Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

KasiaW76 08:46, 20 kwi 2015

Pytam o zywotniki bo tez kupiłam szmaragdy. Mam ich 25 a jakieś takie mizerne są, że mam obawy.... zresztą na zdjęciu u mnie widać. ... Są młodziutkie wiec może się pozbierają jeszcze...
KasiaW76 09:39, 20 kwi 2015

Co do dziur to u mnie nie wiem czy 2 wanny po 20-25 ton wystarcza na równanie terenu....
paulina_ns 10:04, 20 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Pytam o zywotniki bo tez kupiłam szmaragdy. Mam ich 25 a jakieś takie mizerne są, że mam obawy.... zresztą na zdjęciu u mnie widać. ... Są młodziutkie wiec może się pozbierają jeszcze...

Kasiu szmaragdami się nie przejmuj, na pewno dojdą do siebie, radziłabym Ci obsypać je korą, u mnie rosną w trawie i nie bardzo im to służy...Lecę zerknąć do Ciebie
paulina_ns 10:12, 20 kwi 2015

Ehh z tą pogodą, nic nie da się zrobić w ogrodzie tak zimno, a dzisiaj zamówiłam 4 szt. hortensji limelight w cenie 9 zł 2 letnie sadzonki Po szkółkach ceny wachają się między 50, a 25 zł, więc różnica spora,zobaczymy co to przyjdzie i mam nadzieję, że do tej pory zdążę przygotować rabatę
paulina_ns 12:08, 20 kwi 2015

Mimo, że zimno, wieje, M w delegacji, a młodszy syn przeziębiony, udało mi się pociągnąć rabatę trochę dalej...wyszło takie coś

I co Wy na to dziewczyny? może być z lewej strony będzie jeszcze bardziej zaokrąglone, a z prawej póki co tak zakończone...M jutro ma wolne, więc myślę, że uda się ją skończyć, bo samej ciiiięęężżżżżkkkkkooooo

KasiaW76 13:02, 20 kwi 2015

O niebo lepiej... bardzo ładnie to będzie wyglądało jak juz skończysz. ...

Moje szmaragdy a'la szmaragdy na razie są podsypane kora... staram się jak mogę aby stworzyć nowym roślinom najlepsze warunki do przyjęcia się .

Co do hortensji to Ja stoję przed dylematem limelight czy phantom i silver dollar.... gdzie zamawiałaśroda?
paulina_ns 14:07, 20 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
O niebo lepiej... bardzo ładnie to będzie wyglądało jak juz skończysz. ...

Moje szmaragdy a'la szmaragdy na razie są podsypane kora... staram się jak mogę aby stworzyć nowym roślinom najlepsze warunki do przyjęcia się .

Co do hortensji to Ja stoję przed dylematem limelight czy phantom i silver dollar.... gdzie zamawiałaśroda?

Dziękuję Kasiu starałam się No to jak są podsypane korą to nic się nie martw. Co do hortensji mam limelight i jestem z niej bardzo zadowolona, a tej drugiej nie znam, więc Ci nie doradzę. Zamówiłam na allegro, Ania dała mi namiary, jak chcesz mogę Ci podać
KasiaW76 14:56, 20 kwi 2015

Super, podaj jak możesz....
malgorzata_s... 15:55, 20 kwi 2015

Paulinko widzę że doradcy byli Ten kształt o wiele lepszy bo rozumiem że fale mają byćmasz sporo roślin na tych rabatach ale każda inna. Trzeba to teraz jakoś uspokoić i dać obwódkę z jednakowych roślin. Ja poszłabym w niskie trawki albo w żurawki jeśli wolisz kolorowo wzdłuż całej rabaty. Dobrze że pod tujami zdejmujesz darń Te trzy iglaczki z przodu przesadź na tył bo one duże urosną i wszystko ci zasloniąBędę podglądać realizację i na bierząco postaram się doradzić. Przypominaj się w razie czego bo nie ogarniam już wątkówNajlepiej napisz mi co mniej więcej na tej rabacie chcesz to pomyślę i coś może namaluję
paulina_ns 17:15, 20 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Super, podaj jak możesz....

Kasiu wysłałam Ci wiadomość, daj znać jak coś zamówisz