny spacer, przynajmniej chwastów nie widać