Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:25, 29 cze 2017

malgol napisał(a)
Paulinko, witam się w Twoim watku Przyszłam od Zany czy od Mirelki...już sama nie wiem bo błakam się dzisiaj niezmiernie
Piekne rabaty a róże przepiękne! Ciekawa jestem kolejnej Lavender Ice na Ogrodowisku...chodzi za mną ta róża i wszedzie ją podglądam
Wyczytałam tez gdzieś ,że przycinałas tawuły bo nie lubisz jak kwitną... pokaż te ufryzowane, moje czekają na zabieg i chętnie podpatrzę

Witaj Gosiu, miło mi, że do mnie zaglądnelas właśnie czekam na Lavender Ice, sama jestem jej bardzo ciekawa, bo na zdjęciach wygląda przepięknie tak, ja tawułki cięłam wczoraj, w sumie w tym roku już drugi raz i pewnie jeszcze jedno cięcie je czeka, nie wiem czemu, ale strasznie denerwują mnie jak kwitną, a jak są przecięte to takie fajne, zwarte kulki z nich są. Na zdjęcia Gosiu musisz zaczekać do soboty, mąż zabrał mi laptopa do pracy, chyba,że tak na szybko tel Ci pstrykne

Edit. Proszę bardzo, jeszcze jedna tawuła z tyłu została do przycięcia

paulina_ns 15:55, 29 cze 2017

Właśnie przyszły zamówione róże, są piękne, pełne pąków, a Lavender flower circus ma nawet kwiaty cudna już ją kocham

Makao_J 19:05, 29 cze 2017

No to chyba warto kupić teraz. Piękne okazy.
patrycja 19:05, 29 cze 2017

Chciałabym widzieć jak się cieszysz z przesyłki
paulina_ns 19:43, 29 cze 2017

Makao_J napisał(a)
No to chyba warto kupić teraz. Piękne okazy.

Oj tak Aniu, ja kupowałam lokalnie po 39 zł, schorowane krzaki, a tutaj takie piękne i zdrowe
paulina_ns 19:45, 29 cze 2017

patrycja napisał(a)
Chciałabym widzieć jak się cieszysz z przesyłki

Pati nie moglam się kuriera już doczekać, jak dał mi wielkie pudło myślałam,że jakaś pomyłka zaszła, otwieram, a tam takie piękne, wielkie krzaczki i w dodatku pełne pąków, a Lavender flower circus cała w kwiatach
paulina_ns 19:51, 29 cze 2017

Róże posadzone akurat udało się, bo jak posadziłam podlal je deszcz, będę jednak musiała trochę ta moja różankę powiększyć, żeby swobodnie zrobić jeszcze obwódkę z kostrzewy i dołożyć tam przetaczniki no i jeszcze chyba dodam tam 2 szt miskantow Ml. Trochę się martwię, bo byłam dzisiaj na ryneczku myślałam,że bezproblemowo dostanę tam kostrzewe, niestety nigdzie nie było, a jak była to 3 szt i cena powalala 6 zl, w tamtym roku widziałam za 3 zł, jutro mam z dziećmi do logopedy będę szukała dalej...
alis 21:29, 29 cze 2017

Paula, róże piękniaste, niech Ci zdrowo rosną
Różanka cudnie się zapowiada, koniecznie fotki daj, jak wszystko ogarniesz.

A co do FC, ja swoje (na szczęście tylko 2) podzieliłam, ale na dobre im to nie wyszło, takie marne i suche źdźbła w większości mają, dokupiłam wczoraj 2 po 19 zł za sztukę, trochę drogo, ale widać na dzieleniu traw się nie znam za bardzo.

paulina_ns 21:40, 29 cze 2017

alis napisał(a)
Paula, róże piękniaste, niech Ci zdrowo rosną
Różanka cudnie się zapowiada, koniecznie fotki daj, jak wszystko ogarniesz.

A co do FC, ja swoje (na szczęście tylko 2) podzieliłam, ale na dobre im to nie wyszło, takie marne i suche źdźbła w większości mają, dokupiłam wczoraj 2 po 19 zł za sztukę, trochę drogo, ale widać na dzieleniu traw się nie znam za bardzo.

No właśnie zdrowo, a u róż z tym różnie bywa będą, będą zdjęcia, ale najpierw muszę ją jeszcze trochę powiększyć, a później posadzić co uda mi się dostać, na razie pustkami straszy

Alicjo Tobie przynajmniej udało się dokupić, ja już byłam w kilku szkołkach i nigdzie jej nie ma, a brakuje mi tylko 1 szt żeby mieć hortensjowa cześć skończona. A co do dzielenia traw to mi nawet nie mów, podzieliłam ice dance, do tej pory ogarnąć się nie moga ( a było to dwa lata temu), podzieliłam miskanta padł mi całkowicie jeden i drugi, także ja już za dzielenie traw się nie biorę na pewno
Zana 21:59, 29 cze 2017

Jestem! Śliczne są. Niech Ci zdrowo i bujnie rosną